Kracht Training

Alles over Kracht

Samantha Clayton (fitnessexpert, voormalig professioneel sprinter en Senior Director Worlwide Fitness Education bij Herbalife Nutrition) onthult alle voordelen van krachttraining.

Gewichten

“Iedereen, onafhankelijk van de leeftijd, moet in enige vorm en regelmaat aan krachttraining doen. Als we nog jong zijn, is het vaak gemakkelijker om fysiek op ons best te presteren. Als we echter ouder worden, neemt de mate waarin we met gemak oefeningen kunnen uitvoeren af, tenzij we ons best doen om onze kracht en fitnessniveau op peil te houden. Veel mensen zijn van mening dat krachttraining alleen voor topsporters is of voor mensen die grote spieren willen kweken. De waarheid is echter dat op weerstand gebaseerde training belangrijk is voor veel meer dan er alleen maar goed uitzien of goed kunnen sporten. Terwijl we ouder worden, verliezen we van nature spiermassa en begint de dichtheid van onze botten af te nemen. Ondanks dat we niet kunnen voorkomen dat de klok doortikt, kunnen we onszelf wel helpen sierlijker ouder te worden door met goede voeding voor ons lichaam te zorgen en door trainingen te doen die ook een vorm van weerstandstraining bevatten.”


Top 3 van voordelen van krachttraining:

1. “Verbetert ons vermogen om alledaagse activiteiten te doen. Hoe sterker je spieren zijn, hoe gemakkelijker het is om boodschappen uit de auto te halen, de kinderen op te halen of iets van het bovenste schap in het keukenkastje thuis te nemen. Alledaagse activiteiten zijn gemakkelijker uit te voeren als we fit en sterk zijn.”

2.“Vergroot de calorieverbranding. Krachttraining vergroot de metabole snelheid van het lichaam, waardoor het lichaam meer calorieën verbrandt gedurende de dag en zelfs als je slaapt! Dit helpt significant bij langdurig gewichtsverlies en bij het behoud van een optimale lichaamssamenstelling.”

3. “Verbetert je balans en stabiliteit. Als je spieren sterker zijn dan wordt het gemakkelijker voor je om in balans te blijven als je in beweging bent. Hoe stabieler je bent, hoe veiliger je lichaam alledaagse activiteiten zal uitvoeren, zal trainen of zal sporten.”


SAMANTHA’S TIPS

Nu je weet hoe belangrijk en voordelig krachttraining kan zijn, kan je verder lezen voor Samantha’s tips over hoe je kunt beginnen je spieren op te bouwen:

“Daag jezelf voortdurend uit. Progressieve training is belangrijk als je wilt dat je spieropbouwende routine productief zal zijn en zal je na verloop van tijd helpen om het te verbeteren. Door steeds maar weer hetzelfde te blijven doen, zal je niet de spieropbouwende resultaten krijgen die je zou willen zien. Als je steeds dezelfde hoeveelheid weerstand gebruikt, met hetzelfde aantal herhalingen tijdens iedere workout, dan zal je niet vooruitgaan. Op enig moment zal je moeten proberen ofwel meer herhalingen uit te voeren ofwel de weerstand te vergroten.”

“Werk hard. Stimuleer je spierweefsel door hard te trainen. Gebruik je lichaamsgewicht als weerstand of til regelmatig gewichten, 3-4 keer per week. Doe oefeningen voor zowel het bovenlichaam als het onderlichaam om te zorgen voor een goede spierbalans in je lichaam.”

“Neem rustdagen. Te veel trainen kan ervoor zorgen dat je niet volledig herstelt en het kan zelfs gebeuren dat je achteruitgaat als je te veel doet. Geef de resultaten tijd te verschijnen en geef jezelf 1-2 rustdagen per week. Het kost tijd om spiergroei te zien en meer kracht te krijgen.”

“Motivatie. Iedereen heeft motivatie nodig om een trainingsregime te laten werken en dat vol te blijven houden. Routine krijgen is belangrijk. Het realistisch maken is dat ook. Overweeg om een vriend of familielid erbij te betrekken om samen met jou fit te worden zodat je elkaar steeds kunt blijven ondersteunen.”


Gerelateerd

Alle artikelen
Heb je cellulitis (of sinaasappelhuid)? Wij leggen uit waar het vandaan komt en hoe je ertegen kunt vechten!

Heb je cellulitis (of sinaasappelhuid)? Wij leggen uit waar het vandaan komt en hoe je ertegen kunt vechten!

Auteur: Herbalife

Cellulitis (of oppervlakkige lipodystrofie) is een vetafzetting die zich oppervlakkig onder de huid bevindt. Het is het gevolg van een onbalans in de energiebalans. Met andere woorden, de energie-input (voedsel) is belangrijker dan de energie-output (werking van het lichaam, hersenen en fysieke activiteiten, enz.).

Lees meer

Wandelen, een leuke sportieve activiteit

Wandelen, een leuke sportieve activiteit

Auteur: Herbalife

Houd je van avontuur, vrijheid en diverse en gevarieerde landschappen? Je zult dan zeker genieten van wandelen. Bovendien is het een goede manier om aan lichamelijke activiteit te doen en calorieën te verbranden. Ontdek alle voordelen van wandelen in deze blog.

Lees meer

Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Auteur: Herbalife

Velen van jullie kennen Zumba wel al, een fitnessdans die salsa, merengue en andere Latin dansen combineert. Er is een afgeleide die in het zwembad wordt gedaan: aqua Zumba! Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Lees meer

Vind een Distributeur

Vind een Distributeur x