5 redenen om dagelijks een maaltijdvervangende shake te eten

Maaltijdvervangende shakes kunnen meer doen dan alleen helpen bij gewichtsbeheersing. Geregeld een maaltijdvervangende shake inpassen, kan ook je eetgewoonten verbeteren.

Het opnemen van maaltijdvervangende shakes in je eetpatroon kan je helpen om een gezond gewicht te bereiken en te behouden, dat weten veel mensen. Maar het nuttigen van een maaltijdshake biedt veel meer voordelen dan alleen hulp bij gewichtsbeheersing.

Er zijn tal van redenen waarom maaltijdshakes populair zijn. De shakes kunnen je voorzien van de benodigde evenwichtige voedingsstoffen, waardoor ze een maaltijd kunnen vervangen. Vooral ‘s ochtends of ‘s middags is dit erg handig, omdat we dan vaak de minste tijd hebben.

Maaltijdvervangende shakes zijn niet hetzelfde als proteïneshakes; een maaltijd vervangende shake moet voldoen aan Europese regels. Zo moeten ze een bepaalde hoeveelheid en verhouding van macro- en micronutriënten bevatten. Daarnaast moet een maaltijdvervangende shake tussen de 200 en 250 kcal bevatten.*

Hieronder vind je vijf voordelen van een maaltijdvervangende shake op een rij.

1. Meer groenten en fruit

Door fruit en groenten toe te voegen aan je shake zorg je voor eindeloze variatie. Je kunt gemakkelijk een portie of twee aan je shake toevoegen, waardoor je sneller aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) zit. Om dit snel en gemakkelijk te maken, kun je verschillende soorten bevroren fruit in de vriezer bewaren. Qua groenten kun je verse of bevroren spinazie, wortelen, boerenkool of pompoen aan je shake toevoegen.

2. Regelmatige eettijden

Veel mensen hebben grillige eetpatronen omdat ze gewoon geen tijd vrij maken om te plannen en voor te bereiden wat ze gaan eten. Als gevolg daarvan, kunnen ze uiteindelijk maaltijden overslaan of meer tussendoortjes nemen. Er zijn maar weinig dingen die gemakkelijker te bereiden zijn dan een maaltijdvervangende shake. Wanneer je proteïnepoeder, vloeistof en misschien wat fruit of groenten toevoegt, heb je binnen een paar minuten een uitgebalanceerde maaltijd in een glas en dus ook geen excuus meer voor het overslaan van maaltijden wanneer je zoveel haast hebt.

3. Voldoen aan de voedingsbehoeften

Hoe goed je je maaltijden ook plant, het is niet altijd gemakkelijk om ervoor te zorgen dat je elke dag opnieuw alle voedingsstoffen krijgt die je lichaam nodig heeft. Een maaltijdvervangende shake gemaakt met melk of sojamelk en de toevoeging van groente of fruit kan helpen om je benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen, zoals eiwitten, calcium, vitamine D en vezels. En veel maaltijdvervangers hebben vitaminen en mineralen toegevoegd, wat de voedingswaarde nog meer ten goede komt. Wanneer je dus een shake als ontbijt neemt, ben je meteen verzekerd van een goede start boordevol voedingsstoffen.

4. Beter eten, ook onderweg.

Wanneer je onderweg bent trek krijgt, wordt je gemakkelijk verleid om even bij de plaatselijke fastfoodketen te stoppen. Het kan een uitdaging zijn om een gezonde, evenwichtige maaltijd te vinden als je aan he reizen bent en als je dan te lang wacht, pak je uiteindelijk het eerste dat je vinden kunt. Een groot pluspunt is dat maaltijdshakes overal mee naartoe te nemen zijn. Je kunt ze onderweg mixen met een shakebeker, of bereidt ze vast thuis. Extra handig: Maaltijdshakes zijn snel te maken, en je kunt ze met allerlei toevoegingen op een creatieve manier bereiden en personaliseren. Stop de beker in je tas of in de auto en je bent van alle gemakken voorzien.

5. Nauwkeurig calorieën tellen

Het bijhouden van je dagelijkse calorie-inname is een belangrijk aspect van een fit lichaam. Maar het is niet eenvoudig om te doen; de meeste mensen onderschatten hun calorie-inname met ongeveer 20%. Een deel van wat het tellen van calorieën moeilijk maakt, is dat je alles wat je eet nauwkeurig moet wegen en meten. Plus, je moet rekening houden met alle kleine details, zoals hoe de voeding bereid is of welke kruiden je erbij eet. Het mooie van een maaltijdshake is dat deze meestal uit slechts een paar ingrediënten bestaan die gemakkelijk te meten zijn. Zo krijg je een nauwkeurige calorietelling van je maaltijd.

Maaltijdvervangende shakes kunnen snel, gezond, gemakkelijk en lekker zijn. Dus wat let je om af en toe je ontbijt of lunch eens te vervangen door een maaltijdshake?

* COMMISSION REGULATION (EU) No 432/2012 - EUR

Gerelateerd

Alle artikelen
Ben je een ochtend- of avondmens?

Ben je een ochtend- of avondmens?

Auteur: Herbalife Nutrition

In dit artikel zullen we het belang van de biologische klok voor welzijn uitleggen. En hoe voeding zorgvuldig getimed moet worden en hoe de biologische klok direct gekoppeld is aan een gezonde en actieve levensstijl.

Lees meer

Is suiker in fruit slecht? Hoe zit het met honing, ahornsiroop of agave?

Is suiker in fruit slecht? Hoe zit het met honing, ahornsiroop of agave?

Auteur: Susan Bowerman

De gedachte dat fruit ongezond is of afslankpogingen in de weg kan staan, bestaat al sinds de opkomst van de koolhydraatarme diëten jaren geleden. Zelfs vandaag de dag, vertellen sommige influencers mensen om fruit te vermijden omdat het "veel suiker bevat" of "vol met koolhydraten zit". Dus, ik ben hier om het recht te zetten en te komen tot de verdediging van een van 's werelds gezondste voedingsmiddelen: vers fruit.

Lees meer

Hoe de grootte van je bord en porties de controle over je porties beïnvloeden

Hoe de grootte van je bord en porties de controle over je porties beïnvloeden

Auteur: Susan Bowerman

Wist je dat het serveren en opdienen van voeding invloed heeft op hoeveel we eten? Een kleine aanpassing in de manier waarop je eten wordt geserveerd kan je voedselinname beïnvloeden. Als je de tijd hebt genomen om slim te winkelen en gezond te koken, is het makkelijk om aan te nemen dat hoeveel je eet niet zo veel uitmaakt. Er zijn veel mensen die echt heel goed eten, maar gewoon veel te veel. Het controleren van je porties is dus wel degelijk belangrijk wanneer je probeert je calorieën onder controle te houden, zelfs als je bord gevuld is met "gezond" voedsel.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x