De focuspunten van Cristiano Ronaldo

Je kunt het in zijn ogen zien. De durf, de passie en zijn vlijmscherpe focus. Wanneer international voetbalsuperster Cristiano Ronaldo het veld op stapt, dan wordt de wedstrijd meer dan slechts een wedstrijd. Het is de volgende uitdaging in zijn eeuwigdurende streven een betere sporter te worden. En dan is er zijn pure fysieke talent – de kracht, de snelheid en de behendigheid. Hoewel Ronaldo genetisch gezien misschien wel gezegend is met een uitstekend fysiek gestel, zijn z’n vaardigheden door de jaren heen ook aangescherpt door zijn vastberadenheid in training en voeding. Ronaldo’s krachtige mix van geest en spieren zorgt ervoor dat hij met gemak één van de beste sporters is die ooit hebben gevoetbald.

GEDREVEN OM TE SLAGEN
Door de jaren heen heeft Ronaldo zich door situaties gewerkt waar andere sporters misschien al de handdoek in de ring zouden hebben gegooid. “Ik ben altijd gedreven om mezelf te verbeteren,” zegt Ronaldo. “Ik ben ermee geboren. Als je het talent hebt en het potentieel om een fantastische speler te worden, dan moet je daar ook aan werken. Ik ben gefocust op mijn training en op mijn spel en ik leg me er erg op toe, want ik ben van mening dat dit erg belangrijk is voor mijn carrière. Zo blijf ik resultaten zien en dat is hoe ik beter word in mijn spel.” Miljoenen fans van over de hele wereld vangen een glimp op van deze passie als ze naar een wedstrijd gaan of er één bekijken waarin Ronaldo speelt.

“Het heeft me de motivatie gegeven om meer en harder te werken, nu en in de toekomst,” zegt Ronaldo over zijn volgers op sociale media. “Ik weet dat waar ook ter wereld ik ben, ik een hoop fans heb. En daarom probeer ik altijd goed te spelen.” Zelfs als hij aangevallen wordt door critici, laat Ronaldo dat niet ten koste gaan van zichzelf. Het geeft hem zelfs de energie om het nog beter te doen. “Het geeft me extra kracht,” geeft hij toe. “Vooral wanneer ik uitwedstrijden speel en het publiek me uitjoelt. Dat geeft me dan extra motivatie, want ik wil hen laten zien dat ze het mis hebben en dat ik geboren ben om dit te doen.”

GERICHT OP FITHEID
Ronaldo geeft zijn genen voor een deel de credits voor zijn succes, maar hij benadrukt ook het belang van training en inspanning. “Genen zijn ontzettend belangrijk”, zegt hij, “maar als je er ook hard aan werkt, zul je beter worden. Het is ontzettend belangrijk om in goede vorm te zijn. Het is voor mij een wapen, want ik ben van mening dat het me een extra voordeel geeft over andere spelers.”

“HET IS ONTZETTEND BELANGRIJK OM IN GOEDE VORM TE ZIJN. HET IS VOOR MIJ EEN WAPEN.”

Als Ronaldo vooruitkijkt, dan stelt hij als doel zijn gespierde lichaamsbouw te behouden en zelfs nog wat te verbeteren. “Het zal toewijding en hard werken kosten, maar in de toekomst zal ik proberen net zo fit te blijven. Ik weet dat als je ouder wordt, er moeilijke momenten en kleine blessures zullen komen, maar ik zal mezelf pushen totdat mijn lichaam de reacties geeft die ik wil hebben.”

EVENWICHTIGE VOEDING
Ronaldo begint zijn dag altijd met een goed ontbijt en voorziet zijn lichaam gedurende de dag van brandstof met een balans van kwalitatief hoogwaardige proteïnen, koolhydraten en gezonde vetten.

