Wintersport afbeelding

Welke sportactiviteiten beoefen jij in de herfst / winter?

De winter nadert, en daarmee worden de dagen korter en dalen de temperaturen. Wat als we deze seizoenswisseling benutten om er ons voordeel mee te doen door nieuwe sportactiviteiten te beoefenen, aangepast aan het seizoen? Je zult ontdekken dat je in de herfst of winter lichamelijke inspanning kunt combineren met fun!

Winter

Profiteer van de kou om “warme sporten” te beoefenen!

Wat als je tijdens het herfstseizoen zou gaan zwemmen? Een sportieve activiteit die veel voordelen heeft: aan de ene kant hoef je de kou niet te trotseren, wat nog een sterk argument is om jezelf te motiveren om regelmatig te sporten!

Aan de andere kant is zwemmen een activiteit die heel snel leuk kan worden: neem je kinderen mee, en zonder dat je per se baantjes hoeft te trekken maar er lol mee hebt, ga je er al veel door bewegen! Een activiteit die uiteindelijk het hele gezin kan plezieren en tegelijkertijd bijdraagt ​​aan een uitstekende conditie.

Ten slotte is sporten in het zwembad een uitstekende manier om jezelf te trakteren op een moment van welzijn: spetteren in het water, een badjas aandoen, de gelegenheid aangrijpen om nieuwe mensen te ontmoeten, enzovoorts.

Sneeuw, een openluchtgym!

Als de winter aanbreekt, profiteer dan van de sneeuw om je sportactiviteiten voort te zetten terwijl je plezier hebt! De eerste sportactiviteit die in je opkomt is natuurlijk skiën en wintersport in het algemeen. Een geweldige manier om een ​​sport te beoefenen, maar die meestal zeer incidenteel is, omdat skiën relatief duur is.

Aan de andere kant, heb je, voor het regelmatiger beoefenen van lichamelijke activiteit, ooit gedacht aan langlaufen, dat je zo vaak kunt beoefenen als je wilt, zonder het land te verlaten? Het enige wat je hoeft te doen is naar het bos te gaan wanneer het gesneeuwd heeft en je bent in je openluchtgym! Hetzelfde geldt voor sneeuwschoenen, of gewoon wandelen, waardoor je in beweging bent, je longen en hoofd kunt ventileren en kunt genieten van een winters spektakel!

Voor de meer avonturiers onder ons, waarom probeer je niet eens te schaatsen? Een ronduit leuke activiteit, die in de winter zelfs in de stad kan worden beoefend, midden in de kerstversiering!

Zoals je ook zult begrijpen, is het beoefenen van lichamelijke activiteit in de winter niet ingewikkelder dan in de zomer. Het enige dat je nodig hebt, is een beetje fantasie en je activiteiten aanpassen aan het seizoen, om te bewegen terwijl je plezier hebt, het hele jaar door!

Klik hier voor meer informatie over de essentiële fitnesskit voor de feestdagen.

Gerelateerd

Alle artikelen
Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Auteur: Herbalife Nutrition

Velen van jullie kennen Zumba wel al, een fitnessdans die salsa, merengue en andere Latin dansen combineert. Er is een afgeleide die in het zwembad wordt gedaan: aqua Zumba! Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Lees meer

Mindfulness: Hoe om te gaan met stress door middel van yoga en meditatie

Mindfulness: Hoe om te gaan met stress door middel van yoga en meditatie

Auteur: Samantha Clayton

In onze snelle, gestresste maatschappij is er behoefte aan hulpmiddelen en strategieën voor mindfulness om de stress en de druk van werk en leven in balans te houden. Mindfulness, vaak gebruikt als een therapeutische techniek, is een mentale toestand bereiken door je te concentreren op de huidige situatie, terwijl je rustig je gevoelens, gedachten, en lichamelijke gevoelens erkent en aanvaardt.

Lees meer

Beweeg elke dag 30 minuten

Beweeg elke dag 30 minuten

Auteur: Herbalife Nutrition

30 minuten stevig wandelen per dag is het minimum dat wordt aanbevolen door het nationale gezondheidsprogramma. Maar 30 minuten per dag bewegen is niet voor iedereen weggelegd. Toch hoef je alleen maar een paar gewoonten in je dagelijkse leven te veranderen om dit te bereiken.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x