Achter de schermen met gymnast Nile Wilson

2016 Olympische Bronzen Medaille rekstok, Europees Kampioen rekstok, Zilveren Medaille WK, Tweemaal Gouden Medaille Gemenebest… de lijst van Nile Wilson’s sportonderscheidingen gaat maar door. De laatste paar jaar heeft de in Leeds geboren, 21 jaar oude gymnast successen gevierd op individueel vlak, maar ook als onderdeel van een team. Door zijn talent won hij in 2016 twee prestigieuze medailles; hij werd de eerste Britse topsporter die Europees Kampioen werd op de rekstok en hij won zijn eerste Olympische Medaille.

Over zijn Olympische ervaring zegt Nile: “Het waren de beste drie weken van mijn leven. Het was een ongelooflijke ervaring en iets waar ik al van kinds af aan van droomde. Alleen al mijn verblijf in het Olympische dorp met mijn grote voorbeelden en wereldberoemde topsporters was surrealistisch.” Hij gaat verder met het ophalen van enkele van zijn meest memorabele momenten van het evenement: “Ik liep rond met een brede grijns op mijn gezicht en nam alles in me op. De competitie zelf was ongelooflijk en het feit dat ik al mijn oefeningen goed volbracht en thuiskwam met een medaille maakte de hele ervaring compleet.”

Wat is je favoriete sport (buiten gymnastiek)?
“Ik ben gek op alle sporten, maar na gymnastiek is golf toch echt mijn tweede passie. Ik speel ook graag snooker. Ik kan het niet riskeren sporten te beoefenen waardoor ik geblesseerd kan raken, dus ben ik blij dat ik golf en snooker zo leuk vind!”

Heb je nog andere hobby’s, buiten sport om?
“Het bewerken van video’s vind ik erg leuk. Ik heb mijn eigen YouTube kanaal dat zich richt op het helpen en inspireren van andere jonge gymnasten. Ik maak me verder wel eens schuldig aan het spelen van Call of Duty op de PlayStation!”

Heb je een ‘power song’?
“Ik kan niet zeggen dat ik een favoriet nummer in het bijzonder heb, maar ik houd van housemuziek. Ik draai het altijd in de sportschool, tot ongenoegen van enkele collega-gymnasten!”

Wat is je ultieme traktatie op het gebied van voeding?
“Het draait uiteindelijk allemaal om de balans, maar als ik iets zou moeten noemen, dan zou het biefstuk met friet zijn. Ik houd van zoetigheid en chocolade, maar neem het net als iedereen af en toe als traktatie. Je moet gewoon actief zijn en die calorieën weer verbranden.”

Hoe ontspan je je?
“Ik ontspan met mijn familie en ontmoet mijn vrienden zo vaak mogelijk.”

Wat is je favoriete vakantiebestemming?
“Ik ben jarenlang met mijn familie naar Ayia Napa (Cyprus – red.) gegaan, dus daar heb ik goede herinneringen aan overgehouden.”

Wat mis je als je op reis bent?
“Mijn eigen bed en natuurlijk mijn familie.”

Tegen welke topsporters kijk je op?
“Dat zijn de jongens in het Britse gymnastiekteam die gymnastiek tot het niveau hebben gebracht waar het vandaag de dag is.”

Hoe ziet je wekelijkse trainingsschema eruit?
“Ik train 30+ uur per week, iedere week weer. Normaal gesproken start ik mijn training om 12 uur ‘s middags om genoeg slaap te krijgen en stop ik om 7/8 uur ‘s avonds. Op zaterdagen ben ik vrij om te rusten, maar ga dan vaak zwemmen en naar de sauna om te ontspannen. De trainingsintensiteit verandert door het jaar heen als we ons voorbereiden op een wedstrijd.

Heb je een favoriete Herbalife of Herbalife24 product?
“Herbalife24 Rebuild Strength is mijn favoriet. Het smaakt geweldig en past goed bij mijn sport. Kracht en vermogen zijn de twee belangrijkste componenten in de gymnastiek en ik voel duidelijk de voordelen.” “Het is een eer samen te werken met zo’n gerenommeerd bedrijf en de mensen die het mogelijk maken.”

Wat vind je leuk aan het zijn van een door Herbalife gesponsorde topsporter?
“De producten zijn geweldig, maar het draait meer om de mensen. Ik heb een groot aantal mensen leren kennen en heb door de jaren heen een ongelooflijke ondersteuning gekregen van de Herbalife gemeenschap. Ze nemen regelmatig contact met me op via sociale media en ik probeer zo veel mogelijk te reageren. Ik voel me echt onderdeel van een grotere familie door te werken met Herbalife.”

Gerelateerd

Alle artikelen
Positive self-talk: jouw geheime wapen voor fitnessdoelen

Positive self-talk: jouw geheime wapen voor fitnessdoelen

Auteur: Herbalife Nutrition

De feestdagen kunnen een van de mooiste momenten van het jaar zijn, maar ze kunnen voor sommigen ook erg verontrustend zijn. Nee, niet door het missen van cadeautjes die geleverd worden of verplichte familiebezoekjes, maar om het gewicht na Kerstmis. Of je je nu zorgen maakt over een terugval na al je harde werk in het afgelopen jaar met evenwichtig eten en regelmatige lichaamsbeweging, of bang bent om jezelf te verliezen in al dat lekkere eten tijdens de vakantieperiode, er is altijd hulp. En het komt in een misschien wat onverwachte vorm, namelijk positive self-talk; dat wat we onszelf vertellen.

Lees meer

Kitesurfer Roderick Pijls

Kitesurfer Roderick Pijls

Auteur: Herbalife Nutrition

Nieuw partnership alert! We hebben een nieuwe samenwerking opgestart met een topatleet, namelijk met Roderick Pijls! Roderick reist de hele wereld over met zijn kite en board om de limiet van zijn eigen kunnen op te zoeken. Van kitesurfen over giftige meren in Afrika tot kitesurfwedstrijden in Indonesië. Roderick reist de hele wereld rond om op de mooiste plekken te kunnen kitesurfen en voor zijn internationale modellen carrière. We zijn blij om hem te verwelkomen in ons ambassadeursprogramma en hem te ondersteunen in zijn sportprestaties.

Lees meer

Wedstrijdzwemmer Jarno Koster

Wedstrijdzwemmer Jarno Koster

Auteur: Herbalife Nutrition

We hebben weer een top samenwerking opgestart! Samen met niemand minder dan wedstrijdzwemmer Jarno Koster! Jarno is 18 jaar en is reeds 14 maal Nederlands kampioen geworden op meerdere afstanden. Hij is een fanatieke sporter met een goede mentaliteit en veel doorzettingsvermogen. Als hij een doel voor ogen heeft dan wil hij er ook 100% voor gaan.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x