Nile Wilson Herbalife 13

Achter de schermen met gymnast Nile Wilson

2016 Olympische Bronzen Medaille rekstok, Europees Kampioen rekstok, Zilveren Medaille WK, Tweemaal Gouden Medaille Gemenebest… de lijst van Nile Wilson’s sportonderscheidingen gaat maar door. De laatste paar jaar heeft de in Leeds geboren, 21 jaar oude gymnast successen gevierd op individueel vlak, maar ook als onderdeel van een team. Door zijn talent won hij in 2016 twee prestigieuze medailles; hij werd de eerste Britse topsporter die Europees Kampioen werd op de rekstok en hij won zijn eerste Olympische Medaille.

Nile Wilson Herbalife 924X477

Over zijn Olympische ervaring zegt Nile: “Het waren de beste drie weken van mijn leven. Het was een ongelooflijke ervaring en iets waar ik al van kinds af aan van droomde. Alleen al mijn verblijf in het Olympische dorp met mijn grote voorbeelden en wereldberoemde topsporters was surrealistisch.” Hij gaat verder met het ophalen van enkele van zijn meest memorabele momenten van het evenement: “Ik liep rond met een brede grijns op mijn gezicht en nam alles in me op. De competitie zelf was ongelooflijk en het feit dat ik al mijn oefeningen goed volbracht en thuiskwam met een medaille maakte de hele ervaring compleet.”

Wat is je favoriete sport (buiten gymnastiek)?
“Ik ben gek op alle sporten, maar na gymnastiek is golf toch echt mijn tweede passie. Ik speel ook graag snooker. Ik kan het niet riskeren sporten te beoefenen waardoor ik geblesseerd kan raken, dus ben ik blij dat ik golf en snooker zo leuk vind!”

Heb je nog andere hobby’s, buiten sport om?
“Het bewerken van video’s vind ik erg leuk. Ik heb mijn eigen YouTube kanaal dat zich richt op het helpen en inspireren van andere jonge gymnasten. Ik maak me verder wel eens schuldig aan het spelen van Call of Duty op de PlayStation!”

Heb je een ‘power song’?
“Ik kan niet zeggen dat ik een favoriet nummer in het bijzonder heb, maar ik houd van housemuziek. Ik draai het altijd in de sportschool, tot ongenoegen van enkele collega-gymnasten!”

Wat is je ultieme traktatie op het gebied van voeding?
“Het draait uiteindelijk allemaal om de balans, maar als ik iets zou moeten noemen, dan zou het biefstuk met friet zijn. Ik houd van zoetigheid en chocolade, maar neem het net als iedereen af en toe als traktatie. Je moet gewoon actief zijn en die calorieën weer verbranden.”

Hoe ontspan je je?
“Ik ontspan met mijn familie en ontmoet mijn vrienden zo vaak mogelijk.”

Wat is je favoriete vakantiebestemming?
“Ik ben jarenlang met mijn familie naar Ayia Napa (Cyprus – red.) gegaan, dus daar heb ik goede herinneringen aan overgehouden.”

Wat mis je als je op reis bent?
“Mijn eigen bed en natuurlijk mijn familie.”

Tegen welke topsporters kijk je op?
“Dat zijn de jongens in het Britse gymnastiekteam die gymnastiek tot het niveau hebben gebracht waar het vandaag de dag is.”

Hoe ziet je wekelijkse trainingsschema eruit?
“Ik train 30+ uur per week, iedere week weer. Normaal gesproken start ik mijn training om 12 uur ‘s middags om genoeg slaap te krijgen en stop ik om 7/8 uur ‘s avonds. Op zaterdagen ben ik vrij om te rusten, maar ga dan vaak zwemmen en naar de sauna om te ontspannen. De trainingsintensiteit verandert door het jaar heen als we ons voorbereiden op een wedstrijd.

Heb je een favoriete Herbalife of Herbalife24 product?
“Herbalife24 Rebuild Strength is mijn favoriet. Het smaakt geweldig en past goed bij mijn sport. Kracht en vermogen zijn de twee belangrijkste componenten in de gymnastiek en ik voel duidelijk de voordelen.” “Het is een eer samen te werken met zo’n gerenommeerd bedrijf en de mensen die het mogelijk maken.”

Wat vind je leuk aan het zijn van een door Herbalife gesponsorde topsporter?
“De producten zijn geweldig, maar het draait meer om de mensen. Ik heb een groot aantal mensen leren kennen en heb door de jaren heen een ongelooflijke ondersteuning gekregen van de Herbalife gemeenschap. Ze nemen regelmatig contact met me op via sociale media en ik probeer zo veel mogelijk te reageren. Ik voel me echt onderdeel van een grotere familie door te werken met Herbalife.”

Gerelateerd

Alle artikelen
Wat is de beste positie om in te slapen?

Wat is de beste positie om in te slapen?

Auteur: Herbalife

Op je rug, buik, zijkant of in een foetushouding? In dit blog ontcijferen we de verschillende posities om in slaap te vallen en een goede slaapkwaliteit te hebben. Als het gaat om in slaap vallen, heeft iedereen zijn eigen voorkeur qua houding. Het is belangrijk om te weten wat de consequenties zijn van de verschillende houdingen: wat zijn de voor- en nadelen van de houdingen? Hoe kan je goed slapen? Hoe vind je de juiste positie?

Lees meer

4 gezondheidsvoordelen van wandelen en lichaamsbeweging in de buitenlucht

4 gezondheidsvoordelen van wandelen en lichaamsbeweging in de buitenlucht

Auteur: David Heber

Thuiswerken is voor velen de norm geworden, en sociale media, e-mail en huishoudelijke taken kunnen ons meer gestrest maken. Veel mensen voelen zich meer geïsoleerd. Als we ons losmaken van technologie en weer contact maken met de natuur, kunnen we onze hersenen weer opladen. Wandelen is een geweldige manier om frisse lucht te krijgen, vooral als je in stedelijke gebieden woont. Verschillende studies tonen aan dat wandelen voordelen biedt voor de algemene gezondheid.

Lees meer

6 tips voor een kwalitatieve nachtrust

6 tips voor een kwalitatieve nachtrust

Auteur: David Heber

Het afgelopen jaar heeft onze normale routines behoorlijk verstoord en voor vele mensen is ook het slaappatroon in het gedrang gekomen. Het belang van voldoende slaap van goede kwaliteit is echter cruciaal voor de algemene gezondheid en het welzijn. Nu oude routines weer langzaamaan opgepakt kunnen worden, is het dus belangrijk om de volgende 6 tips toe te passen.

Lees meer

Vind een Distributeur

Vind een Distributeur x