Sta je op en straal je? Of vind je het lastig om uit bed te komen?

Wetenschappelijk gezien is het logisch dat ons lichaam beter werkt na een goede nachtrust, en aangezien de meeste mensen 's nachts hun grootste dosis rust en herstel krijgen, is de ochtend een tijd waarin je lichaam weer volop in werking is. Misschien merk je ook dat je 's morgens vroeg meer gefocust bent.

Vijf tips om 's ochtends vroeg te trainen om je op weg te helpen.

Focus

Een vroege ochtendtraining werkt erg goed en stelt je in staat te concentreren op de dingen die je moet bereiken. Ik merk dat de heldere geest die ik krijg van joggen, me de rust geeft die ik nodig heb om mijn dag te plannen en ervoor te zorgen dat ik niets vergeet. Probeer een deel van je trainingstijd te gebruiken om te beslissen hoe je je dag zult doorbrengen, zodat je het meeste uit je dag kan halen.

Prioriteren

We hebben allemaal goede bedoelingen en ik hoor van zoveel mensen die zeggen dat ze altijd van plan zijn om te trainen, maar toch geven ze geen prioriteit aan lichaamsbeweging boven de honderden andere dingen die ze moeten doen .

Hoe vaak zijn je goede voornemens verloren gegaan omdat je dag hectisch werd, waardoor je geen tijd of energie meer had om voor je lichaam te zorgen? Door vroeg op te staan ​​en je dag te beginnen met een training, kunnen je plannen niet ontsporen.

Wees positief

Verbeter je humeur met een natuurlijke stroom gezonde hormonen. Lichaamsbeweging bevordert de afgifte van gelukkige endorfine in je lichaam. Als je je dag begint met een vroege ochtendtraining, dan krijg je een gelukkig, positief gevoel dat invloed zal hebben op je eigen leven en dat van de mensen met wie je de hele dag in contact komt.

Succes

Succes en het gevoel van prestatie zullen je helpen om zelfvertrouwen op te bouwen. Er zijn weinig betere gevoelens dan het bereiken van een doel, zowel in de sport als in het leven. Door goede gewoonten aan te brengen en vroeg te trainen, bereik je een actief doel. Vertrouwen is een geweldige bijzaak dat voortkomt uit vastberadenheid en succes.

Metabolisme

Ochtendtrainingen kunnen je helpen om gedurende de dag extra vet te verbranden. Door je dag een kickstart te geven met lichaamsbeweging, stimuleer je ook je metabolisme en dwing je je lichaam om energie te gebruiken om gedurende de dag opnieuw op te wekken. Lichaamsbeweging kan je stofwisseling in rust verbeteren, waardoor je lichaam efficiënter calorieën kan verbranden.

Klik hier voor nog meer tips rondom fit worden.

Gerelateerd

Alle artikelen
Waarom lichamelijke activiteit essentieel is voor een gezond hart

Waarom lichamelijke activiteit essentieel is voor een gezond hart

Auteur: Samantha Clayton

Elke keer dat je traint, versterk je je hart. Volgens het rapport van de Amerikaanse Surgeon General over fysieke activiteit en gezondheid hebben inactieve mensen bijna twee keer zoveel kans op het ontwikkelen van hartaandoeningen dan degenen die actiever zijn. Dat feit relativeert hoe belangrijk lichaamsbeweging is om hart- en vaatziekten te voorkomen.

Lees meer

Maak tijd voor yoga

Maak tijd voor yoga

Auteur: Herbalife Nutrition

Wat betekent het woord ‘yoga’ voor jou? Voor sommige mensen is het stretchen en ontspannen. Voor anderen gaat het om het opbouwen van kracht, flexibiliteit en coördinatie of zelfs een pittige training. Het hangt allemaal af van de yogastijl die je kiest - en er is genoeg om uit te kiezen. Maar vergis je niet: yoga is absoluut een sport met unieke voordelen en uitdagingen.

Lees meer

Fitnesstrends 2021

Fitnesstrends 2021

Auteur: Samantha Clayton

Als we terugkijken op 2020, zullen we ons de verandering van onze routines herinneren. Hoe we deze hebben aangepast aan het nieuwe normaal - vooral onze fitnessregimes. Omdat sportscholen gesloten waren, volgden we online sportlessen en omarmden we buitenoefeningen. In 2021 kunnen we verwachten dat veel van de fitnessveranderingen in 2020 de norm worden. We zullen meer mensen thuis zien trainen in plaats van in een drukke sportschool, waarbij de nadruk wordt gelegd op mentale fitheid en een groeiend aantal technologische hulpmiddelen om onze routines kracht bij te zetten, zowel thuis, op het werk als onderweg.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x