12391893_519962864838178_7021731649627806584

Drie manieren om een workout in je dag in te passen

Als je het niet echt gewend bent om te bewegen gedurende de dag, kun je deze tips wellicht gebruiken om langzaamaan meer te gaan bewegen. Alle beetjes helpen en voor je het weet ren je zingend naar de sportschool omdat je behoefte hebt aan meer.

Sta eerder op

Zet je wekker 30 minuten vroeger. Dit lijkt misschien een voor de hand liggende tip maar er is echt motivatie voor nodig om niet op de sluimerknop te drukken en je weer om te draaien.

Wees startklaar
Dit advies lijkt misschien gek, maar voor mij werkt het. Slaap de eerste weken in een wijdvallend trainingspak of leg je sportkleding met je tennisschoenen direct naast je bed. Als de wekker gaat, trek dan je sokken en schoenen aan en ga ervoor.

Thuis of dicht bij huis trainen is de beste manier om te beginnen omdat er dan geen excuses zijn rondom lidmaatschap van een sportschool of ergens naar toe moeten gaan. Zeker, joggen langs het strand bij zonsopgang klinkt mooi, maar de realiteit is waarschijnlijk dat je je workout zo snel mogelijk wilt afronden.

Pak je sportkleding in en neem het mee naar je werk. Als je geen ochtendmens bent, dan is het tijd voor Plan B: de lunchpauze power-walk. Plan het in zoals je een tandarts- of je kappersafspraak in zou plannen. Het is grappig dat we er niet aan moeten denken om ons haar niet meer te laten knippen, maar voor onze gezondheid zorgen wordt vaak over het hoofd gezien of als onbelangrijk beschouwd. Een collega vragen om mee te doen, is een extra motivatie om geen sessie over te slaan.

Splits je workout op in kortere sessies.
Als het moeilijk is om 30 aaneengesloten minuten te plannen, probeer dan drie of meer mini-workouts tussendoor te doen. Het is prima om je workout over de dag te verdelen. Telkens als je thee gaat pakken doe je bijvoorbeeld een wall-sit of lunges terwijl het water kookt.

Deze tip werkt vooral goed voor thuisblijvende moeders met jonge kinderen omdat een kind in de gaten houden terwijl je rondspringt en 10 minuten een workout doet, een realistisch doel is.
Als je de hele dag zittend werkt op een kantoor, probeer dan toch een korte wandeling van 10 minuten te maken. Het kan je energieniveau verbeteren en je concentratie verhogen.
Een activiteit onderdeel maken van je levensstijl in plaats van deze als een last beschouwen, maakt resultaten gemakkelijker haalbaar.

Toen ik eenmaal had besloten om mijn smoesjes terzijde te schuiven en tijd had vrijgemaakt om te sporten, was ik in staat om snel door te gaan naar een normale spinningles en actief zijn werd meer een gewoonte in plaats van iets waar ik over na moest denken. Mensen begonnen me zelfs complimentjes te geven voor de extra energie die ik leek te hebben.

g

Gerelateerd

Alle artikelen
Heb je cellulitis (of sinaasappelhuid)? Wij leggen uit waar het vandaan komt en hoe je ertegen kunt vechten!

Heb je cellulitis (of sinaasappelhuid)? Wij leggen uit waar het vandaan komt en hoe je ertegen kunt vechten!

Auteur: Herbalife

Cellulitis (of oppervlakkige lipodystrofie) is een vetafzetting die zich oppervlakkig onder de huid bevindt. Het is het gevolg van een onbalans in de energiebalans. Met andere woorden, de energie-input (voedsel) is belangrijker dan de energie-output (werking van het lichaam, hersenen en fysieke activiteiten, enz.).

Lees meer

Wandelen, een leuke sportieve activiteit

Wandelen, een leuke sportieve activiteit

Auteur: Herbalife

Houd je van avontuur, vrijheid en diverse en gevarieerde landschappen? Je zult dan zeker genieten van wandelen. Bovendien is het een goede manier om aan lichamelijke activiteit te doen en calorieën te verbranden. Ontdek alle voordelen van wandelen in deze blog.

Lees meer

Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Auteur: Herbalife

Velen van jullie kennen Zumba wel al, een fitnessdans die salsa, merengue en andere Latin dansen combineert. Er is een afgeleide die in het zwembad wordt gedaan: aqua Zumba! Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Lees meer

Vind een member

Vind een member x