“IK DENK DAT GOEDE VOEDING OP IEDER MOMENT BELANGRIJK IS, MAAR IN HET BIJZONDER NA EEN TRAINING OF WEDSTRIJD OM DE SPIEREN TE LATEN HERSTELLEN”

“Goede voeding is erg belangrijk voor mij, maar ook voor andere topsporters of mensen die op welk niveau dan ook trainen,” legt hij uit. “Ik denk dat goede voeding altijd belangrijk is, maar in het bijzonder na een training of wedstrijd om de spieren te laten herstellen.”

Hoe strikt hij echter ook is met zijn voeding, Ronaldo is niet bang om zo nu en dan een keertje ‘te zondigen’. “Ik probeer goed te eten, goede supplementen te nemen en goed te drinken. Maar als er een dag tussen zit, misschien wel twee, waar ik er tussenuit ga en mezelf op iets lekkers trakteer, zoals een gebakje, dan heb ik daar geen problemen mee,” zegt hij.

Herbalife is sinds juli 2013 met trots Global Nutrition Partner van Ronaldo. Hij ontdekte de producten vijf jaar geleden en het was de kwaliteit ervan die meteen zijn aandacht trok. Herbalife en Ronaldo hebben ook samengewerkt aan een de Herbalife24 koolhydraat-elektrolytendrank; CR7 Drive.

“De producten van Herbalife zijn fantastisch en ze hebben me ontzettend geholpen,” zegt Ronaldo. “Ik ben van mening dat er veel goede producten op de markt zijn, maar Herbalife is mijn persoonlijke favoriet. Ik geloof in de producten, want ze ondersteunen mijn trainingsregime en ik voel me vereerd deel uit te maken van de Herbalife familie.”

Gerelateerd

Alle artikelen
Herbalife Nutrition ambassadeur Anca Bucur behaalt voor de zesde keer de titel Miss Fitness Universe

Herbalife Nutrition ambassadeur Anca Bucur behaalt voor de zesde keer de titel Miss Fitness Universe

Auteur: Herbalife Nutrition

Anca Bucur, aerobic trainer en Herbalife ambassadeur heeft op “Miss Fitness Universe” in Miami voor de zesde keer de wereldkampioenstitel gewonnen. Bucur, die 32 jaar oud is, werd negen maanden geleden moeder. In een Facebook post bekende ze dat de wedstrijd "de mooiste, meest interessante, ontroerende en inspirerende uitdaging is". Deze trofee bevestigt dat je alles kunt doen wat je wilt, zolang er maar betrokkenheid, discipline, ambitie, veel werk en passie is".

Lees meer

Herbalife Nutrition scoort in Brussel

Herbalife Nutrition scoort in Brussel

Auteur: Herbalife Nutrition

Potje voetbal onder politici? Dat is de Schuman Trophy, een match ten voordele van verschillende goede doelen die opgericht zijn voor kwetsbare kinderen. Als trotse sponsor zaten wij op de eerste rij. Benieuwd hoe dat eruit zag?

Lees meer

Herbalife Nutrition is Official Sports Nutrition partner van International Champions Cup 2019

Herbalife Nutrition is Official Sports Nutrition partner van International Champions Cup 2019

Auteur: Herbalife Nutrition

Het ICC(International Champions Cup), opgericht in 2013, is 's werelds belangrijkste jaarlijkse zomervoetbaltoernooi met 12 van de beste clubs ter wereld. Er worden tijdens het toernooi 18 wedstrijden gespeeld in 16 steden in Noord-Amerika, Europa en Azië en het toernooi is eigendom van en wordt geëxploiteerd door Relevent Sports Group (RSG ). Herbalife Nutrition's partnership met het toernooi werd mogelijk gemaakt door het China Growth Initiative en zorgt ervoor dat er op 24 en 25 juli wedstrijden in China worden gespeeld. De sportvoeding lijn van Herbalife Nutrition, die momenteel wordt gebruikt door meer dan 190 atleten en sportteams over de hele wereld, zal beschikbaar zijn op het veld tijdens alle wedstrijden.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x