Verander je zomervakantie in een ontspannen thuisvakantie

Maak je je zorgen over je zomerplannen? Voor velen is de zomer het moment waarop ze hun gezinsvakantie plannen. De kinderen zijn vrij van school, het weer is fantastisch en de dagen zijn langer - waardoor er tijd is om naar nieuwe plekken te gaan, meer tijd door te brengen met onze vrienden en familieleden en wat zon op te vangen. Smeer je wel goed in! Onze beschermende Moisturiser SPF 30 van de Herbalife Skin lijn biedt een breed spectrum aan UVA/UVB bescherming.

Hoewel velen al veel meer tijd met hun familie hebben doorgebracht tijdens de uitbraak van het coronavirus, of je er nu van houdt of er genoeg van hebt gekregen, heb je waarschijnlijk problemen ondervonden om je familieleden bezig te houden. Door, mogelijk thuiswerken, het schoolwerk van je kinderen en een functionerend huishouden te onderhouden, voelt deze tijd niet echt als vakantie ...

Met richtlijnen voor social distancing die in de zomer in veel steden van kracht zullen blijven, zullen activiteiten en uitgaansgelegenheden, accommodatie en dineren uiterst beperkt zijn. Je hoeft daardoor de hoop niet helemaal op te geven om nog een leuke zomervakantie te hebben. Hier zijn enkele tips om de zomervakantie voor het hele gezin spannend te maken.

Sportieve dagen.

Plan wandel- of fietstochten dichtbij huis. Geniet van parken en omarm de architectuur in de buurt. Een snelle Google-zoekopdracht met interessante feiten kan je helpen plannen wat je wilt zien. Toerist zijn in je eigen stad zal je helpen om meer waardering te krijgen voor je geboorteplaats. Als je kinderen hebt, probeer ze dan uit te dagen om bepaalde planten, oriëntatiepunten of dieren in het wild te identificeren terwijl je aan het wandelen bent. Het maakt de wandelingen boeiender. Het hebben van prijzen helpt ook bij de motivatie. Bovendien zijn spellen in de achtertuin geweldig: hoelahoep en een springtouw zijn dingen waar kinderen dol op zijn.

Klik hier voor fitness tips tijdens social distancing.

Omarm de lokale boer.

Een lokale boerenmarkt bezoeken is een geweldige manier om lokaal te winkelen. Op dit moment hebben velen van hen richtlijnen voor social distancing opgepakt, wat betekent dat het ook een veilig gezinsuitje is. De markt heeft meestal prachtige verse en seizoensgebonden opties om te verkennen, misschien zijn er enkele fascinerende nieuwe groenten en fruit die je niet kunt vinden bij je gebruikelijke supermarkt. Als je de kinderen ook betrekt bij het selecteren van ingrediënten voor je maaltijden, kan dit hun interesse in gezonder eten stimuleren (een extra bonus!). Het doorbreken van je gebruikelijke boodschappenroutine door bij mooi weer de kraampjes te bezoeken, zal die vakantiesfeer stimuleren.

Creëer je eigen spa moment.

Met een beetje planning kan je je eigen achtertuin of huis als een perfecte vakantieplek laten voelen. Het enige dat je hoeft te doen, is een thema verzinnen. Koop of maak voor een spa-weekend je favoriete producten en maak tijd vrij om te ontspannen en jezelf te verwennen. Schakel al je technische afleidingen uit of berg ze op en creëer een plek buiten of in een kamer met een rustige omgeving. Je kunt zelfs spa-water maken, snijd wat komkommer of fruit om wat smaak aan je water toe te voegen. Wil je je eigen yoga retreat creëren? Schakel je favoriete online trainer in, leg je mat in een daarvoor bestemde ruimte, steek wat kaarsen of wierook aan en oefen dagelijks met ontspannende muziek. Het draait allemaal om creatief zijn.

Ga op een culinaire reis.

Nu reizen op een laag pitje staat, overweeg thema-kookavonden om je smaakpapillen naar verschillende landen te brengen. Het kan heel leuk zijn om drankjes, shakes en maaltijden te maken met ingrediënten van plaatsen die op je toekomstige reislijst staan. Inspiratie nodig? Ontdek met het Herbalife Nutrition kookboek de heerlijke smaken van Europa en Afrika. Dit kookboek is geïnspireerd door de liefde voor onze producten, voeding, het vieren van het leven en diversiteit. Maak maaltijden nog spannender met deze recepten en ervaar Herbalife Nutrition producten op een nieuwe manier! Maak ze samen met je familie en vrienden bij jou thuis. Ga nog een stap verder en print enkele leuke feiten online of huur een filmpje over de specifieke cultuur die je die avond zult beleven - de mogelijkheden zijn eindeloos en het is een geweldige kans om via eten over andere culturen te leren.

Neem ten slotte de tijd om je vakantie op dezelfde manier te plannen als bij een “echte reis”. Het hebben van een reisschema van wat je wilt doen, helpt voorkomen dat de luie, doe-niets-blues het overneemt. Een vakantie draait om rust, ontspanning, ontdekking en recreatie - al die dingen kun je overal ervaren waar je ook bent. Studies hebben een positieve correlatie aangetoond tussen medewerkers die vakantietijd opnemen en een algemeen beter welzijn, dus wat er ook in je reisschema staat, zorg ervoor dat je je goed vermaakt!

Gerelateerd

Alle artikelen
Meer energie krijgen wanneer je down bent

Meer energie krijgen wanneer je down bent

Auteur: Samantha Clayton

Het zijn stressvolle tijden. Veel mensen hebben moeite om thuiswerken te combineren met thuisonderwijs en de behoeften van het gezin of huisgenoten. Met al deze saamhorigheid is het vaak moeilijk om tijd voor jezelf te vinden, wat ons kan uitputten. Als je worstelt met energie, dan heeft dit invloed op hoeveel je aan anderen en, belangrijker nog, aan jezelf kunt geven.

Lees meer

Volunteer Day bij Hotel Heppie

Volunteer Day bij Hotel Heppie

Auteur: Herbalife Nutrition

Op zaterdag 27 juni was het zo ver.. de Herbalife Volunteer Day bij Hotel Heppie! Een groep van vrijwilligers, bestaande uit Herbalife Nutrition members en medewerkers van het corporate team, ging die dag flink aan de slag om het terrein bij Hotel Heppie helemaal weer kindvriendelijk te maken. Voor zowel volwassenen als kinderen is het fijn om op vakantie te gaan of op z’n minst een weekendje weg te gaan. Om heerlijk te ontspannen en nieuwe sociale contacten te leggen. Toch zijn er veel kwetsbare kinderen in Nederland die om verschillende redenen er niet tussenuit kunnen, omdat er geen geld voor is of omdat ze een stoornis hebben waardoor ze extra begeleiding bij het spelen nodig hebben.

Lees meer

Update Reza Style tijdens de pandemie

Update Reza Style tijdens de pandemie

Auteur: Herbalife Nutrition

Internationale lifestyle-blogger Reza Style is normaal gezien nauwelijks in het land. Tijdens de pandemie is dat toch wel anders en dat is zoals voor velen toch wel even wennen. Maar hij spendeert de extra tijd thuis zeer nuttig. Nu hij niet meer kan reizen heeft hij genoeg tijd voor dingen waar hij normaal gezien niet aan toe zou komen. Zo focust hij zich nu op zaken rondom het huis, het ordenen van alle bestanden op zijn laptop en het verzinnen van nieuwe creatieve ideeën voor zijn bedrijf. Maar hoe gaat het nu met zijn fitheid? In dit blog lees je de status van Reza’s fitheid en enkele tips.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x