Reset   Doelen 1

Hoe reset je jouw doelen?

Herinner je jouw goede voornemens van afgelopen januari? Als je zoals de meeste mensen bent, beloofde je waarschijnlijk beter te eten en meer te bewegen, en wellicht nog wat vaker te flossen. Het tweede kwartaal is inmiddels bezig - hoe gaat het? Ga je nog steeds als een raket of ben je al teruggevallen naar je oude gewoonten?

Reset Doelen 2

Met bijna 80% van de voornemens die zelfs al in februari falen, is het niet verwonderlijk als je je jouw plannen al aan de wilgen hebt gehangen. Maar dat betekent niet dat je niet alsnog succesvol kunt zijn. Met nog twee maanden te gaan tot de zomer hebben we tips voor je om weer ‘back on track’ te komen.

Mensen stellen hun doelen vaak met de beste bedoelingen op, om positieve veranderingen in hun leven aan te brengen. Maar wat vaak gebeurt is dat de beperkingen die zij zichzelf opleggen niet duurzaam zijn.


Hier zijn enkele ideeën om je te helpen de reset-knop in te drukken als het om je doelen gaat.

Reset je doelen

  • Stel realistische doelen voor de veranderingen die je van plan bent door te voeren en maak ze specifiek– zeg niet: “ik neem vaker mijn eigen lunch mee naar het werk”, maar zeg: “Ik neem voortaan twee keer per week mijn eigen lunch mee naar het werk.” Op die manier is het aan het einde van de week gemakkelijk om te bepalen of je je doel hebt bereikt of niet.
  • Om je doelen te bereiken, dien je de barrières voor je succes te identificeren en te overwinnen. Als je bijvoorbeeld ontdekt dat je vaak uit eten gaat omdat het eenvoudig en snel is, neem je dan voor dan om ’s avonds of in het weekend tijd te maken om de maaltijden van die week te plannen en te bereiden.
  • Kleine veranderingen in de manier waarop je de dingen dagelijks doet, kunnen echt een verschil maken. Zo kan elke avond een stuk fruit als dessert in plaats van een kom ijs genoeg calorieën besparen om 5 kilo per jaar af te vallen – en dat is slechts een relatief kleine aanpassing. En je kunt het hele jaar doorbouwen op dit soort kleine successen.
  • Het kost tijd om een slechte gewoonte af te leren en daarom is herhaling zo belangrijk. Maar het is een stuk makkelijker om een kleine, relatief gemakkelijke taak te herhalen dan een taak die positief, maar gigantisch is.

Als je net als vele anderen hebt besloten – om gezonder te eten – volgen hieronder enkele tips voor slim, gezond boodschappen doen.


1. Lees de voedingsinformatie.

Voedingsinformatie op verpakkingen is één van de beste hulpmiddelen om je te helpen bij het kiezen van voedzame voedingsmiddelen en het vergelijken van verschillende producten. Je kunt rekening houden met factoren zoals calorieën en het vet-, eiwit- en suikergehalte van verschillende merken, wat je helpt om slimmere keuzes te maken. Het kan moeilijk zijn om een voedseletiket te begrijpen. Door een beetje onderzoek te doen naar de termen op een voedingsetiket, leer waar je op moet letten.


2. Maak je dagelijkse basisingrediënten zo gezond mogelijk.

Als je voortaan de magere versie van voedingsmiddelen die je vaak eet, gebruikt – zoals saladedressings, spreads, zuivelproducten en zelfs desserts – kun je veel calorieën besparen. Een beker volle melk bevat 150 calorieën en ongeveer 7 gram vet; magere melk bevat 90 calorieën en geen vet.

Voortaan in plaats van gewoon rundergehakt, gehakt van kalkoen gebruiken, kan ongeveer 10 gram vet en 100 calorieën per portie van 85 gram besparen.

Je krijgt minder calorieën en veel minder suiker binnen wanneer je gewone yoghurt koopt en je eigen fruit en zoetstof toevoegt in plaats van de voorgezoete variant.

Gebruik meer plantaardige eiwitten en vervang geraffineerd zetmeel door volle granen. Probeer couscous, quinoa en havermout in plaats van sterk geraffineerd zaken zoals “witbrood”, ontbijtgranen, pasta en granen.


