Aloe 1

Hoe we onze premium-kwaliteit aloë producten maken? Het zit hem allemaal in de details.

Het gebruik van plantaardige stoffen in voeding en medicijnen is zo oud als de mensheid. Het oudste geschreven historische verslag van deze praktijk is ongeveer 5000 jaar oud: een Sumerisch kleiblok met 12 recepten voor medicijnpreparaten die verwijzen naar meer dan 250 planten.

Aloe 2

Veel van de plantaardige producten die vandaag de dag nog steeds worden gebruikt in voedingsmiddelen, voedingssupplementen en huidverzorgingsproducten hebben een lange geschiedenis van traditioneel gebruik.

Naarmate wetenschap en technologie evolueren, zijn er innovatieve manieren ontwikkeld om botanische ingrediënten te verwerken, om veilige producten met nieuwe gezondheidsvoordelen te creëren. De Aloë vera plant is een goed voorbeeld van zo'n botanisch ingrediënt.

Waar wordt Aloë Vera voor gebruikt?

Aloë vera wordt tegenwoordig op drie belangrijke gebieden gebruikt:

Huidverzorging

Al in 1350 v. Chr. brachten Egyptische koninginnen verse Aloë vera bladeren aan op hun huid als onderdeel van hun schoonheidsregime. Vandaag toont onderzoek aan dat verschillende bereidingen van Aloë vera het potentieel hebben om bepaalde huidaandoeningen, zoals acne, te behandelen, terwijl ze ook de elasticiteit van de huid verbeteren.

Wondbehandeling

Aloë vera helpt het vochtgehalte van de huid vast te houden, zodat de toepassing ervan als aanvullende behandeling nuttig is bij de behandeling van brandwonden, postoperatieve wonden, psoriasis en chronische wonden, waaronder decubitus.

Spijsvertering

In het begin van de 19e eeuw werd het Aloë vera blad oraal gebruikt als laxeermiddel om constipatie te behandelen. De bittere gele stoffen (aloïnen) in het Aloë vera blad hebben een laxerend effect wanneer een voldoende hoeveelheid oraal wordt ingenomen. Overmatige consumptie van aloë vera kan echter, net als bij veel andere planten die deel uitmaken van het menselijk dieet, nadelige gevolgen hebben. Om ervoor te zorgen dat Aloë vera veilig in voeding en voedingssupplementen kan worden gebruikt, hebben wetenschappers een zuiveringsproces ontwikkeld - bekend als ontkleuring - om de aloïnen te verwijderen. Dit proces verwijdert de laxerende bestanddelen, terwijl nog steeds Aloë vera sap wordt geproduceerd dat gezondheidsvoordelen heeft, zoals het bevorderen van de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen.

Om slimme en weloverwogen beslissingen te nemen bij het kiezen van een product met Aloë vera als voedingsmiddel of voedingssupplement, lees je eerst de ingrediënten op het etiket en zorg je ervoor dat jegezuiverde of ontkleurde Aloë vera kiest.

Bij Herbalife Nutrition gebruiken we het zuiveringsproces om een van onze paradepaardjes te maken: Herbal Aloë Concentrate.

Wat maakt ons aloë-extractieproces anders?

Het zuiveringsproces is een kritische stap om alle aloënen te verwijderen en alleen veilig aloë vera bladsap over te houden. Op deze manier zorgen we ervoor dat onze consumenten de premium-kwaliteit aloë producten krijgen die ze verdienen.

Ons zuiveringsproces is veelomvattend, waardoor we zeer gezuiverd aloë vera bladsap kunnen produceren in vergelijking met de industriestandaarden. Hier is een diepgaande blik op wat het inhoudt:

Wij kopen alleen de beste Aloë vera. Wij werken samen met boeren die al tientallen jaren aloë vera oogsten in Mexico, de grootste producent van aloë ter wereld. De aloë planten die wij gebruiken worden gekweekt waar de weersomstandigheden en de unieke bodemsamenstelling zorgen voor ideale groeiomstandigheden.

Het blad van de aloë vera wordt gewassen, ontsmet en gemalen om het vloeibare sap te produceren.

Het vloeibare sap wordt gefilterd met actieve kool van levensmiddelenkwaliteit om laxerende bestanddelen, zoals aloëinen, te verwijderen.

Een klaringsmiddel wordt toegevoegd om de actieve kool te verwijderen.

Het resulterende gezuiverde sap wordt door filterpersen geleid om vaste stoffen te verwijderen.

Het gezuiverde sap wordt op pH gebracht, gefilterd om mineralen en elementen uit de grond te verwijderen, gepasteuriseerd en gecondenseerd tot een concentraat, dat wordt gebruikt in de formulering van de afgewerkte Aloë vera voedingsproducten.

We blijven innoverende benaderingen van aloë onderzoeken

Omdat aloë vera het belangrijkste ingrediënt is van een van onze paradepaardjes, investeren we voortdurend in onderzoek, voeren we tests uit en zoeken we naar innovatieve manieren om de voordelen van aloë voor onze klanten te maximaliseren.

Ons octrooi op aloë is het meest recente wapenfeit, het resultaat van het werk van ons interdisciplinair wetenschappelijk team. Het octrooi erkent dat een unieke samenstelling van gezuiverd aloë vera bladsap potentiële voordelen heeft op micro-organismen in de darm en een gunstige immuunrespons. Dit preliminaire onderzoek geeft ons een aanwijzing over waar we kunnen kijken voor toekomstig onderzoek.

g

Gerelateerd

Alle artikelen
De juiste verhouding macronutriënten berekenen om jouw doelen te bereiken

De juiste verhouding macronutriënten berekenen om jouw doelen te bereiken

Auteur: Susan Bowerman

De laatste tijd wordt steeds vaker gesproken over mensen die hun macro's willen "tellen". Het bijhouden van de inname van de "grote drie" macronutriënten: proteïnen, koolhydraten en vetten. Afhankelijk van je caloriebehoeften en doelstellingen kan het tellen van macro's een manier zijn om de juiste hoeveelheden van deze vitale voedingsstoffen binnen te krijgen en je te helpen je doelen te bereiken.

Lees meer

De voordelen van proteïnepoeder: hoe maak je een voedingsshake?

De voordelen van proteïnepoeder: hoe maak je een voedingsshake?

Auteur: Susan Bowerman

Proteïne vervult vele vitale functies in het lichaam. Behalve dat het een van de bouwstenen is van ons haar, huid, nagels, organen en spieren, bevordert het ook de spiergroei en helpt het de eetlust onder controle te houden. Tegenwoordig zijn er tal van proteïnesupplementen die je kunnen helpen aan jouw dagelijkse voedingsbehoeften te voldoen: proteïnepoeders, kant-en-klare shakes en proteïnerepen.

Lees meer

Hoe om te gaan met een verouderde huid: 7 Do's en Don'ts

Hoe om te gaan met een verouderde huid: 7 Do's en Don'ts

Auteur: Laura Chacon-Garbato

Ouder worden heeft positieve aspecten, zoals ervaring en wijsheid. Maar er zijn ook nadelige aspecten. Zo verliest onze huid elasticiteit en stevigheid naarmate we ouder worden. Als deze veranderingen eerder optreden, spreken we van vroegtijdige veroudering.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x