Garbage 2729608 1920

Hoe we verpakkingsoplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst

Plastic afval zal naar verwachting verviervoudigen van 2010 tot 2050 en de wereldwijde recyclingcapaciteit zal slechts 1/3 van het afval beslaan. Door onze inzet voor ecologische duurzaamheid, kunnen we het aanzienlijke economische verlies voor de samenleving, de economie en het milieu helpen verzachten.

Als wereldwijd voedingsbedrijf is ecologische duurzaamheid een integraal onderdeel van onze innovatiestrategie. We zijn gefocust op het ontwikkelen van nieuwe verpakkingsoplossingen voor producten die veilig, functioneel en milieuvriendelijk zijn om onze inspanningen te ondersteunen bij het bevorderen van een duurzame toekomst en het verminderen van plastic afval.

Op weg naar een circulaire economie door ons plastic afval te verminderen

Het concept van een circulaire economie kijkt verder dan het lineaire industriële model van consumentenafval en richt zich op een positief ontwerpkader dat afval vermindert, de levensduur van producten en verpakkingsmaterialen verlengt en natuurlijke systemen hervormt.

We evalueren waar we de grootste impact kunnen hebben op het milieu, op basis van ons unieke supply chain-, productie- en distributiemodel. We zijn verheugd om innovatieve verpakkingsoplossingen te presenteren, als onderdeel van een toekomst naar duurzaamheid, om ervoor te zorgen dat ons bedrijf blijft bloeien, net als de omgeving waarin we leven.

We zijn er trots op dat we nu 25 procent van Post-Consumer Resin (PCR) -plastic in onze productverpakkingen kunnen opnemen, te beginnen met onze Formule 1 Shake-bussen.

Met meer dan 77 miljoen verkochte Formule 1-potten per jaar, is er een groot potentieel om ons plastic afval aanzienlijk te verminderen en nog dichter bij een circulaire economie te komen.

Hoe wordt onze 25 procent PCR Formule 1-pot geproduceerd?

Post-Consumer Resin (PCR) is een materiaal gemaakt van gerecyclede plastic flessen en biedt een duurzamer bronmateriaal dan nieuw plastic materiaal voor het verpakken van voedselproducten.

Wanneer consumenten deze verpakkingsmaterialen recyclen, gaan ze naar de recyclingfaciliteiten en worden ze in verschillende categorieën gesorteerd. Het plastic materiaal wordt vervolgens door een proces gevoerd waarbij het wordt gesmolten tot kleine plastic pellets die Post-Consumer Resin of PCR worden genoemd. De PCR-pellets worden vervolgens met nieuw plastic in een mal gemengd om een ​​gloednieuwe bus te creëren.

Vervolgens ondergaan ze een reinigingsproces, zodat elke bus klaar is om te worden gevuld, gewogen, geëtiketteerd en verzonden naar een plaatselijk Herbalife distributiecentrum. Van daaruit is de Formule 1-bus klaar om verzonden te worden naar een Herbalife Distributeur en is het beschikbaar voor hun klanten.

Wat is de impact van PCR op de kwaliteit van onze Formule 1?

Onze topprioriteit is het waarborgen van de kwaliteit van elk product dat we op de markt brengen voor de miljoenen mensen die ervoor kiezen onze producten als onderdeel van hun dagelijkse voeding te gebruiken. Dat omvat het inkopen van de beste ingrediënten, het naleven van strikte productienormen en veel testen.

Deze toewijding aan kwaliteit geldt ook voor onze verpakkingen. Onze 25 procent PCR Formule 1-bus biedt een hoog niveau van bescherming en sterkte, aangezien PCR-plastic hetzelfde vermogen heeft om licht, zuurstof en gifstoffen te blokkeren, zodat ze niet door de verpakking laag kunnen dringen en in het product terechtkomen.

Door veilig PCR-plastic in de Formule 1-bussen op te nemen, kunnen we onze inspanningen om een ​​aanzienlijke impact op het milieu te hebben, versnellen, zonder de kwaliteit van onze verpakkingen of producten in gevaar te brengen.

Wat is de milieu-impact van de PCR Formule 1-bus?

Hoewel onze Formule 1-bussen al recyclebaar zijn, gaan we verder door PCR-materialen op te nemen. De 25 procent PCR Formule 1-bus draagt ​​op drie verschillende manieren bij aan een betere milieuduurzaamheid:

  • Kleinere ecologische voetafdruk
  • Minder plastic gebruik
  • Minder afval

Door PCR op te nemen in onze Formule 1-bussen, helpen we ons bedrijf haar ecologische voetafdruk te verkleinen en de impact op stortplaatsen te verminderen.

Hoe hoger het percentage PCR dat we in onze producten kunnen opnemen, hoe groter de impact die we kunnen hebben op de bescherming van het milieu. Daarom zijn we van plan om PCR-verpakkingen uit te breiden naar andere producten met een hoge impact, waaronder onze thee en Herbal Aloe Concentrate. We zijn vastbesloten om het percentage PCR dat in onze verpakkingen wordt gebruikt, te verhogen en uit te breiden naar verschillende markten over de hele wereld om onze impact op het verminderen van plastic wereldwijd te vergroten.

Met ons wereldwijde bereik hebben we de mogelijkheid om onze klanten en distributeurs te mobiliseren om changemakers te worden in hun eigen gemeenschap en een positieve impact te hebben op het milieu door te recyclen.

Op dit moment kiezen we de beste beschikbare materialen om de kwaliteit en integriteit van onze producten te behouden. Onze bussen zijn gemaakt van plastic dat op grote schaal kan worden gerecycled.

