Sportvoeding en technologie: trends om in de gaten te houden.

Hebt je jouw innerlijke atleet ontdekt? Om te investeren in sportvoeding en presteren, hoef je geen professional te zijn. Sportvoeding is niet langer alleen voor topsporters. Dankzij nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen en technologieën, heeft iedereen die een actieve en gezonde levensstijl wil leiden, toegang tot op persoonlijke behoefte afgestemde sportvoeding.

Remote fitness-coaching en voedingstraining bestaan al veel langer, maar waren meestal aan professionele atleten voorbehouden die de expertise van gerenommeerde coaches inhuren. Nu ligt dat anders. Naarmate sportvoeding meer mainstream wordt, onderkennen mensen de behoefte aan meer betaalbare en gemakkelijk toegankelijke gepersonaliseerde fitnesstraining.

Naast nieuwe technologische ontwikkelingen zien wij nieuwe startups gericht op digitale sportcoaching en gepersonaliseerde voeding. Binnen een paar jaar zullen fitness-apps die worden aangestuurd door kunstmatige intelligentie, virtuele voedingsdeskundigen en elite-coaches voor iedereen en overal toegankelijk zijn.

Fitness streamingprogramma’s met sociale Integratie
Net als online personal training zijn on demand streamingsprogramma’s voor fitness al langer beschikbaar, maar dankzij cloudgebaseerde technologieën en snellere streamingsmogelijkheden kunnen wij op dit gebied spannende ontwikkelingen verwachten.

Groepsfitnesslessen zijn fantastisch omdat ze mensen helpen gemotiveerd te blijven. Met fitnessapparatuur kun je livestream groepslessen zodanig beleven dat het voelt alsof je deel uitmaakt van hun workout gemeenschap, waar je, je ook bevindt.

Toegenomen vraag naar gecertificeerde supplementen en speciale voeding

De gemiddelde fitnessfanaten worden steeds veeleisender over wat zij van sportvoeding verwachten. Met steeds meer sportvoeding op het internet, gaan consumenten actief op zoek naar specifieke voedingsstoffen en waargenomen profijt voordat zij een investering doen.

Sportschoolbezoekers die proberen spiermassa op te bouwen, kunnen zoeken bijvoorbeeld specifieke eiwitbronnen of producten zoeken met bepaalde BCAA-verhoudingen, en mensen die een intensieve training volgen, willen misschien creatine of een ander specifiek ingrediënt aan hun eiwitshakes toevoegen. Dit zet bedrijven ertoe aan om de uitdaging aan te gaan.

Ook hobby-sporters realiseren zich de noodzaak voor betrouwbare supplementenmerken, meer dan holle frasen die niet werken. Consumenten gaan op zoek naar geteste producten met aanvullende certificeringen zoals NSF Certified for Sport® *, wat aangeeft dat elke geproduceerde partij op “vrij van verboden ingrediënten voor atleten” is getest en aan labelclaims en testcriteria voor contaminanten voldoet en in een faciliteit is gefabriceerd die voldoet aan GMP-regelgeving.

Dit geldt al veel langer voor topsporters en supplementcertificering zal alleen maar meer voorkomen. De Professionele sportorganisatie, Major League Baseball, beveelt bijvoorbeeld alleen producten aan die NSF Certified for Sport® zijn.

Over het algemeen stellen consumenten, ongeacht of het nu een hobby- of een pro-sporter betreft, hogere eisen aan hun voeding en willen zij dat het op hun behoeften wordt afgestemd. Fitness blijft voortdurend evolueren om consumenten meer vrijheid te geven terwijl zij toch verbonden blijven.

Om resultaat te kunnen zien, is altijd de combinatie van goede voeding en het doen van lichamelijke activiteiten nodig. Technologie kan een goede stok achter de deur zijn voor motivatie en programmering, maar het komt er altijd toch op neer om op dagelijkse basis te zorgen dat u uw hartslag verhoogt en goed zweet om vervolgens uw lichaam van de juiste brandstof te voorzien.

Gerelateerd

Alle artikelen
Gepersonaliseerde Voeding: Waarom een Wellness Evaluatie belangrijk is

Gepersonaliseerde Voeding: Waarom een Wellness Evaluatie belangrijk is

Auteur: Susan Bowerman

Een gepersonaliseerde aanpak van voeding begint met het begrijpen van iemands doelen. Iedereen is anders: De één wil misschien afvallen, de ander beter slapen of spieren opbouwen. Doelen schetsen een beeld van hoe succes eruitziet, en het is belangrijk om een stap terug te doen en te onderzoeken wat wij echt willen bereiken.

Lees meer

Hiking Trails voor Fitness en Plezier

Hiking Trails voor Fitness en Plezier

Auteur: Herbalife Nutrition

Hiken is een geweldige manier om buiten te komen. Hier een aantal ideeën om je te laten hiken voor fitness en plezier.

Lees meer

De krachtige impact van Coaching

De krachtige impact van Coaching

Auteur: Herbalife Nutrition

Als we het woord “coach” horen, hebben we waarschijnlijk allemaal een persoon in gedachten. Veel mensen dragen de titel “coach” en je kunt ernaar kijken als een persoon die je vertelt wat je moet doen. Maar als je de enorme impact hebt ervaren die een coach kan hebben, niet alleen voor een team, maar ook voor specifieke individuen, weet je dat het meer is dan een titel.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x