9 fitnessoefeningen met een stoel

Wist je dat je met een stoel alle spieren kunt trainen? Hier zijn enkele fitness- en krachttrainingsideeën die te maken hebben met een stoel om je bovenlichaam te versterken en je onderlichaam te verstevigen!

Om dagelijks thuis (of zelfs op kantoor) te sporten heb je niet veel specifieke apparatuur nodig (halter, springtouw, etc.)! Een comfortabele outfit en een stoel kunnen voldoende zijn voor een hele reeks effectieve toning-oefeningen. Hier zijn 9 voorbeelden van stoelkrachtoefeningen!

Om deze oefeningen uit te voeren, zijn enkele voorwaarden vereist:

 • Zorg ervoor dat je comfortabele kleding aan hebt om goed te kunnen bewegen,
 • Span je buik aan om je rug niet te bezeren,
 • Houd een flesje water bij je om jezelf regelmatig te hydrateren!

Toon het bovenlichaam met deze oefeningen met een stoel

Om oefeningen met een stoel uit te voeren, is het soms voldoende om klassieke oefeningen te doen. Je hoeft niet fantasierijk te zijn.

 • Push-ups met opgeheven voeten (en de variant: push-ups met opgeheven handen): Voeten bij elkaar op de zitting van de stoel, plankpositie, rug recht, laten we gaan voor een kleine serie push-ups! Een oefening die het voordeel heeft de armen en romp te versterken, maar ook de buikspieren te versterken, terwijl je je kernkracht verbetert. Houd er rekening mee dat het ook mogelijk is om de push-ups te doen met je voeten op de grond en je handen op de zitting, maar zorg ervoor dat je stoel op zijn plaats blijft.
 • Zoals op onderstaande foto, plaats je voeten op de rand van de zitting van de stoel, billen laag en benen recht, ga naar beneden door je armen te buigen, houd je rug recht! Verhoog het aantal herhalingen van deze krachttraining op basis van je voortgang!
 • Dips: zoals in de onderstaande afbeelding, til je voeten op door ze op een stoel te plaatsen, benen gestrekt, om de intensiteit van de oefening te verhogen. Tel het aantal herhalingen om jezelf van de ene sessie naar de andere uit te dagen!

Train de spieren van het onderlichaam met deze krachttrainingsoefeningen met een stoel

Ook hier kunnen enkele "klassieke" oefeningen met een stoel worden gebruikt om extra moeilijkheidsgraad toe te voegen.

 • Klimoefening: in plankpositie, voeten op de zitting van de stoel, breng je knieën om de beurt naar je borst.
 • Hef in dezelfde uitgangspositie afwisselend je benen naar het plafond. Deze twee ultravormende oefeningen trainen de benen (doel: ze vormgeven) maar ook de buik!
 • Gebruik de zitting van de stoel (kies voor stevig en zonder wielen!) als opstapje! Plaats je voet plat op de stoel en stap op, waarbij je je knie zo ver mogelijk opheft. Wissel de linkerbeen- en rechterbeenset af. Met een goed tempo werk je ook aan je cardio (om calorieën te verbranden)!
 • Gebruik deze stoel altijd voor een squat-variant: de achterste voet komt dan op de stoel te rusten in plaats van op de vloer. Door deze oefening te doen, versterk je gegarandeerd de spieren van de dijen en billen!

En waarom niet met de bank?

Als je niet van je bank kunt komen, kan deze worden gebruikt voor bepaalde buikverstevigende oefeningen, zolang de bank in kwestie stevig genoeg is om je niet te bezeren door een verkeerde houding.

 • Hef je benen op voor een reeks gevarieerde oefeningen: scharen, draaien, knie-elleboog ... Voer reeksen van verschillende herhalingen uit zonder je voeten op de grond te laten rusten.

Zullen we de stoel helemaal verwijderen?

 • Rug tegen een muur in een zithouding. Houd de houding aan alsof je op een stoel zit. Houd de positie 30 tot 45 seconden vast: dit is geen uithoudingsoefening, maar een kernoefening, het is niet nodig om te proberen dit een uur te doen. 😉 Houd de positie langer vast naarmate je vordert! Deze oefening richt zich op het onderlichaam: bilspieren, dijen, benen.

Nog meer fitness tips? Klik hier.

Gerelateerd

Alle artikelen
3 geheimen voor een platte buik

3 geheimen voor een platte buik

Auteur: Samantha Clayton

Droom je van een platte buik? Wij laten je zien hoe je je buikspieren kunt versterken.Heb je je dromen van een platte buik opgegeven? De buikspieren in een chocoladereep zijn zeker indrukwekkend. Maar als je alleen op zoek bent naar een platte buik, zijn hier drie Herbalife Nutrition-geheimen die je zullen helpen je buikspieren snel te versterken.

Lees meer

Goede gewoontes om voor je rug te zorgen tijdens het thuiswerken

Goede gewoontes om voor je rug te zorgen tijdens het thuiswerken

Auteur: Herbalife Nutrition

Regelmatig stretchen zal je dagelijks wellness bieden, maar als je niet een paar goede gewoonten aanneemt, zullen de voordelen vluchtig zijn. Hier zijn enkele tips voor het verzorgen van je rug tijdens het telewerken!

Lees meer

De trap: je bondgenoot voor sport en afvallen!

De trap: je bondgenoot voor sport en afvallen!

Auteur: Samantha Clayton

Afvallen en sporten op een trap? Neem de trap op in je trainingsroutine, om calorieën te verbranden en spierweerstand op te bouwen! Lees verder voor alle tips en tricks.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x