Heart With Electrocardiogram 1017 365

Hoeveel weet je over lichaamsbeweging en je hart?

Er wordt op dagelijkse basis gepraat over de ontelbare redenen om aan lichaamsbeweging te doen en te gaan bewegen, maar vaak richten we ons puur op de resultaten die we met eigen ogen kunnen zien, zoals vermindering van lichaamsvet, verhoogde spiermassa of verbeterde kleur van de huid. Wat de meeste mensen zich niet realiseren, is dat de onopgemerkte voordelen het meest indrukwekkend zijn en helpen de gezondheid te verbeteren of in stand te houden op een manier die we niet eens kennen. We zijn gaan zitten met fitnessexpert en voormalig wedstrijdsprinter Samantha Clayton om meer te weten te komen over hoe actief zijn een positief kan hebben op ons hart en andere aspecten van onze gezondheid.

Herbalife Nutrition Running


“Op regelmatige basis aan lichaamsbeweging doen heeft zo veel voordelen voor de gezondheid,” zegt Samantha.

“Naar m­ijn mening z­ijn de positieve effecten van lichaamsbeweging die niet met het blote oog kunnen worden waargenomen het belangr­ijkst.”

“Dat zijn onder andere een verbeterd functioneren van het hart, verbeterde spierkracht, verbeterde beweeglijkheid en een verbeterd gevoel van welzijn. Ondanks dat je deze voordelen niet letterlijk kunt zien om ze te kunnen waarderen, is het goede nieuws dat je ze kunt voelen, vooral de voordelen voor de gezondheid van het hart.”

Als je je enkele weken hebt gericht op een cardiovasculair fitnessprogramma, dan zou je moeten beginnen te merken dat de oefeningen gemakkelijker worden en je minder snel buiten adem raakt bij alledaagse dingen. “Cardiorespiratoire oefening (ook wel bekend als cardio) is de term die gebruikt wordt voor oefeningen die gerelateerd zijn aan het trainen van je hart en bloedsomloop,” legt Samantha uit. “Dit systeem moet de hele dag door, dag in dag uit werken om ons in leven te houden”.

“Aangezien je hart een spier is en oefeningen helpen de capaciteit van je hart om bloed rond te pompen te verbeteren, kan cardiotraining ook wel hartversterkende training genoemd worden.”

Iets verder in detail tredend vervolgt ze: “Het hart slaat gemiddeld 100.000 keer per dag en stuurt daarbij 7.500 liter bloed door het lichaam. Iedere keer dat je je hartslag verhoogt tijdens langdurige cardiotrainingen moet je hart het bloed sneller rondpompen. Als je dat op regelmatige basis doet, dan helpt dat je hart efficiënter bloed te laten rondpompen, wat betekent dat het spoedig daarna minder hard zal hoeven te pompen om de lichamelijke functies tijdens rust te ondersteunen, wat je een lagere rusthartslag geeft.”

Als je wilt profiteren van de gezondheidsvoordelen van het regelmatig uitvoeren van cardiovasculaire activiteiten, dan beveelt Samantha aan om deze 3-5 dagen per week in te passen. Trainingen die cardiovasculaire verbetering bevorderen zijn lopen, hardlopen, fietsen, dansen en zwemmen, of iedere andere activiteit waarvan je buiten adem raakt.


g

Gerelateerd

Alle artikelen
Heb je cellulitis (of sinaasappelhuid)? Wij leggen uit waar het vandaan komt en hoe je ertegen kunt vechten!

Heb je cellulitis (of sinaasappelhuid)? Wij leggen uit waar het vandaan komt en hoe je ertegen kunt vechten!

Auteur: Herbalife

Cellulitis (of oppervlakkige lipodystrofie) is een vetafzetting die zich oppervlakkig onder de huid bevindt. Het is het gevolg van een onbalans in de energiebalans. Met andere woorden, de energie-input (voedsel) is belangrijker dan de energie-output (werking van het lichaam, hersenen en fysieke activiteiten, enz.).

Lees meer

Wandelen, een leuke sportieve activiteit

Wandelen, een leuke sportieve activiteit

Auteur: Herbalife

Houd je van avontuur, vrijheid en diverse en gevarieerde landschappen? Je zult dan zeker genieten van wandelen. Bovendien is het een goede manier om aan lichamelijke activiteit te doen en calorieën te verbranden. Ontdek alle voordelen van wandelen in deze blog.

Lees meer

Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Auteur: Herbalife

Velen van jullie kennen Zumba wel al, een fitnessdans die salsa, merengue en andere Latin dansen combineert. Er is een afgeleide die in het zwembad wordt gedaan: aqua Zumba! Ontdek deze leuke en originele manier om calorieën te verbranden en je lichaam te versterken!

Lees meer

Vind een member

Vind een member x