Reizen1

Hoe te reizen, gezond te eten én te genieten

De zomer is een tijd om te ontspannen, te relaxen en te pauzeren van onze dagelijkse activiteiten. Het is ook een gelegenheid om onbekende plaatsen dichtbij en ver weg te bezoeken. Als we op vakantie gaan, willen we niet alleen nieuwe bezienswaardigheden zien, maar ook van nieuw eten genieten. Wie houdt er niet van om lokale lekkernijen te proberen en een pauze te nemen van ons dagelijkse dieet? Op vakantie gaan betekent niet dat je moet afzien van goede voeding. Je kunt reizen, gezond eten, nieuwe gebieden verkennen en toch af en toe iets lekkers proberen door deze eenvoudige suggesties op te volgen.

Reizen2

Drink wat

De zomer roept beelden op van fruitige drankjes overgoten met kleine papieren parapluutjes. Hoewel veel van deze drankjes lekker zijn, bevatten ze ook veel calorieën door alcohol, suikersiropen en sappen. Vermijd de verleiding om te veel van deze zoete drankjes te drinken door hun aantal te beperken, en gehydrateerd te blijven met water, gewone thee of mineraalwater. Tijdens de hete zomerdagen is hydratatie van cruciaal belang om water aan te vullen dat door zweten wordt verdreven en om oververhitting te voorkomen.

Voor heerlijk smakend water en historische bezienswaardigheden kun je een bezoek brengen aan Reykjavik, IJsland. Naast het feit dat het de thuisbasis is van vele Viking artefacten, is 95 procent van het water in de stad afkomstig van natuurlijke bronnen.

Slim snacken

Als je de hele dag door de stad loopt of in een pretpark bent, kom je waarschijnlijk veel verleidelijke snacks en straatvoedsel tegen. Maar veel snacks bevatten veel calorieën, dus probeer het bij een hapje of twee te houden en deel het met vrienden en familie. Je komt minder in de verleiding als je niet te veel honger hebt, dus ontbijt voordat je op pad gaat met veel proteïnen en neem wat gezonde snacks mee - zoals proteïnerepen, noten of fruit.

Aangezien lokale snacks een geweldige manier zijn om de lokale cultuur te ontdekken, is een reis naar het Caribisch gebied misschien interessant voor jou. Veel steden hebben straatverkopers die vers lokaal fruit en groenten verkopen die je thuis niet kunt vinden.

Blijf in beweging

Een zomerreis betekent vaak zitten aan een meer, zwembad of oceaan. Hoewel je best kunt ontspannen en tijd doorbrengt met lezen, naar het landschap staren en chillen, betekent vakantie niet dat je jouw regelmatige lichaamsbeweging moet opgeven. Neem je sportschoenen of zwemkleding mee, zodat je gebruik kunt maken van de fitnessruimte of het zwembad van het hotel. Sommige resorts bieden groepslessen aan - van yoga tot wateraerobics - als een leuke manier om jouw lichaam in beweging te krijgen. Houd je dagelijkse stappen bij en loop naar de plaatselijke bezienswaardigheden als je kunt. Sommige lokale sportscholen bieden je de mogelijkheid om een week of twee lid te worden, en veel gemeenschapscentra bieden trainingssessies aan.

Als jij je in het zweet wilt werken terwijl je de bezienswaardigheden bekijkt, overweeg dan een bezoek aan Zwitserland. Je kunt heel wat calorieën verbranden door de vele wandelingen die je hier kunt maken.

Ga voor de groentes

In plaats van je te verdiepen in brood en boter of gefrituurde voorgerechten, begin je elke maaltijd met iets groens. Salades en groenteschotels zijn een goede manier om je vol te stoppen met gezond voedsel voordat je aan de andere opties begint. Probeer 50% van je maaltijd vegetarisch te maken, zodat je lokale delicatessen kunt proeven terwijl je je houdt aan een "beter-voor-jou" dieet.

