Achter de schermen met Cristiano Ronaldo

Een korte terugblik op zijn carrière, praten over zijn training, motivatie en voeding. Hij wordt niet alleen erkend als exceptionele speler, maar ook als ongelooflijke topsporter die toegewijd is zijn lichaam van de juiste brandstof te voorzien. Dit komt onder andere door zijn teamgenoten, innerlijke drijfveer en toewijding om altijd weer de volle 100% te geven.

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, aan de wereld bekend als Cristiano Ronaldo of “CR7” door zijn shirtnummer, is geboren op 5 februari 1985 in Madeira, Portugal.

Hoe voelt het dat je het idool van zovelen bent?

Dat voelt goed - het motiveert me harder te werken en beter te worden in de toekomst omdat ik weet dat waar ter wereld ik ook ben, ik daar veel fans heb. Ze steunen me altijd, in goede en in slechte tijden, dus ik wil ze niet teleurstellen en daarom doe ik mijn best goed te zijn en op mijn best te spelen,iedere keer weer. Ik probeer goals te maken voor mijn club en het nationale elftal.

Wanneer realiseerde je je dat je talent voor voetbal had?
In het begin had ik het gevoel dat ik anders was dan de andere kinderen en dat ik vrij goed in het spelletje was.Maar ik had niet verwacht dat ik op den duur als professional zou spelen voor Manchester United, Real Madrid of Juventus. Ik speelde alleen maar voor mijn lol.

Je staat nu bekend in je wereld om je toewijding voor het spel. Waar komt dit vandaan?
Die komt van mijn familie, in het bijzonder mijn broer, die ook voetballer*Herbalife is niet verbonden aan de FIFA13zeiden mensen: 'Je hebt een uitmuntend talent, maar je bent klein en dun. Je moet wel eten.' Ik denk dat ik ongeveer 17 was toen ik me begon te realiseren hoe belangrijk voeding voor mijn spel was.Wat doe je om ervoor te zorgen dat je lichaam op de juiste manier van brandstof wordt voorzien en klaar is om op zijn best te presteren?

Ik eet altijd kwalitatief hoogwaardig vlees, vis en koolhydraten. Ik neem altijd een goed ontbijt. Maar ik ben ook van mening dat het erg belangrijk is te focussen op herstel en op het voorzien van je lichaam van brandstof direct na de training of een wedstrijd. Als ik niet goed eet, hydrateer en slaap en als ik niet de juiste supplementen neem, dan voel ik het verschil.

Wat betekent het voor jou om een 24-uurs topsporter te zijn?
Het betekent je voor 100% geven om een topsporter te zijn. Het is gewoon onderdeel van je routine. Ik heb vanmorgen bijvoorbeeld 2 uur in de sportschool getraind, maar omdat het de tweede dag na een wedstrijd was, voelde ik me wat vermoeid en was mijn training niet 100%. Vanmiddag neem ik nog een herstelshake, want ik weet dat dat een groot verschil zal maken voor mijn volgende wedstrijd, die al over 2 dagen is. Dat is wat ik bedoel. Je hoeft je niet iedere minuut van de dag toe te leggen op een enkele sport, maar je andere training en je voeding spelen allemaal een belangrijke rol.

Wat is het beste advies dat je ooit gegeven is?
Om andere mensen te respecteren. Mijn ouders hebben me geleerd dat als je respect wilt krijgen, je anderen ook moet respecteren. Dat houd ik nu nog steeds in gedachten; er zijn veel belangrijke mensen waar ik respect voor heb.

Wat motiveert je?
Ik motiveer mezelf. Ik geef me voor de volle 100%, want ik weet dat als ik hard train, ik ook goed in de wedstrijden zal zijn. Als je hard werkt, zul je in de toekomst goede resultaten behalen. Dit is wat ik de hele tijd doe en wat ik zal blijven doen tot het einde van mijn carrière, want het is iets dat ik graag doe. Ik doe het niet omdat ik het moet doen; ik heb er een passie voor.

Je bent er op gebrand in perfecte fysieke conditie te blijven – verschilt jouw training van die van je teamgenoten? Mijn trainingsuren zijn normaal. Ik denk dat ik dezelfde training onderga als mijn teamgenoten. Maar ik ben van mening dat als je het voor de volle 100% doet, het niet uitmaakt hoe lang je traint. Je kunt niet 10 uur lang trainen en de volle 100% geven gedurende al die 10 uren. In mijn optiek is het voldoende als je één of twee uur traint met 100% focus.

Wat zijn je passies buiten het voetbal om?
Ik hou ervan naast voetbal om andere sporten te kijken en spelen, zoals tennis, tafeltennis en boksen. Naast voetbal is mijn favoriete sport basketbal

Voeding
Iedere serieuze topsporter weet dat de juiste voeding van essentieel belang is. Vandaag de dag weet Ronaldo precies welke producten hij moet consumeren, maar hij kan zich de tijd nog goed herinneren dat sportvoeding een mysterie voor hem was.

