Sportvoeding en technologie: trends om in de gaten te houden.

Hebt je jouw innerlijke atleet ontdekt? Om te investeren in sportvoeding en presteren, hoef je geen professional te zijn. Sportvoeding is niet langer alleen voor topsporters. Dankzij nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen en technologieën, heeft iedereen die een actieve en gezonde levensstijl wil leiden, toegang tot op persoonlijke behoefte afgestemde sportvoeding.

Remote fitness-coaching en voedingstraining bestaan al veel langer, maar waren meestal aan professionele atleten voorbehouden die de expertise van gerenommeerde coaches inhuren. Nu ligt dat anders. Naarmate sportvoeding meer mainstream wordt, onderkennen mensen de behoefte aan meer betaalbare en gemakkelijk toegankelijke gepersonaliseerde fitnesstraining.

Naast nieuwe technologische ontwikkelingen zien wij nieuwe startups gericht op digitale sportcoaching en gepersonaliseerde voeding. Binnen een paar jaar zullen fitness-apps die worden aangestuurd door kunstmatige intelligentie, virtuele voedingsdeskundigen en elite-coaches voor iedereen en overal toegankelijk zijn.

Fitness streamingprogramma’s met sociale Integratie
Net als online personal training zijn on demand streamingsprogramma’s voor fitness al langer beschikbaar, maar dankzij cloudgebaseerde technologieën en snellere streamingsmogelijkheden kunnen wij op dit gebied spannende ontwikkelingen verwachten.

Groepsfitnesslessen zijn fantastisch omdat ze mensen helpen gemotiveerd te blijven. Met fitnessapparatuur kun je livestream groepslessen zodanig beleven dat het voelt alsof je deel uitmaakt van hun workout gemeenschap, waar je, je ook bevindt.

Toegenomen vraag naar gecertificeerde supplementen en speciale voeding

De gemiddelde fitnessfanaten worden steeds veeleisender over wat zij van sportvoeding verwachten. Met steeds meer sportvoeding op het internet, gaan consumenten actief op zoek naar specifieke voedingsstoffen en waargenomen profijt voordat zij een investering doen.

Sportschoolbezoekers die proberen spiermassa op te bouwen, kunnen zoeken bijvoorbeeld specifieke eiwitbronnen of producten zoeken met bepaalde BCAA-verhoudingen, en mensen die een intensieve training volgen, willen misschien creatine of een ander specifiek ingrediënt aan hun eiwitshakes toevoegen. Dit zet bedrijven ertoe aan om de uitdaging aan te gaan.

Ook hobby-sporters realiseren zich de noodzaak voor betrouwbare supplementenmerken, meer dan holle frasen die niet werken. Consumenten gaan op zoek naar geteste producten met aanvullende certificeringen zoals NSF Certified for Sport® *, wat aangeeft dat elke geproduceerde partij op “vrij van verboden ingrediënten voor atleten” is getest en aan labelclaims en testcriteria voor contaminanten voldoet en in een faciliteit is gefabriceerd die voldoet aan GMP-regelgeving.

Dit geldt al veel langer voor topsporters en supplementcertificering zal alleen maar meer voorkomen. De Professionele sportorganisatie, Major League Baseball, beveelt bijvoorbeeld alleen producten aan die NSF Certified for Sport® zijn.

Over het algemeen stellen consumenten, ongeacht of het nu een hobby- of een pro-sporter betreft, hogere eisen aan hun voeding en willen zij dat het op hun behoeften wordt afgestemd. Fitness blijft voortdurend evolueren om consumenten meer vrijheid te geven terwijl zij toch verbonden blijven.

Om resultaat te kunnen zien, is altijd de combinatie van goede voeding en het doen van lichamelijke activiteiten nodig. Technologie kan een goede stok achter de deur zijn voor motivatie en programmering, maar het komt er altijd toch op neer om op dagelijkse basis te zorgen dat u uw hartslag verhoogt en goed zweet om vervolgens uw lichaam van de juiste brandstof te voorzien.

Gerelateerd

Alle artikelen
Waarom menselijke verbinding de sleutel is tot een optimaal welzijn

Waarom menselijke verbinding de sleutel is tot een optimaal welzijn

Auteur: Kent Bradley

Als mens zijn we gemaakt voor sociale verbondenheid, maar veel factoren, zoals stress en moeilijke situaties, kunnen ervoor zorgen dat we ons geïsoleerd voelen. Afgesneden zijn van anderen kan leiden tot minder energie, minder effectiviteit omdat we steeds meer alleen op onszelf vertrouwen, en nog meer stress. Dit kan ook betekenen dat je de doelen die je hebt gesteld hebt of de levensstijl die je zou willen leiden, niet kunt handhaven. Het voelt soms simpelweg te overweldigend. Een begeleidende hand van een ervaren persoon kan dan uitkomst bieden. Het enige wat je wel zelf moet doen is deze persoon opzoeken.

Lees meer

Positive self-talk: jouw geheime wapen voor fitnessdoelen

Positive self-talk: jouw geheime wapen voor fitnessdoelen

Auteur: Herbalife Nutrition

De feestdagen kunnen een van de mooiste momenten van het jaar zijn, maar ze kunnen voor sommigen ook erg verontrustend zijn. Nee, niet door het missen van cadeautjes die geleverd worden of verplichte familiebezoekjes, maar om het gewicht na Kerstmis. Of je je nu zorgen maakt over een terugval na al je harde werk in het afgelopen jaar met evenwichtig eten en regelmatige lichaamsbeweging, of bang bent om jezelf te verliezen in al dat lekkere eten tijdens de vakantieperiode, er is altijd hulp. En het komt in een misschien wat onverwachte vorm, namelijk positive self-talk; dat wat we onszelf vertellen.

Lees meer

Kitesurfer Roderick Pijls

Kitesurfer Roderick Pijls

Auteur: Herbalife Nutrition

Nieuw partnership alert! We hebben een nieuwe samenwerking opgestart met een topatleet, namelijk met Roderick Pijls! Roderick reist de hele wereld over met zijn kite en board om de limiet van zijn eigen kunnen op te zoeken. Van kitesurfen over giftige meren in Afrika tot kitesurfwedstrijden in Indonesië. Roderick reist de hele wereld rond om op de mooiste plekken te kunnen kitesurfen en voor zijn internationale modellen carrière. We zijn blij om hem te verwelkomen in ons ambassadeursprogramma en hem te ondersteunen in zijn sportprestaties.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x