Papier 1

De impact van papier op het milieu

Karton en papier zijn unieke producten. Naast een hernieuwbare bron (hout) die CO2 opneemt zijn zij na gebruik voedsel voor nieuwe producten. Oud papier vormt de basis voor nieuw papier en karton. Het merendeel van het in Nederland gemaakte nieuwe papier en karton bestaat uit gerecycled oud papier en karton. Eén ton (1.000 kg) papiergewicht bespaart 3,3 bomen. Heel veel bedrijven zijn zich hiervan bewust en focussen zich op duurzaamheid. Wat hebben wij reeds verbeterd op dit gebied? In deze blog vind je informatie omtrent duurzaamheid bij Herbalife Nutrition.

Papier 2

We zijn erg bezig met duurzaamheid en we bekijken alle mogelijkheden om hierin te verbeteren. Eén van de directe maatregelen die we hebben kunnen treffen is om alle plastic zakken uit onze supply chain in de hele regio te verwijderen en te vervangen door 100% gerecyclede papieren tassen. Er is veel discussie over plastic versus papieren tassen, maar we hebben besloten om plastic tassen uit ons logistieke centrum te verbannen, omdat ze behoren tot de top 10 meest voorkomende items die onze oceanen vervuilen. Experts van de Ellen Macarthur Foundation voorspellen dat er in 2050 meer plastic afval in de zee zal zijn dan vissen.

Onze papieren tassen zijn gemaakt van 100% gerecycled papier en kunnen opnieuw worden gerecycled. Het recyclen van papieren tassen is ook gemakkelijker voor onze klanten dan het recyclen van een plastic tas. Klik hier voor meer informatie. In magazijnen en kantoren wordt er nu ook gebruik gemaakt van gerecyclede dozen en papier.

Daarnaast hebben we opgemerkt dat het startpakket voor nieuwe members in een kleinere doos past. Dit heeft weer een positief effect op het milieu door 75.000 meter minder plastic(luchtkussenzakjes) per jaar en 80% minder karton.

En het volgende initiatief is ook doorgevoerd: digitale versie van het “Gedragsregels & Beleidslijnen” boek in 54 markten om papier te verminderen, wat heeft geleid tot een besparing van iets meer dan 89.000 kg papier. Dit zijn stapjes in de juiste milieuvriendelijke richting, maar we zijn er nog niet!

Als laatste geven we jullie nog wat tips mee hoe je zelf iets kan betekenen op het gebied van papier en milieu:

#tip 1: Recyclen

Kranten, folders, enveloppen, wc-rolletjes en kartonnen dozen: het mag allemaal bij het oud papier. Papier kan goed gerecycled worden tot nieuw papier. Snij of scheur grote kartonnen dozen in stukken voor je ze in de papierbak gooit, anders kunnen ze de ingang van de bak blokkeren.

#tip 2: Hergebruiken – knutselen

  • Papier-maché
  • Vulsel voor pakketjes
  • Roestvrijstaal oppoetsen (Net als de ramen kun je ook roestvrij staal uitstekend oppoetsen met oude kranten)
  • Ondergrond
  • Cadeaus inpakken

#tip 3: Doe zoveel mogelijk digitaal

Het hergebruiken van papier is goed voor het milieu, maar het is nog beter om met z'n allen minder papier te gebruiken. Hierdoor besparen we waardevolle grondstoffen. Een makkelijke tip is om zoveel mogelijk digitaal te lezen. Is het toch nodig om iets uit te printen? Doe dit dan dubbelzijdig in zwart-wit en kies voor gerecycled, dun papier!

En zo zijn er nog vele manieren om papier te hergebruiken. Kies de tip die het beste bij jou past.

Klik hier voor meer informatie over de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid bij Herbalife Nutrition.

Gerelateerd

Alle artikelen
Hoe we verpakkingsoplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst

Hoe we verpakkingsoplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst

Auteur: Herbalife

Plastic afval zal naar verwachting verviervoudigen van 2010 tot 2050 en de wereldwijde recyclingcapaciteit zal slechts 1/3 van het afval beslaan. Door onze inzet voor ecologische duurzaamheid, kunnen we het aanzienlijke economische verlies voor de samenleving, de economie en het milieu helpen verzachten.

Lees meer

Herbalife Nutrition Foundation kondigt samenwerking aan met The Power of Nutrition en World Bank om ondervoeding aan te pakken

Herbalife Nutrition Foundation kondigt samenwerking aan met The Power of Nutrition en World Bank om ondervoeding aan te pakken

Auteur: Herbalife

De Herbalife Nutrition Foundation (HNF), onze wereldwijde non-profitorganisatie die zich inzet voor het verbeteren van het leven van kinderen en gezinnen over de hele wereld, heeft een nieuwe tweejarige samenwerking aangekondigd met The Power of Nutrition en de World Bank. Het partnerschap omvat een subsidie van $ 300.000 en zal zich in eerste instantie richten op het Stunting Reduction Program in Rwanda. Deze inspanningen zijn in overeenstemming met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 2 van de Verenigde Naties om wereldwijd nul honger te bereiken.

Lees meer

We breiden onze inzet voor ecologische duurzaamheid en economische empowerment uit met onze samenwerking met Plastic Bank

We breiden onze inzet voor ecologische duurzaamheid en economische empowerment uit met onze samenwerking met Plastic Bank

Auteur: Herbalife

Op 8 juni 2022 is het Wereldoceanendag en hebben wij een tweejarig partnerschap gestart met Plastic Bank, een sociale onderneming die Ocean Stewards over de hele wereld in staat stelt om plastic in de oceaan te stoppen. Door deze samenwerking willen we voorkomen dat tegen het einde van het jaar 2023 meer dan 181.436 kg plastic in de oceanen terechtkomt. Daarnaast biedt de organisatie een economische kans voor de leden van de Plastic Bank-gemeenschap in Indonesië, die plastic afval inwisselen bij lokale inzamelpunten voor levensverbeterende voordelen. Deze inspanning breidt onze toewijding aan recycling en het elimineren van plastic afval verder uit, terwijl het ook bijdraagt aan ons doel om 50 miljoen positieve effecten te bereiken die mensen en de planeet helpen.

Lees meer

Vind een Distributeur

Vind een Distributeur x