Nachtrust

6 tips voor een kwalitatieve nachtrust

Het afgelopen jaar heeft onze normale routines behoorlijk verstoord en voor vele mensen is ook het slaappatroon in het gedrang gekomen. Het belang van voldoende slaap van goede kwaliteit is echter cruciaal voor de algemene gezondheid en het welzijn. Nu oude routines weer langzaamaan opgepakt kunnen worden, is het dus belangrijk om de volgende 6 tips toe te passen.

Het belang van een goede nachtrust

Volgens het National Institute of Health (NIH) ondersteunt slaap een aantal belangrijke functies, waaronder ons metabolisme en de gezondheid van onze hersenen. Bovendien kan het invloed hebben op bepaalde gezondheidsaandoeningen, zoals obesitas.

Uit onderzoek blijkt ook dat een groot aantal mensen perioden van slapeloosheid doormaakt, en dat maar liefst een op de 10 maandenlang drie slapeloze nachten per week heeft.

Slaap is essentieel om ons lichaam gezond te houden. Toch is slapen moeilijk wanneer de angst hoog is, vooral in onzekere tijden.

Goed advies voor een goede nachtrust

Slaap helpt ons beter om te gaan met stressvolle tijden. Velen van ons kunnen ons gedrag sturen en kunnen de impact de impact verminderen die onvoorziene omstandigheden hebben op onze slaap.

Omdat een goede nachtrust van cruciaal belang is voor onze geest en ons lichaam, volgen hier enkele aanbevelingen om vannacht beter te slapen:

1. Let op wat je eet.

Hoge angst kan vermoeidheid veroorzaken, een negatieve invloed hebben op ons humeur en leiden tot slaaptekort, waardoor het moeilijk wordt om gezonde voedingskeuzes te maken. Letten op wat je eet kan je helpen om stressniveaus te beheersen, en de manier waarop je op stress reageert, veranderen. Stop met eten en snacken ten minste drie uur voor het slapengaan. Dit zorgt voor een goede spijsvertering en helpt brandend maagzuur te voorkomen dat jou 's nachts wakker kan houden.

2. Maak lichaamsbeweging de norm.

Lichaamsbeweging heeft tal van belangrijke gezondheidsvoordelen - maar het helpt je lichaam ook om ontspannen in slaap te vallen. Als je sport, maakt jouw lichaam endorfines vrij die je op natuurlijke wijze een goed gevoel geven. Voor sommige mensen zijn mildere, minder intensieve trainingen zoals yoga, pilates of een ontspannende wandeling in het park de beste remedie tegen stress. Anderen geven de voorkeur aan trainingen met een hoge intensiteit, zoals gewichtheffen.

3. Bereid jezelf voor op rust.

Volg de ‘digitale detox regel’ van geen computers of digitale lezers ten minste een uur voor het slapengaan - dat betekent ook geen TV!

4. Ontstress met ontspanningstechnieken.

De avond en het slapengaan zijn ook een goed moment om wat ontspanningstechnieken uit te voeren. Neem de tijd om je lichaam en geest tot rust te laten komen - met diepe ademhaling, ontspannende stretchoefeningen, en mindful mediteren.

5. Drink kamille- of lavendelthee.

Kamille bevordert ontspanning en een rustige slaap. De slaapbevorderende effecten van kamille hebben te maken met de flavonoïde apigenine, die zich bindt aan bepaalde receptoren in de hersenen die slaperigheid veroorzaken en deze remt. Net zoals lavendel essentiële oliën ontspanning en slaap bevorderen, heeft het drinken van lavendelthee kalmerende voordelen.

6. Houd een schema aan.

Hoewel het leven vaak een ravage kan aanrichten in de slaaptijden, moet je er alles aan doen om elke dag op hetzelfde tijdstip te gaan slapen en wakker te worden. Dit creëert een slaapritme waar jouw lichaam je dankbaar voor zal zijn.

Gezonde voeding, lichaamsbeweging, een goede levensstijl en slaap bevorderen een betere gezondheid, en hoewel ze onvoorziene omstandigheden van buitenaf niet wegnemen, kunnen ze je wel helpen jouw algemene welzijn in onzekere tijden beter te beheersen.

Gerelateerd

Alle artikelen
Wat is de beste positie om in te slapen?

Wat is de beste positie om in te slapen?

Auteur: Herbalife

Op je rug, buik, zijkant of in een foetushouding? In dit blog ontcijferen we de verschillende posities om in slaap te vallen en een goede slaapkwaliteit te hebben. Als het gaat om in slaap vallen, heeft iedereen zijn eigen voorkeur qua houding. Het is belangrijk om te weten wat de consequenties zijn van de verschillende houdingen: wat zijn de voor- en nadelen van de houdingen? Hoe kan je goed slapen? Hoe vind je de juiste positie?

Lees meer

4 gezondheidsvoordelen van wandelen en lichaamsbeweging in de buitenlucht

4 gezondheidsvoordelen van wandelen en lichaamsbeweging in de buitenlucht

Auteur: David Heber

Thuiswerken is voor velen de norm geworden, en sociale media, e-mail en huishoudelijke taken kunnen ons meer gestrest maken. Veel mensen voelen zich meer geïsoleerd. Als we ons losmaken van technologie en weer contact maken met de natuur, kunnen we onze hersenen weer opladen. Wandelen is een geweldige manier om frisse lucht te krijgen, vooral als je in stedelijke gebieden woont. Verschillende studies tonen aan dat wandelen voordelen biedt voor de algemene gezondheid.

Lees meer

Waarom menselijke verbinding de sleutel is tot een optimaal welzijn

Waarom menselijke verbinding de sleutel is tot een optimaal welzijn

Auteur: Kent Bradley

Als mens zijn we gemaakt voor sociale verbondenheid, maar veel factoren, zoals stress en moeilijke situaties, kunnen ervoor zorgen dat we ons geïsoleerd voelen. Afgesneden zijn van anderen kan leiden tot minder energie, minder effectiviteit omdat we steeds meer alleen op onszelf vertrouwen, en nog meer stress. Dit kan ook betekenen dat je de doelen die je hebt gesteld hebt of de levensstijl die je zou willen leiden, niet kunt handhaven. Het voelt soms simpelweg te overweldigend. Een begeleidende hand van een ervaren persoon kan dan uitkomst bieden. Het enige wat je wel zelf moet doen is deze persoon opzoeken.

Lees meer

Vind een Distributeur

Vind een Distributeur x