Goedele

Go go go… voor die natuurlijke glow!

Het geheim achter een natuurlijke blos en gezonde gloed? Dat verklapt Self-Care Success Coach Goedele Leyssen, auteur van o.m. ‘De Wellness Formule’, je in vijf tips:

Tip 1: Ga beautyshoppen… in de versafdeling

“Een gezonde huid begint vanbinnen. Zet regelmatig wortelen op het menu, ze bevatten veel bètacaroteen dat je huid beschermt en herstelt. Ook komkommer is erg zuiverend voor je lichaam. In de schil zit silica, een mineraal voor een mooie, veerkrachtige huid. Blauwe bessen zijn ook altijd goed, ze hebben een krachtig effect tegen huidveroudering. Zelf geniet ik met volle teugen van het blauwebessenseizoen. De rest van het jaar haal ik ze uit de diepvries om er smoothies van te maken. De supermarkt is ideaal om te beautyshoppen (lacht). Beperk wel je zoete zondes, want suikermolecules beschadigen het collageen in de huid en versnellen het verouderingsproces. Collageen is een eiwit dat de huid elastisch, soepel en glad maakt. Deze stof is van nature in de huid aanwezig maar neemt af met het ouder worden.”

Collageen Skin

Tip 2: Drink voldoende water (en sjoemel met een smaakje)

“Onze huid is opgebouwd uit cellen, en die hebben water nodig om goed te functioneren. Voldoende drinken is dus belangrijk om je huid gezond en stralend te houden. Daarom drink je best meteen een glas water als je opstaat, want na een nacht slapen is je huid licht gedehydrateerd. Zet ’s morgens ook een fles water klaar en waak erover dat die tegen de avond leeg is. Handig: water met een smaakje drinkt zoveel makkelijker. Zelf doe ik wat geconcentreerd biologisch veenbessensap in mijn waterfles, zo haal ik met gemak mijn waterquotum.”

TIP VAN ONS: Voeg de Herbal Aloë Drinksiroop zonder kunstmatige zoet- of kleurstoffen toe aan je water. Beschikbaar in de smaken Aloëmax, Aloë original en mango.

Tip 3: Omarm die koude douche!

“Krijg je al kippenvel als je nog maar dénkt aan een koude douche? Dat kan, maar weet dat het een goedkope en efficiënte manier is om jong te blijven. Tel daarbij nog de voordelen van een betere bloedcirculatie en een sterker zenuwstelsel… Het proberen waard, toch? Geloof me, koud douchen is een fantastische manier om ’s morgens de mist in je hoofd te doen optrekken en energiek de dag te starten!”

Tip 4: Let op je ademhaling

“Wist je dat je met je ademhaling kan beïnvloeden hoe mensen naar je kijken? Hoe trager je ademt, hoe aantrekkelijker je wordt in de ogen van anderen. Denk eraan tijdens een date (lacht). Breng jezelf tot rust door eerst volledig in en dan weer krachtig uit te ademen. Adem nu rustig in via de neus, in 4 tellen. Hou je adem 7 tellen vast en adem via de mond uit in 8 seconden. Doe dit 3 keer.”

Tip 5: Mediteer en doe yoga (zoals de Downward Facing Dog)

“Meditatie houdt je hersenen jong, dat hebben tal van studies aangetoond. Daarnaast helpen yoga-oefeningen je ontspannen én sterker maken, wat een gunstig effect heeft op je huid. Zo is de ‘Downward Facing Dog’ een heel volledige oefening die verjongend werkt doordat ze al je hormonale klieren stimuleert. Ik las deze oefening regelmatig in mijn yogasessies in!”

Geef je huid een boost!

Ook zin in een stralende teint? Verhoog dan je collageengehalte. Collageen Skin Booster kan je daarbij helpen. Dit voedingssupplement zit boordevol bioactieve collageenpeptiden (Verisol® P) waarvan bewezen is dat ze rimpels verminderen, de huidelasticiteit verbeteren (na vier weken) én cellulitis verminderen (na drie maanden). Met dit poeder maak je in een handomdraai een heerlijke drank met een subtiele aardbei- en citroensmaak. Collageen Skin Booster werd niet voor niets door Belgische consumenten gekozen als ‘Gekozen Product van het Jaar 2021’ in de categorie Schoonheidssupplementen.


Gerelateerd

Alle artikelen
Vijf tips om je brein fit te houden

Vijf tips om je brein fit te houden

Auteur: Herbalife Nutrition

Van 13 t/m 19 maart is de jaarlijkse Brain Awareness Week. In deze week wordt er nationaal en internationaal aandacht gegeven aan de hersenen, met als doel: meer (h)erkenning en bewustwording van de gevolgen van hersenletsel. Een goede reden om eens stil te staan bij wat je zelf eigenlijk kunt doen om je gezonde hersenen te helpen in topvorm te blijven.

Lees meer

Tips voor gezonde boodschappen: 5 immuniteit verhogende voedingsmiddelen om op jouw lijstje te zetten!

Tips voor gezonde boodschappen: 5 immuniteit verhogende voedingsmiddelen om op jouw lijstje te zetten!

Auteur: Susan Bowerman

Als je boodschappen moet doen, kan vooruitplannen een enorm verschil maken. Als je zoals de meeste mensen bent, plan je waarschijnlijk een paar maaltijden vooruit en koop je dezelfde basisproducten. Maar hoe zit het met het plannen van een betere gezondheid? Een boodschappenlijstje met gezonde producten kan je helpen om prioriteit te geven aan voeding voor jezelf en je gezin. Het kan je ook helpen afleidingen in de winkel te vermijden, zoals calorierijk comfortvoedsel, dat vaak te veel vet, zout en suiker bevat.

Lees meer

Dit zijn dé voedingstrends van 2023

Dit zijn dé voedingstrends van 2023

Auteur: Susan Bowerman

Hoe we eruitzien, hoe we ons voelen en hoe we presteren is voor een groot deel afhankelijk van ons dieet. En dat is precies de reden waarom steeds meer mensen op een meer holistische wijze nadenken over gezondheid en de rol die voeding hierin speelt. Van mindful eten en drinken, tot het maken van slimme en bewuste voedingskeuzes. Susan Bowerman, directeur wereldwijde voedingseducatie bij Herbalife, deelt dé vier voedingstrends van 2023.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x