Kenneth loopt de zwaarste marathon op aarde

De altijd sportieve Kenneth was door een verbrijzelde rugwervel en een zware rugoperatie even helemaal uit de running. Met een ijzeren plaat in zijn rug kwam hij vele kilo’s aan en stond zijn sportieve leven even stil. Zijn passie voor sport verdween echter niet. Toen hij op 36-jarige leeftijd, door een bootcamp bij hem in de buurt, kennismaakte met de producten van Herbalife Nutrition, kwam er een flinke ommezwaai.

Met Herbalife Nutrition weer op de goede weg

Door zij nieuwe actieve levensstijl in combinatie met de voeding van Herbalife Nutrition, ging Kenneth zich weer goed voelen. Zo goed dat hij het hardlopen weer ten volle wist op te pakken. Hij kreeg zijn zin en vitaliteit terug om er weer volop tegenaan te gaan.

Kenneth gebruikt de Herbalife voeding nu al twee jaar dagelijks en hij heeft de sportieve vaart er goed in. Zo goed zelfs dat hij de loodzware marathon DES SABLES gaat lopen.

Marathon DES SABLES: monsterrace door de Sahara
Deze loodzware ultramarathon, die van 3 tot en met 13 april wordt gehouden, zien velen als de zwaarste voettocht op aarde. Mede ook door de temperaturen die overdag tussen de 40 en 50 graden Celsius liggen. Thuis heeft hij, om alvast aan de warmte te wennen, een kamertje waar een fiets op rollen staat en waar hij de verwarming flink opstookt.

In totaal gaat Kenneth in zes dagen, dwars door de woestijn van Marokko, circa 250 kilometer lopen. De marathon wordt dit jaar sinds 1986 voor de 35e keer gehouden.

Trainen voor marathon DES SABLES
Omdat Kenneth de marathon voor 90% wil hardlopen en niet wil wandelen, is hij nu flink aan het trainen met de voeding van Herbalife Nutrition. Vooral op het strand, om zo goed mogelijk aan het hardlopen op zand te wennen.
Van de zes dagen loopt hij vijf dagen tussen de 30 en 40 kilometer en de derde dag maar liefst 86 kilometer.

Mentaal en lichamelijk bereidt hij zich voor op de hitte, maar ook op de kou. Gek genoeg kan de temperatuur ’s nachts rond het vriespunt liggen. En dan ligt hij, weinig beschut, met acht mensen onder een zeil.

Nooit je sportpassie opgeven
Kenneth ziet in de marathon een grote uitdaging voor zichzelf en wil aan zijn omgeving bewijzen dat je, als je iets overkomt, niet hoeft te stoppen met je sportpassie. Na een zware rugoperatie staat hij toch maar mooi op 3 april aan de zanderige startblokken van deze zeer zware marathon.
Met het lopen van de marathon zamelt Kenneth geld in voor de Herbalife Nutrition Foundation.

Bekijk hieronder de video over Kenneth ’s uitdaging.

Gerelateerd

Alle artikelen
6 tips voor een kwalitatieve nachtrust

6 tips voor een kwalitatieve nachtrust

Auteur: David Heber

Het afgelopen jaar heeft onze normale routines behoorlijk verstoord en voor vele mensen is ook het slaappatroon in het gedrang gekomen. Het belang van voldoende slaap van goede kwaliteit is echter cruciaal voor de algemene gezondheid en het welzijn. Nu oude routines weer langzaamaan opgepakt kunnen worden, is het dus belangrijk om de volgende 6 tips toe te passen.

Lees meer

Waarom menselijke verbinding de sleutel is tot een optimaal welzijn

Waarom menselijke verbinding de sleutel is tot een optimaal welzijn

Auteur: Kent Bradley

Als mens zijn we gemaakt voor sociale verbondenheid, maar veel factoren, zoals stress en moeilijke situaties, kunnen ervoor zorgen dat we ons geïsoleerd voelen. Afgesneden zijn van anderen kan leiden tot minder energie, minder effectiviteit omdat we steeds meer alleen op onszelf vertrouwen, en nog meer stress. Dit kan ook betekenen dat je de doelen die je hebt gesteld hebt of de levensstijl die je zou willen leiden, niet kunt handhaven. Het voelt soms simpelweg te overweldigend. Een begeleidende hand van een ervaren persoon kan dan uitkomst bieden. Het enige wat je wel zelf moet doen is deze persoon opzoeken.

Lees meer

Positive self-talk: jouw geheime wapen voor fitnessdoelen

Positive self-talk: jouw geheime wapen voor fitnessdoelen

Auteur: Herbalife Nutrition

De feestdagen kunnen een van de mooiste momenten van het jaar zijn, maar ze kunnen voor sommigen ook erg verontrustend zijn. Nee, niet door het missen van cadeautjes die geleverd worden of verplichte familiebezoekjes, maar om het gewicht na Kerstmis. Of je je nu zorgen maakt over een terugval na al je harde werk in het afgelopen jaar met evenwichtig eten en regelmatige lichaamsbeweging, of bang bent om jezelf te verliezen in al dat lekkere eten tijdens de vakantieperiode, er is altijd hulp. En het komt in een misschien wat onverwachte vorm, namelijk positive self-talk; dat wat we onszelf vertellen.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x