De focuspunten van Cristiano Ronaldo

Je kunt het in zijn ogen zien. De durf, de passie en zijn vlijmscherpe focus. Wanneer international voetbalsuperster Cristiano Ronaldo het veld op stapt, dan wordt de wedstrijd meer dan slechts een wedstrijd. Het is de volgende uitdaging in zijn eeuwigdurende streven een betere sporter te worden. En dan is er zijn pure fysieke talent – de kracht, de snelheid en de behendigheid. Hoewel Ronaldo genetisch gezien misschien wel gezegend is met een uitstekend fysiek gestel, zijn z’n vaardigheden door de jaren heen ook aangescherpt door zijn vastberadenheid in training en voeding. Ronaldo’s krachtige mix van geest en spieren zorgt ervoor dat hij met gemak één van de beste sporters is die ooit hebben gevoetbald.

GEDREVEN OM TE SLAGEN
Door de jaren heen heeft Ronaldo zich door situaties gewerkt waar andere sporters misschien al de handdoek in de ring zouden hebben gegooid. “Ik ben altijd gedreven om mezelf te verbeteren,” zegt Ronaldo. “Ik ben ermee geboren. Als je het talent hebt en het potentieel om een fantastische speler te worden, dan moet je daar ook aan werken. Ik ben gefocust op mijn training en op mijn spel en ik leg me er erg op toe, want ik ben van mening dat dit erg belangrijk is voor mijn carrière. Zo blijf ik resultaten zien en dat is hoe ik beter word in mijn spel.” Miljoenen fans van over de hele wereld vangen een glimp op van deze passie als ze naar een wedstrijd gaan of er één bekijken waarin Ronaldo speelt.

“Het heeft me de motivatie gegeven om meer en harder te werken, nu en in de toekomst,” zegt Ronaldo over zijn volgers op sociale media. “Ik weet dat waar ook ter wereld ik ben, ik een hoop fans heb. En daarom probeer ik altijd goed te spelen.” Zelfs als hij aangevallen wordt door critici, laat Ronaldo dat niet ten koste gaan van zichzelf. Het geeft hem zelfs de energie om het nog beter te doen. “Het geeft me extra kracht,” geeft hij toe. “Vooral wanneer ik uitwedstrijden speel en het publiek me uitjoelt. Dat geeft me dan extra motivatie, want ik wil hen laten zien dat ze het mis hebben en dat ik geboren ben om dit te doen.”

GERICHT OP FITHEID
Ronaldo geeft zijn genen voor een deel de credits voor zijn succes, maar hij benadrukt ook het belang van training en inspanning. “Genen zijn ontzettend belangrijk”, zegt hij, “maar als je er ook hard aan werkt, zul je beter worden. Het is ontzettend belangrijk om in goede vorm te zijn. Het is voor mij een wapen, want ik ben van mening dat het me een extra voordeel geeft over andere spelers.”

“HET IS ONTZETTEND BELANGRIJK OM IN GOEDE VORM TE ZIJN. HET IS VOOR MIJ EEN WAPEN.”

Als Ronaldo vooruitkijkt, dan stelt hij als doel zijn gespierde lichaamsbouw te behouden en zelfs nog wat te verbeteren. “Het zal toewijding en hard werken kosten, maar in de toekomst zal ik proberen net zo fit te blijven. Ik weet dat als je ouder wordt, er moeilijke momenten en kleine blessures zullen komen, maar ik zal mezelf pushen totdat mijn lichaam de reacties geeft die ik wil hebben.”

EVENWICHTIGE VOEDING
Ronaldo begint zijn dag altijd met een goed ontbijt en voorziet zijn lichaam gedurende de dag van brandstof met een balans van kwalitatief hoogwaardige proteïnen, koolhydraten en gezonde vetten.

“IK DENK DAT GOEDE VOEDING OP IEDER MOMENT BELANGRIJK IS, MAAR IN HET BIJZONDER NA EEN TRAINING OF WEDSTRIJD OM DE SPIEREN TE LATEN HERSTELLEN”

“Goede voeding is erg belangrijk voor mij, maar ook voor andere topsporters of mensen die op welk niveau dan ook trainen,” legt hij uit. “Ik denk dat goede voeding altijd belangrijk is, maar in het bijzonder na een training of wedstrijd om de spieren te laten herstellen.”

Hoe strikt hij echter ook is met zijn voeding, Ronaldo is niet bang om zo nu en dan een keertje ‘te zondigen’. “Ik probeer goed te eten, goede supplementen te nemen en goed te drinken. Maar als er een dag tussen zit, misschien wel twee, waar ik er tussenuit ga en mezelf op iets lekkers trakteer, zoals een gebakje, dan heb ik daar geen problemen mee,” zegt hij.

Herbalife is sinds juli 2013 met trots Global Nutrition Partner van Ronaldo. Hij ontdekte de producten vijf jaar geleden en het was de kwaliteit ervan die meteen zijn aandacht trok. Herbalife en Ronaldo hebben ook samengewerkt aan een de Herbalife24 koolhydraat-elektrolytendrank; CR7 Drive.

“De producten van Herbalife zijn fantastisch en ze hebben me ontzettend geholpen,” zegt Ronaldo. “Ik ben van mening dat er veel goede producten op de markt zijn, maar Herbalife is mijn persoonlijke favoriet. Ik geloof in de producten, want ze ondersteunen mijn trainingsregime en ik voel me vereerd deel uit te maken van de Herbalife familie.”

Gerelateerd

Alle artikelen
Positive self-talk: jouw geheime wapen voor fitnessdoelen

Positive self-talk: jouw geheime wapen voor fitnessdoelen

Auteur: Herbalife Nutrition

De feestdagen kunnen een van de mooiste momenten van het jaar zijn, maar ze kunnen voor sommigen ook erg verontrustend zijn. Nee, niet door het missen van cadeautjes die geleverd worden of verplichte familiebezoekjes, maar om het gewicht na Kerstmis. Of je je nu zorgen maakt over een terugval na al je harde werk in het afgelopen jaar met evenwichtig eten en regelmatige lichaamsbeweging, of bang bent om jezelf te verliezen in al dat lekkere eten tijdens de vakantieperiode, er is altijd hulp. En het komt in een misschien wat onverwachte vorm, namelijk positive self-talk; dat wat we onszelf vertellen.

Lees meer

Kitesurfer Roderick Pijls

Kitesurfer Roderick Pijls

Auteur: Herbalife Nutrition

Nieuw partnership alert! We hebben een nieuwe samenwerking opgestart met een topatleet, namelijk met Roderick Pijls! Roderick reist de hele wereld over met zijn kite en board om de limiet van zijn eigen kunnen op te zoeken. Van kitesurfen over giftige meren in Afrika tot kitesurfwedstrijden in Indonesië. Roderick reist de hele wereld rond om op de mooiste plekken te kunnen kitesurfen en voor zijn internationale modellen carrière. We zijn blij om hem te verwelkomen in ons ambassadeursprogramma en hem te ondersteunen in zijn sportprestaties.

Lees meer

Wedstrijdzwemmer Jarno Koster

Wedstrijdzwemmer Jarno Koster

Auteur: Herbalife Nutrition

We hebben weer een top samenwerking opgestart! Samen met niemand minder dan wedstrijdzwemmer Jarno Koster! Jarno is 18 jaar en is reeds 14 maal Nederlands kampioen geworden op meerdere afstanden. Hij is een fanatieke sporter met een goede mentaliteit en veel doorzettingsvermogen. Als hij een doel voor ogen heeft dan wil hij er ook 100% voor gaan.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x