Fitness Team: waarom je vandaag nog moet meedoen

Het behouden van een gezonde, actieve levensstijl is een worsteling voor jou? Dan is het aansluiten bij een fitness team de ideale oplossing. Simpel gezegd, het bundelen van krachten van anderen die dezelfde gezondheids- en fitnessdoelen delen, kan je op verschillende manieren helpen. Als je voor altijd fit wilt blijven, dus niet slechts een paar weken, dan kan een teambenadering van fitness een goede hulpbron zijn. Deel uitmaken van een groep zal helpen op dagen waarop je het gevoel hebt dat je wilt stoppen. Je fitnessteam of fitnessmaatje geeft je de ondersteuning die je nodig hebt en helpt je om verantwoording af te leggen rondom je doelen. Daarnaast is sporten met anderen veel leuker dan alleen!

Er gaat niets boven een groep mensen die je motiveert om het beter te doen. Daarom suggereren sommige onderzoeken dat mensen makkelijker afvallen door hulp in te schakelen van een vriend of geliefde.

Waarom worstelen we zo vaak alleen? Dit kan liggen aan een aantal factoren. We hebben van jongs af aan geleerd om te proberen zo onafhankelijk en zelfvoorzienend mogelijk te zijn. Soms beschouwen we onze weg naar onze beste versie intens persoonlijk en is het moeilijk om je open te stellen en anderen deel te laten worden van dit proces.

Welnu, verban die gedachten nu meteen! Hoewel het belangrijk is om zelfgemotiveerd, gedisciplineerd en hardwerkend te zijn, is het ook belangrijk om te focussen op levenslange fitheid.

Hier zijn een paar tips om een geweldige teamspeler te zijn als het gaat om fitness:


Kies je fitnessdoel

Dit is de belangrijkste stap op weg naar gezond en actief worden. Als je niet precies weet wat je wilt bereiken, hoe ga je dan ooit aan de slag? Noteer een lijst met specifieke doelen en ga aan de slag!

Zoek een fitnessteam of creëer er een

In een perfecte wereld zul je onmiddellijk een groep vinden met dezelfde fitnessdoelen, capaciteiten en beschikbaarheid als jij. In de echte wereld is het misschien niet zo eenvoudig. Je groep kan zo klein zijn als twee man of zo groot als een paar honderd man, maar je moet de teamstijl kiezen die bij je schema past. Er zijn veel opties, van een fitnessmaatje tot een online-steungroep, een fit-club, een voedingsclub of eenvoudig samenzijn met familieleden of vrienden.

Geef meer dan je verwacht te ontvangen

Benut je vaardigheden en bied altijd een helpende hand wanneer je team ondersteuning nodig heeft in welke vorm dan ook.

Wees georganiseerd en op tijd

Als je groep op een bepaald tijdstip samenkomt, moet je respect tonen voor je medegroepleden door punctueel te zijn. Er is niets erger dan te wachten tot een lid van het fitnessteam verschijnt voor een run, om vervolgens te ontdekken dat wanneer ze eindelijk aankomen, ze hun loopschoenen zijn vergeten! Als je resultaten wilt behalen, zijn toewijding en verantwoordelijkheid twee zeer belangrijke eigenschappen.

Blijf positief

Sta altijd op met een positieve instelling. Ja, het kan koud zijn, je bent misschien moe en misschien lig je liever lui op de bank, maar laat dat je teamgenoten niet beïnvloeden! Mensen voeden zich met energie. Als je positief bent, vergroot je de kans dat je fitnessteam ook positief zal zijn, wat essentieel is om fitnessplezier te maken. Maak een belofte om een leuke, gezonde omgeving te creëren voor je teamgenoten.

Stel een aantal beloningen in

Bedenk enkele leuke manieren om jezelf en je fitnessteam te belonen voor hard werken. Ja, verbeterde gezondheid en fitness is de ultieme beloning, maar het uitkijken naar een maandelijkse traktatie of borrel zal helpen om iedereen gemotiveerd te laten blijven!

Luister naar je groep

Een geweldige teamspeler weet wanneer hij moet praten en wanneer hij moet luisteren. Als je je engageert om mentaal aanwezig te zijn op de momenten met je fitnessteam, dan kun je iets nieuws leren en blijvende vriendschappen sluiten.

Veel succes met het samenstellen van je fitnessteam en vergeet niet creatief te zijn. Je kunt je collega's, kinderen en zelfs de familiehond opnemen! Je hoeft fitness niet alleen op te pakken.


Gerelateerd

Alle artikelen
Voeding voor Zero Hunger, het initiatief om de wereldhonger te  beëindigen

Voeding voor Zero Hunger, het initiatief om de wereldhonger te beëindigen

Auteur: Herbalife Nutrition

We vieren het eerste jaar van het Nutrition for Zero Hunger-initiatief en we delen de resultaten in het teken van Wereldvoedseldag. Nutrition for Zero Hunger is een wereldwijd programma dat is afgestemd op de tweede Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling van de Verenigde Naties, dat tot doel heeft honger in al zijn vormen tegen 2030 te beëindigen en voedselzekerheid en verbeterde voeding te bereiken.

Lees meer

Heppie Zomertour van Het Vergeten Kind

Heppie Zomertour van Het Vergeten Kind

Auteur: Herbalife Nutrition

Samen met onze Herbalife Nutrition members halen we jaarlijks een mooi bedrag op voor de Herbalife Nutrition Foundation. In Nederland steunen we met deze foundation ‘Het Vergeten Kind’. Deze organisatie richt zich op kwetsbare kinderen die het moeilijk hebben. Het Vergeten Kind, biedt een veilig en liefdevol thuis en komt op voor de belangen van deze, veelal jonge, kinderen. Zodat zij zich kunnen ontwikkelen en later volwaardig meedoen in de maatschappij. Begin dit jaar hebben we samen met onze members EUR 2.600,- opgehaald voor het sponsoren van een bus tijdens de Heppie Zomertour.

Lees meer

Meer energie krijgen wanneer je down bent

Meer energie krijgen wanneer je down bent

Auteur: Samantha Clayton

Het zijn stressvolle tijden. Veel mensen hebben moeite om thuiswerken te combineren met thuisonderwijs en de behoeften van het gezin of huisgenoten. Met al deze saamhorigheid is het vaak moeilijk om tijd voor jezelf te vinden, wat ons kan uitputten. Als je worstelt met energie, dan heeft dit invloed op hoeveel je aan anderen en, belangrijker nog, aan jezelf kunt geven.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x