Sport badminton

Voor welke racketsport kies jij?

Tennis, badminton, squash, tafeltennis (pingpong)…: aan racketsporten geen gebrek. Maar welke te kiezen? Lees dit artikel voor meer informatie over de verschillende racketsporten. En maak aan het einde van dit artikel een weloverwogen beslissing.

De voordelen van racketsporten

Racketsporten brengen veel zijwaartse bewegingen met zich mee: ze werken dus op de adductoren (de adductoren van het bovenbeen zijn de spieren in de heup).

Bij racketsporten zijn bovendien minimaal twee mensen betrokken: we zijn altijd gemotiveerder en ijveriger als we met een partner (ook als koppel) sporten dan alleen!

Daarnaast zijn racketsporten best leuk (je speelt met een bal of een shuttle) en je kan je hoofd leegmaken (het concentratieniveau moet altijd hoog zijn).

Badminton

Badminton wordt niet alleen op het strand of in een tuin gespeeld. Het bijzondere, in vergelijking met andere racketsporten, is dat het met een shuttle (en niet met een bal) gespeeld wordt. Het vliegwiel heeft unieke aerodynamische eigenschappen.

Deze sport vereist een uitstekende fysieke conditie, een goede techniek en een ontwikkeld tactisch gevoel: het is inderdaad de snelste racketsport ter wereld!

Om precies te zijn, badminton wordt gekenmerkt door snelle en korte bewegingen (sprints, stops, richtingsveranderingen, sprongen...) waardoor de beoefenaars van deze sport hun bewegingssnelheid en hun cardio-respiratoire capaciteiten kunnen ontwikkelen.

Waarom kiezen voor badminton?

 • Omdat het een trendy sport is.
 • Omdat het effectief is in het verbranden van calorieën: tot 480 calorieën per spel.
 • Ter versteviging van de billen en dijen.

Tennis

Tennis, de racketsport bij uitstek! Net als badminton is het een complete sport, waarbij fysiek (bewegingen zijn talrijk, en je moet de bal raken door je kracht te gebruiken), techniek (de verschillende slagen - serveren, forehand, backhand, smash, enz. - worden gespeeld door verschillende effecten op de bal te geven - lift, slice, demping... - en door rekening te houden met de verschillende soorten ondergrond (hard, gravel, gras...) en tactieken centraal staan.

Waarom kiezen voor tennis?

 • Omdat het de meest prestigieuze racketsport is, met veel velden.
 • Om calorieën te verbranden: van 400 tot 700 per uur.
 • Omdat het, het hele lichaam traint (benen, borst, buikspieren).

Squash

Minder bekend dan tennis en badminton, squash verdient je volle aandacht! Deze sport wordt gespeeld op een speelveld geheel omgeven door muren waarop de (rubberen) bal kan stuiteren. Een ander verschil met andere racketsporten is dat er geen net is: de spelers spelen in dezelfde ruimte en spelen om de beurt.

Waarom kiezen voor squash?

Calorieën verbranden: het is bijna de meest effectieve racketsport. Met 600 tot 920 verbrande calorieën per uur doet alleen de Baskische pelota het beter (800 tot 950)! Het is in ieder geval een van de sporten die de meeste calorieën verbruikt.

 • Omdat je weinig tijd hebt: een squashsessie is over het algemeen korter dan bij andere racketsporten (gevolg van het zeer intensieve karakter van deze sport).
 • Om je cardiopulmonale capaciteiten en je uithoudingsvermogen te verbeteren.
 • Omdat het, het hele lichaam traint: benen, dijen, billen, schouders, armen en rug.
 • Omdat het toegankelijk is: leren gaat snel en gemakkelijk (de regels zijn simpel). Een nieuwe beoefenaar zal heel snel plezier beleven. Wees echter voorzichtig, je hebt een ​​goede fysieke conditie nodig om aan de slag te gaan!

Tafeltennis (of pingpong)

Deze sport van Britse oorsprong (ja, het is geen sport die in Azië is gecreëerd!) wordt gespeeld rond een tafel.

Tafeltennisspelers leveren snelle, scherpe slagen om rally's te winnen, wat het een bijzonder leuke sport maakt.

Waarom tafeltennissen?

 • Omdat het energieverbruik lager is dan bij andere racketsporten: tafeltennis is daarom een ​​goede toegangspoort tot de racketsporten. Op hoog niveau is het energieverbruik natuurlijk wel hoog!
 • Om je concentratie te ontwikkelen (reflex, behendigheid en coördinatie): deze sport van snelheid en precisie vereist een zeer hoge concentratie, wat nuttig zal zijn voor op het werk, in de klas of om je stress te beheersen.

En jij, welke racketsport zal jij gaan beoefenen?

We hebben meerdere partnerships in de racketsport. Lees hier meer.

g

Gerelateerd

Alle artikelen
Heb je cellulitis (of sinaasappelhuid)? Wij leggen uit waar het vandaan komt en hoe je ertegen kunt vechten!

Heb je cellulitis (of sinaasappelhuid)? Wij leggen uit waar het vandaan komt en hoe je ertegen kunt vechten!

Auteur: Herbalife

Cellulitis (of oppervlakkige lipodystrofie) is een vetafzetting die zich oppervlakkig onder de huid bevindt. Het is het gevolg van een onbalans in de energiebalans. Met andere woorden, de energie-input (voedsel) is belangrijker dan de energie-output (werking van het lichaam, hersenen en fysieke activiteiten, enz.).

Lees meer

Wandelen, een leuke sportieve activiteit

Wandelen, een leuke sportieve activiteit

Auteur: Herbalife

Houd je van avontuur, vrijheid en diverse en gevarieerde landschappen? Je zult dan zeker genieten van wandelen. Bovendien is het een goede manier om aan lichamelijke activiteit te doen en calorieën te verbranden. Ontdek alle voordelen van wandelen in deze blog.

Lees meer

Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Auteur: Herbalife

Velen van jullie kennen Zumba wel al, een fitnessdans die salsa, merengue en andere Latin dansen combineert. Er is een afgeleide die in het zwembad wordt gedaan: aqua Zumba! Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Lees meer

Vind een member

Vind een member x