Samantha Clayton hero 1

Fitnesstrends 2021

Als we terugkijken op 2020, zullen we ons de verandering van onze routines herinneren. Hoe we deze hebben aangepast aan het nieuwe normaal - vooral onze fitnessregimes. Omdat sportscholen gesloten waren, volgden we online sportlessen en omarmden we buitenoefeningen. In 2021 kunnen we verwachten dat veel van de fitnessveranderingen in 2020 de norm worden. We zullen meer mensen thuis zien trainen in plaats van in een drukke sportschool, waarbij de nadruk wordt gelegd op mentale fitheid en een groeiend aantal technologische hulpmiddelen om onze routines kracht bij te zetten, zowel thuis, op het werk als onderweg.

Running app

Sportlessen en apparatuur

De populariteit van on-demand en op abonnementen gebaseerde fitnessprogramma's schoot omhoog in 2020 en zal blijven groeien in 2021. Naast het gemak en de toegankelijkheid van programma's die altijd en overal beschikbaar zijn, hebben velen ook een speciale gebruikersbasis ontwikkeld die virtuele gemeenschappen smeedde om haar leden te motiveren. Deze gemeenschappen trekken gebruikers aan die de kameraadschap missen en de persoonlijke touch in sportscholen. De fitnessprogramma’s in abonnement vorm zullen het komende jaar blijven groeien, met meer variatie in de soorten lessen en inhoud die worden aangeboden, waardoor fitnessliefhebbers meer gepersonaliseerde opties krijgen die zijn afgestemd op hun specifieke interesses en doelen.

De vraag naar fitnesstoestellen voor thuis is nog nooit zo groot geweest, met enkele bedrijven die enorme verkoopstijgingen rapporteerden. Dit is misschien meer dan een tijdelijke trend. Apparatuur hoeft ook niet kapot te gaan; velen zijn buitengewoon innovatief en vindingrijk geweest met het gebruik van items die ze thuis hebben om hun trainingen te verbeteren, of zelfs wat bewegingen te maken tijdens het doen van klusjes in huis.

Fitnessoplossingen voor eentonigheid en stress

Omdat veel Nederlanders nog steeds vanuit huis werken, is er een grotere hoeveelheid aan vrije tijd en verveling ontstaan. Door de stress van binnenshuis opgesloten te zitten, wenden velen zich tot de natuur voor fitness en een broodnodige mentale pauze. Outdoor-activiteiten zoals wandelen of hardlopen met begeleide app-hulpprogramma's worden steeds populairder en zullen in het nieuwe jaar blijven evolueren.

Nederlanders snakken ook naar ouderwets plezier hebben, daarom worden nostalgische buitenactiviteiten zoals rolschaatsen steeds populairder. Rolschaatsen is niet alleen een uitstekende training voor je benen en bilspieren, het is ook super leuk!

Door de gevolgen van de pandemie hebben velen emotioneel geworsteld, en daarom hebben steeds meer mensen zich tot yoga en meditatie gewend om zowel lichaam als geest te versterken. Veel fitnessgerichte apps en Herbalife Nutrition Fitness bieden meditatie- en yogasessies, en in 2021 zal er een toename zijn van apps en lessen voor geestelijke gezondheid en welzijn. Volgens Richard Davidson, oprichter van het Center for Healthy Minds aan de University of Wisconsin-Madison, kunnen mindfulness-apps helpen bij eenzaamheid, depressie en angst.

Onze werknemers genieten al lang van de voordelen van welzijnsprogramma's op de werkvloer. Naast het ondersteunen van bewegingsprogramma's voor werknemers, zal er een grotere belangstelling zijn voor geestelijke gezondheid. We kunnen ook van bedrijven verwachten dat ze hulp blijven zoeken in de geestelijke gezondheidszorg voor hun personeel.

Als voormalig competitief sprinter en fitnessdocent zit actief blijven in mijn DNA. Elk jaar brengt fitnesstrends die nieuwe manieren bieden of een terugkeer naar bekende favorieten om in vorm te blijven. Vorig jaar hebben we veel lessen geleerd, een daarvan is dat het aanhouden van gezonde gewoonten zoals lichaamsbeweging en een uitgebalanceerd dieet een van de beste dingen is die mensen voor zichzelf kunnen doen. Een goede gezondheid houdt ook in dat we ons lichaam in beweging houden, en nu zijn er meer opties om altijd en overal lessen te volgen vanuit huis, kantoor of hotelkamer. Fit blijven betekent ook mentaal fit blijven en manieren vinden om te ontspannen van stress. We hebben allemaal goede hoop dat 2021 een jaar van hoop wordt en met veel manieren om in vorm te blijven.

Fitness tips van Samantha Clayton? Klik hier.

Gerelateerd

Alle artikelen
Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Auteur: Herbalife Nutrition

Velen van jullie kennen Zumba wel al, een fitnessdans die salsa, merengue en andere Latin dansen combineert. Er is een afgeleide die in het zwembad wordt gedaan: aqua Zumba! Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Lees meer

Mindfulness: Hoe om te gaan met stress door middel van yoga en meditatie

Mindfulness: Hoe om te gaan met stress door middel van yoga en meditatie

Auteur: Samantha Clayton

In onze snelle, gestresste maatschappij is er behoefte aan hulpmiddelen en strategieën voor mindfulness om de stress en de druk van werk en leven in balans te houden. Mindfulness, vaak gebruikt als een therapeutische techniek, is een mentale toestand bereiken door je te concentreren op de huidige situatie, terwijl je rustig je gevoelens, gedachten, en lichamelijke gevoelens erkent en aanvaardt.

Lees meer

Beweeg elke dag 30 minuten

Beweeg elke dag 30 minuten

Auteur: Herbalife Nutrition

30 minuten stevig wandelen per dag is het minimum dat wordt aanbevolen door het nationale gezondheidsprogramma. Maar 30 minuten per dag bewegen is niet voor iedereen weggelegd. Toch hoef je alleen maar een paar gewoonten in je dagelijkse leven te veranderen om dit te bereiken.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x