Achter de schermen met gymnast Nile Wilson

2016 Olympische Bronzen Medaille rekstok, Europees Kampioen rekstok, Zilveren Medaille WK, Tweemaal Gouden Medaille Gemenebest… de lijst van Nile Wilson’s sportonderscheidingen gaat maar door. De laatste paar jaar heeft de in Leeds geboren, 21 jaar oude gymnast successen gevierd op individueel vlak, maar ook als onderdeel van een team. Door zijn talent won hij in 2016 twee prestigieuze medailles; hij werd de eerste Britse topsporter die Europees Kampioen werd op de rekstok en hij won zijn eerste Olympische Medaille.

Over zijn Olympische ervaring zegt Nile: “Het waren de beste drie weken van mijn leven. Het was een ongelooflijke ervaring en iets waar ik al van kinds af aan van droomde. Alleen al mijn verblijf in het Olympische dorp met mijn grote voorbeelden en wereldberoemde topsporters was surrealistisch.” Hij gaat verder met het ophalen van enkele van zijn meest memorabele momenten van het evenement: “Ik liep rond met een brede grijns op mijn gezicht en nam alles in me op. De competitie zelf was ongelooflijk en het feit dat ik al mijn oefeningen goed volbracht en thuiskwam met een medaille maakte de hele ervaring compleet.”

Wat is je favoriete sport (buiten gymnastiek)?
“Ik ben gek op alle sporten, maar na gymnastiek is golf toch echt mijn tweede passie. Ik speel ook graag snooker. Ik kan het niet riskeren sporten te beoefenen waardoor ik geblesseerd kan raken, dus ben ik blij dat ik golf en snooker zo leuk vind!”

Heb je nog andere hobby’s, buiten sport om?
“Het bewerken van video’s vind ik erg leuk. Ik heb mijn eigen YouTube kanaal dat zich richt op het helpen en inspireren van andere jonge gymnasten. Ik maak me verder wel eens schuldig aan het spelen van Call of Duty op de PlayStation!”

Heb je een ‘power song’?
“Ik kan niet zeggen dat ik een favoriet nummer in het bijzonder heb, maar ik houd van housemuziek. Ik draai het altijd in de sportschool, tot ongenoegen van enkele collega-gymnasten!”

Wat is je ultieme traktatie op het gebied van voeding?
“Het draait uiteindelijk allemaal om de balans, maar als ik iets zou moeten noemen, dan zou het biefstuk met friet zijn. Ik houd van zoetigheid en chocolade, maar neem het net als iedereen af en toe als traktatie. Je moet gewoon actief zijn en die calorieën weer verbranden.”

Hoe ontspan je je?
“Ik ontspan met mijn familie en ontmoet mijn vrienden zo vaak mogelijk.”

Wat is je favoriete vakantiebestemming?
“Ik ben jarenlang met mijn familie naar Ayia Napa (Cyprus – red.) gegaan, dus daar heb ik goede herinneringen aan overgehouden.”

Wat mis je als je op reis bent?
“Mijn eigen bed en natuurlijk mijn familie.”

Tegen welke topsporters kijk je op?
“Dat zijn de jongens in het Britse gymnastiekteam die gymnastiek tot het niveau hebben gebracht waar het vandaag de dag is.”

Hoe ziet je wekelijkse trainingsschema eruit?
“Ik train 30+ uur per week, iedere week weer. Normaal gesproken start ik mijn training om 12 uur ‘s middags om genoeg slaap te krijgen en stop ik om 7/8 uur ‘s avonds. Op zaterdagen ben ik vrij om te rusten, maar ga dan vaak zwemmen en naar de sauna om te ontspannen. De trainingsintensiteit verandert door het jaar heen als we ons voorbereiden op een wedstrijd.

Heb je een favoriete Herbalife of Herbalife24 product?
“Herbalife24 Rebuild Strength is mijn favoriet. Het smaakt geweldig en past goed bij mijn sport. Kracht en vermogen zijn de twee belangrijkste componenten in de gymnastiek en ik voel duidelijk de voordelen.” “Het is een eer samen te werken met zo’n gerenommeerd bedrijf en de mensen die het mogelijk maken.”

Wat vind je leuk aan het zijn van een door Herbalife gesponsorde topsporter?
“De producten zijn geweldig, maar het draait meer om de mensen. Ik heb een groot aantal mensen leren kennen en heb door de jaren heen een ongelooflijke ondersteuning gekregen van de Herbalife gemeenschap. Ze nemen regelmatig contact met me op via sociale media en ik probeer zo veel mogelijk te reageren. Ik voel me echt onderdeel van een grotere familie door te werken met Herbalife.”

Gerelateerd

Alle artikelen
Herbalife Nutrition ambassadeur Anca Bucur behaalt voor de zesde keer de titel Miss Fitness Universe

Herbalife Nutrition ambassadeur Anca Bucur behaalt voor de zesde keer de titel Miss Fitness Universe

Auteur: Herbalife Nutrition

Anca Bucur, aerobic trainer en Herbalife ambassadeur heeft op “Miss Fitness Universe” in Miami voor de zesde keer de wereldkampioenstitel gewonnen. Bucur, die 32 jaar oud is, werd negen maanden geleden moeder. In een Facebook post bekende ze dat de wedstrijd "de mooiste, meest interessante, ontroerende en inspirerende uitdaging is". Deze trofee bevestigt dat je alles kunt doen wat je wilt, zolang er maar betrokkenheid, discipline, ambitie, veel werk en passie is".

Lees meer

Herbalife Nutrition scoort in Brussel

Herbalife Nutrition scoort in Brussel

Auteur: Herbalife Nutrition

Potje voetbal onder politici? Dat is de Schuman Trophy, een match ten voordele van verschillende goede doelen die opgericht zijn voor kwetsbare kinderen. Als trotse sponsor zaten wij op de eerste rij. Benieuwd hoe dat eruit zag?

Lees meer

Herbalife Nutrition is Official Sports Nutrition partner van International Champions Cup 2019

Herbalife Nutrition is Official Sports Nutrition partner van International Champions Cup 2019

Auteur: Herbalife Nutrition

Het ICC(International Champions Cup), opgericht in 2013, is 's werelds belangrijkste jaarlijkse zomervoetbaltoernooi met 12 van de beste clubs ter wereld. Er worden tijdens het toernooi 18 wedstrijden gespeeld in 16 steden in Noord-Amerika, Europa en Azië en het toernooi is eigendom van en wordt geëxploiteerd door Relevent Sports Group (RSG ). Herbalife Nutrition's partnership met het toernooi werd mogelijk gemaakt door het China Growth Initiative en zorgt ervoor dat er op 24 en 25 juli wedstrijden in China worden gespeeld. De sportvoeding lijn van Herbalife Nutrition, die momenteel wordt gebruikt door meer dan 190 atleten en sportteams over de hele wereld, zal beschikbaar zijn op het veld tijdens alle wedstrijden.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x