3. Houd rekening met wat het seizoen biedt.

Wat productie betreft, zijn seizoensproducten meestal verser, bevatten ze vaak meer voedingsstoffen en zijn ze over het algemeen voordeliger dan producten die buiten het seizoen vallen. Op een boerenmarkt, wellicht is er één in de buurt, zijn de producten waarschijnlijk verser zijn dan wat je in de supermarkten vindt, wat inhoudt dat groenten minder snel verwelken en de voedingsmiddelen nog niet aan voedingswaarde hebben ingeleverd. Je hebt daar ook meer kans om nieuwe soorten groenten en fruit te vinden om te proberen. En dit helpt weer bij de volgende tip…


4. Probeer één keer per week nieuwe groente- of fruitsoort.

Als je nog aan toe bent een volkomen onbekend voedingsproduct te proberen, begin dan voorzichtig met een andere variant of familielid van een product dat je wel kent. Alle groenten en fruit zijn uniek in termen van de gezonde fytonutriënten die ze leveren, dus variëteit is echt belangrijk voor een goede gezondheid. Als je jouw salade altijd met ijsbergsla maakt, gebruik dan ook eens diepgroene romaine of babyspinazie. Probeer eens een nieuwe soort kool of appel of kook een paarse bloemkool in plaats van de gebruikelijke witte.


5. Denk na over hoe je vaker vis in je dieet op kunt nemen.

Tonijn en zalm in blik zijn in het wild gevangen en vormen goede bronnen van omega 3-vetten; ze zijn ook nog handig en betaalbaar. Gebruik ingeblikte tonijn voor je pastasaus in plaats van rundergehakt of voeg wat ingeblikte zalm toe aan een salade voor een snel, gezond en licht hoofdgerecht.

Als je thuis eenmaal voldoende gezonde ingrediënten op voorraad hebt, kun je gaan nadenken over welke veranderingen je in jouw dagelijkse menu kunt aanbrengen.


Wees niet bang om te resetten
Misschien heb je niet zoveel beweging gekregen als je je in januari had voorgenomen, of heb je niet zo zorgvuldig gegeten als je intentie was. Goede voornemens hebben is één – ze uitvoeren een stuk lastiger. Als je de lat wat te hoog hebt gelegd en niet in de pas loopt met je voornemens om gezonder en gelukkiger te leven, wees dan niet bang om op de resetknop te drukken en je doelen bij te stellen en ze realistischer, haalbaarder en duurzamer te maken

Gerelateerd

Alle artikelen
Wat is de beste positie om in te slapen?

Wat is de beste positie om in te slapen?

Auteur: Herbalife

Op je rug, buik, zijkant of in een foetushouding? In dit blog ontcijferen we de verschillende posities om in slaap te vallen en een goede slaapkwaliteit te hebben. Als het gaat om in slaap vallen, heeft iedereen zijn eigen voorkeur qua houding. Het is belangrijk om te weten wat de consequenties zijn van de verschillende houdingen: wat zijn de voor- en nadelen van de houdingen? Hoe kan je goed slapen? Hoe vind je de juiste positie?

Lees meer

4 gezondheidsvoordelen van wandelen en lichaamsbeweging in de buitenlucht

4 gezondheidsvoordelen van wandelen en lichaamsbeweging in de buitenlucht

Auteur: David Heber

Thuiswerken is voor velen de norm geworden, en sociale media, e-mail en huishoudelijke taken kunnen ons meer gestrest maken. Veel mensen voelen zich meer geïsoleerd. Als we ons losmaken van technologie en weer contact maken met de natuur, kunnen we onze hersenen weer opladen. Wandelen is een geweldige manier om frisse lucht te krijgen, vooral als je in stedelijke gebieden woont. Verschillende studies tonen aan dat wandelen voordelen biedt voor de algemene gezondheid.

Lees meer

6 tips voor een kwalitatieve nachtrust

6 tips voor een kwalitatieve nachtrust

Auteur: David Heber

Het afgelopen jaar heeft onze normale routines behoorlijk verstoord en voor vele mensen is ook het slaappatroon in het gedrang gekomen. Het belang van voldoende slaap van goede kwaliteit is echter cruciaal voor de algemene gezondheid en het welzijn. Nu oude routines weer langzaamaan opgepakt kunnen worden, is het dus belangrijk om de volgende 6 tips toe te passen.

Lees meer

Vind een Distributeur

Vind een Distributeur x