De krachtige impact van Coaching

Als we het woord “coach” horen, hebben we waarschijnlijk allemaal een persoon in gedachten. Veel mensen dragen de titel “coach” en je kunt ernaar kijken als een persoon die je vertelt wat je moet doen. Maar als je de enorme impact hebt ervaren die een coach kan hebben, niet alleen voor een team, maar ook voor specifieke individuen, weet je dat het meer is dan een titel.

Coaches vervullen veel belangrijke rollen, zoals strateeg, psycholoog, organisator en zelfs uitvoerder. Een van de redenen dat A-teams in de sport consequente winnaars zijn, is de kracht van hun coach. Een coach op dat niveau heeft vaak het vermogen om de tegenstander te analyseren en om daarbij zo goed mogelijk gebruik te maken van de sterke punten van zijn team.

Coaching heeft - buiten de focus van sportactiviteiten om, op de bredere impact van gedragsverandering en gezond leven - betrekking op de mogelijkheid om de sterke punten van een individu te benadrukken en te benutten. Maar coachen heeft eigenlijk veel meer impact.

Om deze bredere impact van coaching te begrijpen, kijk ik naar een andere voetbalcoach, Coach Hunter, die meer gericht was op wat er in je leven gebeurde in plaats van dat hij zich zorgen maakte over wat er op het scorebord gebeurde.


De werkelijke waarde van coachen

Dus, wie was Coach Hunter, of gewoon ‘Coach’, zoals wij hem noemden? Hij was toevallig een van mijn voetbalcoaches toen ik op de middelbare school zat. Als ik aan zijn voetstappen en zijn blijvende impact op mijn leven denk, kan ik eerlijk zeggen dat hij een vertrouwen schepper en veranderaar was. Hij deed dit door zich te kunnen verbinden en door op zodanige wijze invloed uit te oefenen dat er een levenslange band van vertrouwen ontstond en een mindset van ownership bij ons tieners.

Ik herinner me dat hij ons naar films liet kijken, en vervolgens wees hij ons simpelweg op bepaalde technieken die spelers op het veld gebruikten. We gingen in de praktijk aan de slag met oefeningen, waarbij we een aantal van deze technieken toepasten, en ik herinner me dat hij altijd onze inspanningen in de praktijk prees en dat hij ons erop wees als we iets goed deden.

Ik kan me niet herinneren dat hij ooit schreeuwde of ons vertelde wat we moesten doen, maar in plaats daarvan deelde hij een aantal ideeën of wees hij ons op iets wat met anderen had gewerkt. Het was aan ons om te kiezen wat we daarmee wilden doen. Dit reikte verder dan alleen voetbal, omdat hij me op die manier "coachte" bij het nemen van beslissingen na de middelbare school.


De kunst en wetenschap van het coachen

Vele jaren later ben ik tot de conclusie gekomen dat Coach Hunter een geweldig voorbeeld was van zowel de kunst als de wetenschap van het coachen. Hij had zijn diploma in counseling en die kennis heeft hij goed ingezet bij het coachen van ons.

Wetenschap is kennis opdoen doormiddel van observeren en experimenteren. Het doel is om een verzameling van kennis en principes te creëren over de wereld waarin we leven. De wetenschap van gedragsverandering is gebaseerd op de waarnemingen van mensen en hun gedrag. Uit deze waarnemingen is een kennis opgebouwd die ons helpt om menselijk gedrag te begrijpen en te voorspellen.

Kunst is de uitdrukking van creativiteit. Kunst is zeer gepersonaliseerd - de creativiteit die tot uiting komt kan een verschillende impact hebben op individuen.

Bij Herbalife Nutrition zie je de kunst en wetenschap van het coachen in volle bloei. Je ziet de impact van Herbalife Nutrition distributeurs die hun doordachte aanpak hebben toegepast om mensen te ondersteunen op hun persoonlijke reis om de beste versie van zichzelf te worden.

Ieder mens heeft zijn eigen unieke startpunt en gewenste bestemming. De Herbalife Nutrition coach maakt gebruik van de kernprincipes van zelfredzaamheid, empowerment en ondersteuning, om er maar een paar te noemen om mensen te helpen hun gewenste resultaten te bereiken.

Dat is wat Herbalife Nutrition zo compleet maakt. De producten komen met een gezicht, een persoonlijkheid die jou bij staat met raad en daad. Dit is al bijna 40 jaar een bewezen formule voor succes en daar zijn we trots op!

Door Kent Bradley - VP, Medical Affairs and Nutrition Education bij Herbalife Nutrition

Gerelateerd

Alle artikelen
Kitesurfer Roderick Pijls

Kitesurfer Roderick Pijls

Auteur: Herbalife Nutrition

Nieuw partnership alert! We hebben een nieuwe samenwerking opgestart met een topatleet, namelijk met Roderick Pijls! Roderick reist de hele wereld over met zijn kite en board om de limiet van zijn eigen kunnen op te zoeken. Van kitesurfen over giftige meren in Afrika tot kitesurfwedstrijden in Indonesië. Roderick reist de hele wereld rond om op de mooiste plekken te kunnen kitesurfen en voor zijn internationale modellen carrière. We zijn blij om hem te verwelkomen in ons ambassadeursprogramma en hem te ondersteunen in zijn sportprestaties.

Lees meer

Wedstrijdzwemmer Jarno Koster

Wedstrijdzwemmer Jarno Koster

Auteur: Herbalife Nutrition

We hebben weer een top samenwerking opgestart! Samen met niemand minder dan wedstrijdzwemmer Jarno Koster! Jarno is 18 jaar en is reeds 14 maal Nederlands kampioen geworden op meerdere afstanden. Hij is een fanatieke sporter met een goede mentaliteit en veel doorzettingsvermogen. Als hij een doel voor ogen heeft dan wil hij er ook 100% voor gaan.

Lees meer

Padelspeler Bram Meijer

Padelspeler Bram Meijer

Auteur: Herbalife Nutrition

Goed nieuws! We hebben een nieuwe samenwerking opgestart met een topatleet, namelijk met Bram Meijer! Bram is de huidige nummer één padelspeler van Nederland. Hij is namelijk viervoudig Nederlands kampioen! Wellicht dat sommigen van jullie nog afvragen wat padel precies is. Padel is een racket- en balsport voor paren (dubbelspel), waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld dient te worden. Het is een mix van tennis en squash. De bal blijft echter in het spel als deze eerst de grond raakt en nadien een van de wanden.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x