Hungry children in refugee camp distribution of humanitarian food SBI 300992933

Casa Herbalife

Samen met onze Distributeurs halen we jaarlijks een mooi bedrag op voor onze Casa Herbalife “Het Vergeten Kind”. Dit doen we middels onze eigen stichting HFF (Herbalife Family Foundation). Het Vergeten Kind richt zich op kwetsbare kinderen die het moeilijk hebben en biedt een veilig en liefdevol thuis en komt op voor de belangen van deze, veelal jonge, kinderen. Zodat zij zich kunnen ontwikkelen en later volwaardig meedoen in de maatschappij. Maar hoe zet HVK ons mooie bedrag in om kwetsbare kinderen te helpen? Lees hieronder een aantal persoonlijke verhalen. We hebben voor fictieve namen gekozen wegens privacy van de kinderen.

Hungry children in refugee camp distribution of humanitarian food SBI 300988977

Kimberly is een meisje van 8 jaar dat afgelopen zomer voor het eerst op Heppie Vakantie mocht. Ze is onlangs in een pleeggezin geplaatst vanwege verwaarlozing, mishandeling en ondervoeding. Toen ze bij Hotel Heppie aankwam, kwam ze over als een verlegen en introvert meisje. Dit was natuurlijk begrijpelijk na jaren van wat ze heeft meegemaakt. Bij Hotel Heppie voorzien ze kinderen van 3 gezonde maaltijden per dag. Kimberly kon haar ogen niet geloven. Niet alleen waren er genoeg gezonde opties om uit te kiezen, ze kon meerdere maaltijden per dag eten. Dit was absoluut niet wat ze gewend was. Ze had zo'n complexe relatie met eten, dat de vrijwilligers haar moesten aanmoedigen om het voedsel te eten dat ze wilde, in plaats van het te bewaren voor later. Ze vertelden haar dat ze niet bang hoeft te zijn dat er de rest van de week geen eten meer zou zijn. Gedurende deze week veranderde Kimberly van het verlegen en introverte meisje in een meisje dat de energie had om rond te rennen en te spelen met haar leeftijdsgenoten en om echt weer een kind te zijn. Na deze zomervakantie hoorden we van Kimberly's opvangmoeder dat de structuur van 3 gezonde maaltijden per dag echt had geholpen om haar relatie met eten te veranderen. Omdat Heppie haar zoveel plezier bezorgde, heeft ze zich in het najaar weer aangemeld voor een Heppie Vakantie!

Bobby (13): “Mijn lievelingseten in de hele wereld is friet met een frikandel speciaal (vlees met veel mayonaise, kerrie en uien). Thuis eten we dit zeker 3 keer per week. De friet en frikandellen zijn echt goedkoop in de supermarkt, en we hebben niet veel geld.. Ik vertelde mijn leeftijdsgenoten op een Heppie Weekend dat dit mijn gebruikelijke dieet was, maar de vrijwilliger vertelde me dat het ongezond is om frikandellen te eten en ze merkte ook dat ik veel huiduitslag had en vertelde me dat dit het gevolg kon zijn van ongezond eten. Dat en het gezonde eten dat Heppie ons geeft opende mijn ogen en deed me beseffen dat ik thuis dingen moet veranderen om gezonder te worden.”

Amy (34 - vrijwilliger): “Ik ben gewend om thuis super gezond te eten en keuze te hebben. Dit is voor mij volkomen normaal. Toen ik begon als vrijwilliger bij Heppie, realiseerde ik me al snel dat dit niet voor alle kinderen geldt die zich hebben aangemeld voor de vakantie. Ze groeien vaak op in armoede of leren nooit een gezond eetpatroon te ontwikkelen. Ik kwam ooit een jongen tegen die veel snoep meebracht naar het eerste Heppie-weekend. Hij was al een beetje groot voor zijn leeftijd en kreeg duidelijk geen gezonde voeding thuis. Omdat we hem 4 weekenden zagen, verdeeld over 4 maanden, had ik echt het gevoel dat we hem over een langere periode konden leren over gezondere voedingsopties en dat we zijn kijk op eten konden veranderen.”

Dit zijn enkele verhalen van de vele kwetsbare kinderen die we helpen met de donaties vanuit onze Herbalife Family Foundation. We zullen ons blijven inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen zodat we nog meer kwetsbare kinderen kunnen helpen naar een beter bestaan. Al 27 jaar lang is de Herbalife Family Foundation (HFF) toegewijd aan het verbeteren van de levens van kinderen over de hele wereld door hen te helpen toegang te bieden tot gezonde maaltijden en voedingseducatie

Ga naar HFF.org om meer te weten te komen over HFF of vrijwilligerswerk of naar hrbl.me/casafriends om vandaag nog te doneren.

Gerelateerd

Alle artikelen
Hoe we verpakkingsoplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst

Hoe we verpakkingsoplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst

Auteur: Herbalife

Plastic afval zal naar verwachting verviervoudigen van 2010 tot 2050 en de wereldwijde recyclingcapaciteit zal slechts 1/3 van het afval beslaan. Door onze inzet voor ecologische duurzaamheid, kunnen we het aanzienlijke economische verlies voor de samenleving, de economie en het milieu helpen verzachten.

Lees meer

Herbalife Family Foundation kondigt samenwerking aan met The Power of Nutrition en World Bank om ondervoeding aan te pakken

Herbalife Family Foundation kondigt samenwerking aan met The Power of Nutrition en World Bank om ondervoeding aan te pakken

Auteur: Herbalife

De Herbalife Family Foundation (HFF), onze wereldwijde non-profitorganisatie die zich inzet voor het verbeteren van het leven van kinderen en gezinnen over de hele wereld, heeft een nieuwe tweejarige samenwerking aangekondigd met The Power of Nutrition en de World Bank. Het partnerschap omvat een subsidie van $ 300.000 en zal zich in eerste instantie richten op het Stunting Reduction Program in Rwanda. Deze inspanningen zijn in overeenstemming met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 2 van de Verenigde Naties om wereldwijd nul honger te bereiken.

Lees meer

We breiden onze inzet voor ecologische duurzaamheid en economische empowerment uit met onze samenwerking met Plastic Bank

We breiden onze inzet voor ecologische duurzaamheid en economische empowerment uit met onze samenwerking met Plastic Bank

Auteur: Herbalife

Op 8 juni 2022 is het Wereldoceanendag en hebben wij een tweejarig partnerschap gestart met Plastic Bank, een sociale onderneming die Ocean Stewards over de hele wereld in staat stelt om plastic in de oceaan te stoppen. Door deze samenwerking willen we voorkomen dat tegen het einde van het jaar 2023 meer dan 181.436 kg plastic in de oceanen terechtkomt. Daarnaast biedt de organisatie een economische kans voor de leden van de Plastic Bank-gemeenschap in Indonesië, die plastic afval inwisselen bij lokale inzamelpunten voor levensverbeterende voordelen. Deze inspanning breidt onze toewijding aan recycling en het elimineren van plastic afval verder uit, terwijl het ook bijdraagt aan ons doel om 50 miljoen positieve effecten te bereiken die mensen en de planeet helpen.

Lees meer

Vind een Distributeur

Vind een Distributeur x