Kende je toen je opgroeide het belang van voeding?

Nee. Toen ik jong was, dacht ik niet te veel na over voeding, gezond eten of zelfs over goede hydratatie. Ik dacht alleen maar aan spelen en genieten van de sport. Toen ik 11 jaar oud was, Ik ben van mening dat het erg belangrijk is te focussen op herstel en je lichaam op een juiste manier van brandstof te voorzien.

Je gebruikt Herbalife24 Rebuild Strength om je te helpen herstellen na wedstrijden en trainingen. Welke resultaten of effecten merk je in je prestaties?
Ik drink de shakes om de voeding binnen te krijgen die ik nodig heb om mijn spieren weer op te bouwen en mijn herstel te versnellen. Als ik niet aanvul wat ik tijdens de inspanning ben verloren, dan merk ik dat mijn lichaam de dag erna niet meer zo efficiënt kan werken. Er zijn veel supplement- en voedingsbedrijven, maar waarom heb je juist voor Herbalife gekozen? Ik ken Herbalife al een tijdje en het is niet toevallig dat ik een samenwerking ben aangegaan. Het bedrijf is toegewijd aan voeding. Ze zijn professioneel, eerlijk en geven me deskundig advies met betrekking tot mijn persoonlijke voedingsbehoeften en doelstellingen. Ik ben van mening dat het één van de belangrijkste voedingsbedrijven ter wereld is. Ik geloof in Herbalife en het is een grote eer om partner van hen te zijn.

Wat wil je bereiken met je samenwerking met Herbalife Nutrition?
Ik wil de ervaringen die ik opdoe door de Herbalife- producten te gebruiken delen met mensen, in het bijzonder jonge mensen die net beginnen te sporten. Maar belangrijker nog is dat ik er eerlijk over wil zijn. Ik geloof dat Herbalife exceptionele producten biedt en dat topsporters voordeel zullen behalen als ze deze producten gebruiken. Zie je jezelf als een gezicht en stem voor voeding door je samenwerking met Herbalife? Ja, want het is een fantastisch product en ik probeer mijn eerlijke mening te geven, en niet alleen maar omdat ik met hen samenwerk. Omdat ik denk dat het een fantastisch product is en het erg belangrijk is een goede fysiek te hebben, goed te eten en, op een goede manier te hydrateren..

Gerelateerd

Alle artikelen
Herbalife Nutrition ambassadeur Anca Bucur behaalt voor de zesde keer de titel Miss Fitness Universe

Herbalife Nutrition ambassadeur Anca Bucur behaalt voor de zesde keer de titel Miss Fitness Universe

Auteur: Herbalife Nutrition

Anca Bucur, aerobic trainer en Herbalife ambassadeur heeft op “Miss Fitness Universe” in Miami voor de zesde keer de wereldkampioenstitel gewonnen. Bucur, die 32 jaar oud is, werd negen maanden geleden moeder. In een Facebook post bekende ze dat de wedstrijd "de mooiste, meest interessante, ontroerende en inspirerende uitdaging is". Deze trofee bevestigt dat je alles kunt doen wat je wilt, zolang er maar betrokkenheid, discipline, ambitie, veel werk en passie is".

Lees meer

Herbalife Nutrition scoort in Brussel

Herbalife Nutrition scoort in Brussel

Auteur: Herbalife Nutrition

Potje voetbal onder politici? Dat is de Schuman Trophy, een match ten voordele van verschillende goede doelen die opgericht zijn voor kwetsbare kinderen. Als trotse sponsor zaten wij op de eerste rij. Benieuwd hoe dat eruit zag?

Lees meer

Herbalife Nutrition is Official Sports Nutrition partner van International Champions Cup 2019

Herbalife Nutrition is Official Sports Nutrition partner van International Champions Cup 2019

Auteur: Herbalife Nutrition

Het ICC(International Champions Cup), opgericht in 2013, is 's werelds belangrijkste jaarlijkse zomervoetbaltoernooi met 12 van de beste clubs ter wereld. Er worden tijdens het toernooi 18 wedstrijden gespeeld in 16 steden in Noord-Amerika, Europa en Azië en het toernooi is eigendom van en wordt geëxploiteerd door Relevent Sports Group (RSG ). Herbalife Nutrition's partnership met het toernooi werd mogelijk gemaakt door het China Growth Initiative en zorgt ervoor dat er op 24 en 25 juli wedstrijden in China worden gespeeld. De sportvoeding lijn van Herbalife Nutrition, die momenteel wordt gebruikt door meer dan 190 atleten en sportteams over de hele wereld, zal beschikbaar zijn op het veld tijdens alle wedstrijden.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x