Girl in white underwear measuring her butt and hips isolated on a white background SBI 301327079

Heb je cellulitis (of sinaasappelhuid)? Wij leggen uit waar het vandaan komt en hoe je ertegen kunt vechten!

Cellulitis (of oppervlakkige lipodystrofie) is een vetafzetting die zich oppervlakkig onder de huid bevindt. Het is het gevolg van een onbalans in de energiebalans. Met andere woorden, de energie-input (voedsel) is belangrijker dan de energie-output (werking van het lichaam, hersenen en fysieke activiteiten, enz.).

Wat zijn de oorzaken van cellulitisvorming?

Cellulitis is vaak aanwezig op de bovenbenen, billen en onderbuik. Verschillende factoren kunnen een sinaasappelhuid veroorzaken.

Dit zijn de verschillende factoren als het gaat om cellulitis: de genetische factor (sommige mensen hebben het gemakkelijk, anderen niet), de hormonale factor (vooral tijdens de menopauze), de vasculaire factor (insufficiëntie van de onderste ledematen), een slechte levensstijl (te vet dieet en/of te zoet, hydratatiegraad, sigaretten), geslacht (cellulitis is meer zichtbaar bij vrouwen dan bij mannen), leeftijd, etc.

Minder cellulitis dankzij sport

Lichaamsbeweging zal je helpen om cellulitis te bestrijden. Cardiovasculaire activiteit zal de bloedcirculatie helpen, een gunstige factor voor minder cellulitis. Het opbouwen van spieren zal calorieën verbranden en het metabolisme stimuleren, wat gunstig is voor vetverlies.

Over het algemeen zal elke fysieke activiteit bevorderlijk zijn voor het verlies van cellulitis. Inderdaad, wie sport zegt, zegt energieverbruik, dus een betere balans van de energiebalans! Het is daarom belangrijk om regelmatig aan lichaamsbeweging te doen. Maak je keuze, er zijn genoeg opties!

Cellulitis verliezen met een gezond dieet

Een gezond en uitgebalanceerd dieet is essentieel om cellulitis te verliezen. Zorg er dus voor dat je voldoende groenten en fruit eet, voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamines, mineralen, antioxidanten en omega-3 vetzuren.

Bestrijd cellulitis met de juiste hydratatie

Of het nu is omdat de strijd tegen cellulitis regelmatige lichaamsbeweging vereist, of gewoon omdat water helpt de huid gehydrateerd te houden (gunstig voor het bestrijden van cellulitis), hydrateren is een essentieel gebaar. Zorg ervoor dat je regelmatig drinkt, van 's ochtends tot het slapengaan.

En als water je niet blij maakt, overweeg dan alternatieven zoals Instant theedrank met kruidenextract (de Herbalife Nutrition instantdrank gemaakt van thee), of de geconcentreerde drank met Aloë Vera.

Hoe cellulitis te verliezen?

Samengevat, om cellulitis te verliezen, moet je een gezonde en evenwichtige levensstijl aannemen tussen enerzijds voldoende fysieke activiteit (cardiovasculaire activiteit en spieropbouw) en anderzijds een uitgebalanceerd dieet waarbij de hydratatie een belangrijke rol speelt.

Aarzel bovendien niet om contact op te nemen met je Herbalife Nutrition-coach: hij/zij zal je kunnen ondersteunen in je strijd tegen cellulitis! Klik hier om een coach bij jou in de buurt te vinden.

Gerelateerd

Alle artikelen
Wandelen, een leuke sportieve activiteit

Wandelen, een leuke sportieve activiteit

Auteur: Herbalife

Houd je van avontuur, vrijheid en diverse en gevarieerde landschappen? Je zult dan zeker genieten van wandelen. Bovendien is het een goede manier om aan lichamelijke activiteit te doen en calorieën te verbranden. Ontdek alle voordelen van wandelen in deze blog.

Lees meer

Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Auteur: Herbalife

Velen van jullie kennen Zumba wel al, een fitnessdans die salsa, merengue en andere Latin dansen combineert. Er is een afgeleide die in het zwembad wordt gedaan: aqua Zumba! Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Lees meer

Mindfulness: Hoe om te gaan met stress door middel van yoga en meditatie

Mindfulness: Hoe om te gaan met stress door middel van yoga en meditatie

Auteur: Samantha Clayton

In onze snelle, gestresste maatschappij is er behoefte aan hulpmiddelen en strategieën voor mindfulness om de stress en de druk van werk en leven in balans te houden. Mindfulness, vaak gebruikt als een therapeutische techniek, is een mentale toestand bereiken door je te concentreren op de huidige situatie, terwijl je rustig je gevoelens, gedachten, en lichamelijke gevoelens erkent en aanvaardt.

Lees meer

Vind een Distributeur

Vind een Distributeur x