Als onderdeel van onze duurzaamheidsreis evalueren we echter voortdurend onze verpakkingsmaterialen en onderzoeken we manieren om deze duurzamer te maken. We zijn toegewijd aan het verminderen van de hoeveelheid plastic die we gebruiken en hebben ons ook gericht op het verminderen van plastic voor eenmalig gebruik en plastic zakken in onze productverpakking en distributie. Deze initiatieven voor reduceren, hergebruiken en recyclen hebben de volgende resultaten opgeleverd:

  • Plasticreductie in Formule 1-bussen 1.400.000 kg plasticverwijdering sinds 2015
  • Recyclingprogramma's voor de bussen in verkoopcentra: 200.000 kg gerecycled plastic sinds 2013.
  • We gebruiken nu 50% gerecyclede plastic airbags in onze zendingen
  • 80% minder verpakking in de Distributor Packs
  • Nieuwe Trial Packs gemaakt van 100% rPET en bespaart 2.250 KG nieuw plastic
  • 5.900 kg plastic verpakkingen verwijderd uit bepaalde merchandisingartikelen

We zullen de starterkit nog steeds als set blijven verkopen, maar we zullen de plastic polybag verwijderen, zodat we het gebruik van onnodig plastic kunnen elimineren. Door deze positieve verandering door te voeren, elimineren we ongeveer 250 kg plastic.

Deze inspanningen illustreren enkele regionale pilotprogramma's met aantoonbare resultaten. We zijn van plan deze programma's uit te breiden naar andere markten om onze wereldwijde inspanningen voor duurzaamheid verder te stimuleren.

We evalueren onze verpakkingen voortdurend en zoeken naar manieren om te innoveren op het gebied van duurzaamheid. Navullingen en grotere productbussen worden momenteel onderzocht als opties om onze verpakkingen te verminderen.

Hoewel we zakken gebruiken voor High Protein Iced Coffee en Tri Blend Select, zijn deze zakken uiterst moeilijk te recyclen. Onze F1-bussen zijn gemakkelijker te recyclen, maar we onderzoeken in de toekomst meer milieuvriendelijke oplossingen voor onze bussen.

We zijn er trots op samen te werken met geweldige teams in het hele bedrijf, variërend van verpakkingstechniek, kwaliteit, inkoop, toeleveringsketen, projectmanagement, productie, regelgevende zaken, zakelijke aangelegenheden, innovatie en productmarketing, die innovatieve oplossingen naar voren brengen om ons milieu te beschermen. Dit is nog maar het begin van onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid en we zijn enthousiast over de komende tijd.

Meer weten over duurzaamheid bij Herbalife? Klik hier.

Gerelateerd

Alle artikelen
Herbalife Family Foundation kondigt samenwerking aan met The Power of Nutrition en World Bank om ondervoeding aan te pakken

Herbalife Family Foundation kondigt samenwerking aan met The Power of Nutrition en World Bank om ondervoeding aan te pakken

Auteur: Herbalife

De Herbalife Family Foundation (HFF), onze wereldwijde non-profitorganisatie die zich inzet voor het verbeteren van het leven van kinderen en gezinnen over de hele wereld, heeft een nieuwe tweejarige samenwerking aangekondigd met The Power of Nutrition en de World Bank. Het partnerschap omvat een subsidie van $ 300.000 en zal zich in eerste instantie richten op het Stunting Reduction Program in Rwanda. Deze inspanningen zijn in overeenstemming met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 2 van de Verenigde Naties om wereldwijd nul honger te bereiken.

Lees meer

We breiden onze inzet voor ecologische duurzaamheid en economische empowerment uit met onze samenwerking met Plastic Bank

We breiden onze inzet voor ecologische duurzaamheid en economische empowerment uit met onze samenwerking met Plastic Bank

Auteur: Herbalife

Op 8 juni 2022 is het Wereldoceanendag en hebben wij een tweejarig partnerschap gestart met Plastic Bank, een sociale onderneming die Ocean Stewards over de hele wereld in staat stelt om plastic in de oceaan te stoppen. Door deze samenwerking willen we voorkomen dat tegen het einde van het jaar 2023 meer dan 181.436 kg plastic in de oceanen terechtkomt. Daarnaast biedt de organisatie een economische kans voor de leden van de Plastic Bank-gemeenschap in Indonesië, die plastic afval inwisselen bij lokale inzamelpunten voor levensverbeterende voordelen. Deze inspanning breidt onze toewijding aan recycling en het elimineren van plastic afval verder uit, terwijl het ook bijdraagt aan ons doel om 50 miljoen positieve effecten te bereiken die mensen en de planeet helpen.

Lees meer

Casa Herbalife

Casa Herbalife

Auteur: Herbalife

Samen met onze Distributeurs halen we jaarlijks een mooi bedrag op voor onze Casa Herbalife “Het Vergeten Kind”. Dit doen we middels onze eigen stichting HFF (Herbalife Family Foundation). Het Vergeten Kind richt zich op kwetsbare kinderen die het moeilijk hebben en biedt een veilig en liefdevol thuis en komt op voor de belangen van deze, veelal jonge, kinderen. Zodat zij zich kunnen ontwikkelen en later volwaardig meedoen in de maatschappij. Maar hoe zet HVK ons mooie bedrag in om kwetsbare kinderen te helpen? Lees hieronder een aantal persoonlijke verhalen. We hebben voor fictieve namen gekozen wegens privacy van de kinderen.

Lees meer

Vind een Distributeur

Vind een Distributeur x