Hoe blijf je fit op reis?

Ga je deze zomer naar een leuke plek? Je hoeft ongezonde gewoonten niet toe te staan. Volg de gids van fitnessexpert Samantha Clayton, senior director worldwide fitness & education Herbalife Nutrition, om fit en gezond te blijven terwijl je op reis bent.

1. ARRIVEER MET EEN UITGERUST GEVOEL

Op je bestemming aankomen met een ontspannen gevoel is belangrijk als je een actieve vakantie wilt hebben en stress wilt vermijden, want stress leidt vaak tot ongezonde voedingskeuzes. Oordopjes, een oogmasker, nekkussen en speciale sokken (die de bloedsomloop in je benen stimuleren) zorgen ervoor dat je reis comfortabeler verloopt en helpen erin mee dat je je uitgerust en vol energie voelt als je op je bestemming aankomt.

2. PLAN OM ACTIEF TE ZIJN

Je kunt niet gaan trainen zonder je sportkleding, dus vergeet deze niet in te pakken! Kleding om in te trainen is licht van gewicht en praktisch, en je kunt je sportschoenen tijdens de reis dragen aangezien die vaak comfortabel zitten. Zoek voor je op reis gaat enkele goede hardlooproutes op, of zoek uit of je hotel een fitnessruimte heeft, zodat je je vakantie actief kunt doorbrengen. Je kan ook de omgeving te voet of per fiets gaan verkennen.

3. LET OP JE VOEDING

Voeding op het vliegveld of tijdens een vlucht bevat vaak ongezonde, calorierijke ingrediënten. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid bent met gemakkelijke, caloriebeperkte voedingsmiddelen waar je onderweg van kunt genieten, zoals de Herbalife Formula 1 Evenwichtige Maaltijdrepen – evenwichtige maaltijdvervangers met vezels, proteïnen en essentiële voedingsstoffen.

4. DRINK VEEL WATER

Je lichaam tijdens je reis en vakantie gehydrateerd houden, zal helpen bij het goed functioneren van je lichaam. Onthoud dat als je traint en/of zweet bij hogere temperaturen, dat je dan nog meer moet drinken dan normaal.

5. EXPERIMENTEER MET VERSCHILLENDE KEUKENS

Als je verder verwijderd bent van je dagelijkse routines, dan heb je de tijd op zoek te gaan naar gezonde voedingskeuzes en kun je experimenteren met nieuwe voedingsmiddelen en de lokale keukens eens proberen. Doe ideeën op over hoe je je wekelijkse menu’s thuis een boost kunt geven!

6. FOCUS OP JEZELF

Gebruik je vrije tijd om wat extra slaap te pakken en tijd voor jezelf te nemen. Echte ontspanning en meditatie kunnen je algehele gevoel van welzijn op een positieve manier verbeteren en zelfs je resultaten een boost geven.

7. GEEN EXCUSES: TRAINEN KAN OVERAL!

Door iedere dag van je vakantie 15 minuten te trainen zal je niet alleen op de goede weg blijven je doelen te bereiken, maar zal je je ook beter voelen en meer genieten van de kleine traktaties. Bepaalde oefeningen kunnen overal gedaan worden, op elk moment en je hebt er geen speciale apparaten voor nodig. Herhaal je routine zo vaak als je kunt en vergeet niet ervoor en erna een warming-up en cooling-down te doen.

8. CONSISTENTIE

Samantha concludeert: “Het beste dat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je in vorm blijft tijdens je vakantie is door je gezondheid de hoogste prioriteit te geven, onafhankelijk van je locatie of planning. Zoveel mogelijk discipline en consistentie zullen je helpen je doelen te bereiken.”

Gerelateerd

Alle artikelen
Fitnesstrends 2021

Fitnesstrends 2021

Auteur: Samantha Clayton

Als we terugkijken op 2020, zullen we ons de verandering van onze routines herinneren. Hoe we deze hebben aangepast aan het nieuwe normaal - vooral onze fitnessregimes. Omdat sportscholen gesloten waren, volgden we online sportlessen en omarmden we buitenoefeningen. In 2021 kunnen we verwachten dat veel van de fitnessveranderingen in 2020 de norm worden. We zullen meer mensen thuis zien trainen in plaats van in een drukke sportschool, waarbij de nadruk wordt gelegd op mentale fitheid en een groeiend aantal technologische hulpmiddelen om onze routines kracht bij te zetten, zowel thuis, op het werk als onderweg.

Lees meer

Essentiële fitnesskit voor de feestdagen

Essentiële fitnesskit voor de feestdagen

Auteur: Herbalife Nutrition

De feestdagen kunnen de wilskracht van zelfs de meest toegewijde fitness- en gezonde levensstijlliefhebber testen, dankzij verstoorde dagelijkse routines, heerlijke snacks en, natuurlijk, de aantrekkingskracht van de bank! Maar met de juiste benodigdheden om je te helpen je shape en fitnessdoelen op het goede spoor te houden, kan je je voorbereiden op succes. Hier is een overzicht van alles wat je nodig hebt om tijdens de vakantie actief en gezond te blijven.

Lees meer

Atleet van wereldniveau deelt welzijns- en fitnessvoornemens voor een gelukkiger nieuwjaar

Atleet van wereldniveau deelt welzijns- en fitnessvoornemens voor een gelukkiger nieuwjaar

Auteur: Samantha Clayton

2020 is een uitdagend jaar geweest. Ik ben er zeker van dat velen van ons klaar zijn om in 2021 op de 'herstart'-knop te drukken en het nieuwe jaar te vullen met veel positiviteit en wellness. De start van het nieuwe jaar is een goed moment om nieuwe fitnessdoelen te stellen en te werken aan een gezondere levensstijl. Lees verder voor 5 manieren om ervoor te zorgen dat je gelukkiger en gezonder bent in 2021.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x