Footwear on female feet running on road SBI 300968081

Beweeg elke dag 30 minuten

30 minuten stevig wandelen per dag is het minimum dat wordt aanbevolen door het nationale gezondheidsprogramma. Maar 30 minuten per dag bewegen is niet voor iedereen weggelegd. Toch hoef je alleen maar een paar gewoonten in je dagelijkse leven te veranderen om dit te bereiken.

Fiets man

Weet allereerst dat je deze 30 minuten in verschillende tijdsperioden kunt verdelen en andere activiteiten dan wandelen kunt beoefenen. Verschillende fysieke oefeningen zijn gemakkelijk en toegankelijk, zoals fietsen, zwemmen of fitness.

Met de huidige technologische evolutie is het niet langer verplicht om elke dag naar de sportschool te gaan om stoom af te blazen. Er zijn veel hulpmiddelen om je figuur te behouden en sommige apparaten kunnen zelfs onder het bed of in een kledingkast worden opgeborgen om ruimte te besparen.

Maar bewegen is vooral een kwestie van gewoonte. Tegenwoordig hebben we vaak een levensritme dat ons ertoe aanzet om steeds sneller te gaan, om snelle en gemakkelijke oplossingen te kiezen, zoals het openbaar vervoer. Door een paar dingen van het dagelijks leven te veranderen, kan je 30 minuten per dag bewegen zonder er een bepaalde tijd aan te besteden en zonder het te beseffen.

Als je in een stedelijk gebied woont, neem dan de tijd om naar de markt te gaan, naar de buurtbakker te gaan, de trap te nemen als je maar één of twee verdiepingen te beklimmen hebt, ga zo snel mogelijk met je gezin wandelen , enzovoort.

Werk je in de stad waar je woont? Ga te voet, op de fiets of op skeelers naar je werk. Als het nog te ver voor je is, neem dan het openbaar vervoer, maar stap een of twee bushaltes voor je gebruikelijke station uit en eindig te voet.

30 minuten per dag bewegen is vooral tijd voor jezelf nemen. Je bent niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest door spanning en stress te verminderen.

Wil je nog meer tips hoe om te gaan met stress? Klik dan hier.

Gerelateerd

Alle artikelen
Heb je cellulitis (of sinaasappelhuid)? Wij leggen uit waar het vandaan komt en hoe je ertegen kunt vechten!

Heb je cellulitis (of sinaasappelhuid)? Wij leggen uit waar het vandaan komt en hoe je ertegen kunt vechten!

Auteur: Herbalife

Cellulitis (of oppervlakkige lipodystrofie) is een vetafzetting die zich oppervlakkig onder de huid bevindt. Het is het gevolg van een onbalans in de energiebalans. Met andere woorden, de energie-input (voedsel) is belangrijker dan de energie-output (werking van het lichaam, hersenen en fysieke activiteiten, enz.).

Lees meer

Wandelen, een leuke sportieve activiteit

Wandelen, een leuke sportieve activiteit

Auteur: Herbalife

Houd je van avontuur, vrijheid en diverse en gevarieerde landschappen? Je zult dan zeker genieten van wandelen. Bovendien is het een goede manier om aan lichamelijke activiteit te doen en calorieën te verbranden. Ontdek alle voordelen van wandelen in deze blog.

Lees meer

Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Auteur: Herbalife

Velen van jullie kennen Zumba wel al, een fitnessdans die salsa, merengue en andere Latin dansen combineert. Er is een afgeleide die in het zwembad wordt gedaan: aqua Zumba! Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Lees meer

Vind een member

Vind een member x