Kermit de Kikker zei het het beste: "het is niet gemakkelijk om groen te zijn." Als je echter meer groenten aan jouw dieet wilt toevoegen, probeer dan Kopenhagen, Denemarken te bezoeken, waar een recente studie uitwees dat het de één van de gezondste steden van Europa is.

Slaap goed

Terwijl de fantasie van het reizen ons het comfortabelste bed van de wereld in een prachtige hotelkamer laat voorstellen, kan het ook kamperen op een lek luchtbed betekenen of slapen in een kamer met papierdunne muren of te veel familieleden. Onderzoek heeft uitgewezen dat er een verband bestaat tussen slaapgebrek en te veel eten - als we oververmoeid zijn, gebruiken we soms voedsel (en niet altijd gezond voedsel) in een poging ons energieniveau op te krikken. Reizen, vooral naar verschillende tijdzones, verstoort onze normale slaappatronen. Probeer zoveel mogelijk jouw gebruikelijke bedtijd aan te houden en probeer ook op gebruikelijke tijd wakker te worden. Gebruik een oogmasker om je omgeving te verduisteren en oordopjes om lawaai te verminderen. En als je 's ochtends met een bleke blik aan het ontbijt zit, sla dan de suikerrijke, geraffineerde koolhydraten in de vorm van wafels en ontbijtgebak over. Drink in plaats daarvan water, koffie of thee en kies voor gezonde proteïnen, zoals eieren of yoghurt.

Als je even weg wilt uit de drukte van je woonplaats, kan een bezoek aan Zürich, Zwitserland je misschien helpen. De stad staat bekend als de minst vervuilde ter wereld, gebaseerd op onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie naar geluidsoverlast op 50 locaties.

De zomer is een tijd om nieuwe plaatsen te ontdekken met familie en vrienden. Weg zijn van starre schema's betekent niet dat je gezonde voeding ook op vakantie moet. Goede voeding gaat over balans en matiging, dus ga je gang en proef lokale gerechten - en werk die extra calorieën er dan af met wat lichaamsbeweging. Geniet van alles wat de zomer te bieden heeft en neem vakantie zonder uw inzet voor een gezond dieet op te geven.

Gerelateerd

Alle artikelen
De juiste verhouding macronutriënten berekenen om jouw doelen te bereiken

De juiste verhouding macronutriënten berekenen om jouw doelen te bereiken

Auteur: Susan Bowerman

De laatste tijd wordt steeds vaker gesproken over mensen die hun macro's willen "tellen". Het bijhouden van de inname van de "grote drie" macronutriënten: proteïnen, koolhydraten en vetten. Afhankelijk van je caloriebehoeften en doelstellingen kan het tellen van macro's een manier zijn om de juiste hoeveelheden van deze vitale voedingsstoffen binnen te krijgen en je te helpen je doelen te bereiken.

Lees meer

De voordelen van proteïnepoeder: hoe maak je een voedingsshake?

De voordelen van proteïnepoeder: hoe maak je een voedingsshake?

Auteur: Susan Bowerman

Proteïne vervult vele vitale functies in het lichaam. Behalve dat het een van de bouwstenen is van ons haar, huid, nagels, organen en spieren, bevordert het ook de spiergroei en helpt het de eetlust onder controle te houden. Tegenwoordig zijn er tal van proteïnesupplementen die je kunnen helpen aan jouw dagelijkse voedingsbehoeften te voldoen: proteïnepoeders, kant-en-klare shakes en proteïnerepen.

Lees meer

Hoe om te gaan met een verouderde huid: 7 Do's en Don'ts

Hoe om te gaan met een verouderde huid: 7 Do's en Don'ts

Auteur: Laura Chacon-Garbato

Ouder worden heeft positieve aspecten, zoals ervaring en wijsheid. Maar er zijn ook nadelige aspecten. Zo verliest onze huid elasticiteit en stevigheid naarmate we ouder worden. Als deze veranderingen eerder optreden, spreken we van vroegtijdige veroudering.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x