Je sport maar komt aan in gewicht: waarom?

Sport en gewichtstoename kunnen hand in hand gaan. Waarom? Ontdek de antwoorden en oplossingen vanuit ons! Afvallen kan een van de drijfveren zijn om aan sport te doen. Gewichtstoename met sport is echter ook mogelijk. Sporten betekent niet altijd afvallen.

Dus hoe kun je afvallen tijdens het sporten?

Je consumeert meer calorieën dan je verbrandt

Als je meer calorieën eet dan je met je fysieke activiteit daadwerkelijk verbrandt, ga je niet afvallen - integendeel!

Afvallen kan een van de drijfveren zijn om aan sport te doen. Gewichtstoename met sport is echter ook mogelijk. Sport en gewichtstoename kunnen dus hand in hand gaan: waarom? Welke oplossingen zijn er voor jou beschikbaar?

Sporten betekent niet altijd afvallen. Wij identificeren 3 redenen waarom lichaamsbeweging en gewichtstoename samengaan.

Dus hoe kun je afvallen tijdens het sporten?

In feite, met het doel om gewicht te verliezen of onder controle te houden, helpt fysieke activiteit - naast het bijdragen aan het evenwicht van de persoon - om een ​​deel van de verbruikte calorieën te verbranden. Maar sporten mag niet als excuus worden gebruikt om "hoe dan ook" te eten, anders zie je het op de weegschaal!

Wie lichamelijke activiteit zegt, zegt natuurlijk dat je je lichaam van voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden moet voorzien (eiwitten om bijvoorbeeld blessures te voorkomen en spierherstel te bevorderen), maar zonder te overdrijven!

De oplossing voor afvallen tijdens het sporten?

Wees altijd voorzichtig met wat je eet en pas je voedingsplan aan je levensstijl aan.

Je beoefent een sport waardoor je spieren krijgt...

… En spierweefsel is zwaar. Het hangt allemaal af van waar je begint: als je te zwaar bent, zal sporten je eerst in staat stellen om lichaamsvet (ofwel je vet) te verliezen.

Maar in een "normale" situatie (BMI tussen 20 en 25) kan het starten van een fysieke activiteit leiden tot gewichtstoename, omdat sport de spiermassa vergroot. Het goede nieuws in dit geval is dat je lichaam een mooie vorm krijgt en sterker wordt!

De oplossing om het probleem te verhelpen?

Er is op zich geen oplossing, omdat de situatie niet per definitie problematisch is. In dit geval kan je spieropbouwende activiteit (die het metabolisme zal verhogen, wat leidt tot sneller gewichtsverlies) combineren met cardio-activiteit (die erop gericht is vet als energie te gebruiken, kortom om calorieën te verbranden).

Je drinkt niet genoeg

Het gevoel van dorst kan worden verward met dat van honger. Maar van sporten krijg je eerst dorst. Het is daarom noodzakelijk om ervoor te zorgen dat je voldoende drinkt.

De oplossing om af te vallen tijdens het sporten?

Blijf gehydrateerd voor, tijdens en na lichamelijke activiteit (er bestaan ​​specifieke dranken, vooral in het Herbalife24-assortiment), en zorg ervoor dat je dagelijks 1,5 liter water drinkt (want, ja, water is een bondgenoot om af te vallen).

Kortom, sport kan hand in hand gaan met gewichtstoename. Met een gezond, uitgebalanceerd dieet dat is aangepast aan je sportactiviteiten, zal je echter een gespierder en strakker lichaam krijgen, waardoor je je beter zult voelen.

Meer informatie over sportvoeding? Klik hier.

Gerelateerd

Alle artikelen
Welke sportactiviteiten beoefen jij in de herfst / winter?

Welke sportactiviteiten beoefen jij in de herfst / winter?

Auteur: Herbalife Nutrition

De winter nadert, en daarmee worden de dagen korter en dalen de temperaturen. Wat als we deze seizoenswisseling benutten om er ons voordeel mee te doen door nieuwe sportactiviteiten te beoefenen, aangepast aan het seizoen? Je zult ontdekken dat je in de herfst of winter lichamelijke inspanning kunt combineren met fun!

Lees meer

Welke oefeningen helpen om gewicht te verliezen?

Welke oefeningen helpen om gewicht te verliezen?

Auteur: Herbalife Nutrition

Ben je op zoek naar sportieve oefeningen om af te vallen? Hoe val je af bij je billen, buik, dijen, benen, armen en/of heupen? Hoe pak je cellulitis aan? Geen geheimen, als het gaat om afvallen. Naast gezonde voeding is het belangrijk om actief te zijn door regelmatig te bewegen!

Lees meer

Wanneer is de beste tijd om te trainen?

Wanneer is de beste tijd om te trainen?

Auteur: Herbalife Nutrition

Ochtend, middag of avond: wanneer train je het beste? Als je met een fysieke activiteit begint, dan vraag je je misschien af wat de beste tijd is voor in je schema. Hier zijn wat tips voor het maken van de juiste keuze!

Lees meer

Vind een member

Vind een member x