Kenneth loopt de zwaarste marathon op aarde

De altijd sportieve Kenneth was door een verbrijzelde rugwervel en een zware rugoperatie even helemaal uit de running. Met een ijzeren plaat in zijn rug kwam hij vele kilo’s aan en stond zijn sportieve leven even stil. Zijn passie voor sport verdween echter niet. Toen hij op 36-jarige leeftijd, door een bootcamp bij hem in de buurt, kennismaakte met de producten van Herbalife Nutrition, kwam er een flinke ommezwaai.

Met Herbalife Nutrition weer op de goede weg

Door zij nieuwe actieve levensstijl in combinatie met de voeding van Herbalife Nutrition, ging Kenneth zich weer goed voelen. Zo goed dat hij het hardlopen weer ten volle wist op te pakken. Hij kreeg zijn zin en vitaliteit terug om er weer volop tegenaan te gaan.

Kenneth gebruikt de Herbalife voeding nu al twee jaar dagelijks en hij heeft de sportieve vaart er goed in. Zo goed zelfs dat hij de loodzware marathon DES SABLES gaat lopen.

Marathon DES SABLES: monsterrace door de Sahara
Deze loodzware ultramarathon, die van 3 tot en met 13 april wordt gehouden, zien velen als de zwaarste voettocht op aarde. Mede ook door de temperaturen die overdag tussen de 40 en 50 graden Celsius liggen. Thuis heeft hij, om alvast aan de warmte te wennen, een kamertje waar een fiets op rollen staat en waar hij de verwarming flink opstookt.

In totaal gaat Kenneth in zes dagen, dwars door de woestijn van Marokko, circa 250 kilometer lopen. De marathon wordt dit jaar sinds 1986 voor de 35e keer gehouden.

Trainen voor marathon DES SABLES
Omdat Kenneth de marathon voor 90% wil hardlopen en niet wil wandelen, is hij nu flink aan het trainen met de voeding van Herbalife Nutrition. Vooral op het strand, om zo goed mogelijk aan het hardlopen op zand te wennen.
Van de zes dagen loopt hij vijf dagen tussen de 30 en 40 kilometer en de derde dag maar liefst 86 kilometer.

Mentaal en lichamelijk bereidt hij zich voor op de hitte, maar ook op de kou. Gek genoeg kan de temperatuur ’s nachts rond het vriespunt liggen. En dan ligt hij, weinig beschut, met acht mensen onder een zeil.

Nooit je sportpassie opgeven
Kenneth ziet in de marathon een grote uitdaging voor zichzelf en wil aan zijn omgeving bewijzen dat je, als je iets overkomt, niet hoeft te stoppen met je sportpassie. Na een zware rugoperatie staat hij toch maar mooi op 3 april aan de zanderige startblokken van deze zeer zware marathon.
Met het lopen van de marathon zamelt Kenneth geld in voor de Herbalife Nutrition Foundation.

Bekijk hieronder de video over Kenneth ’s uitdaging.

Gerelateerd

Alle artikelen
Kitesurfer Roderick Pijls

Kitesurfer Roderick Pijls

Auteur: Herbalife Nutrition

Nieuw partnership alert! We hebben een nieuwe samenwerking opgestart met een topatleet, namelijk met Roderick Pijls! Roderick reist de hele wereld over met zijn kite en board om de limiet van zijn eigen kunnen op te zoeken. Van kitesurfen over giftige meren in Afrika tot kitesurfwedstrijden in Indonesië. Roderick reist de hele wereld rond om op de mooiste plekken te kunnen kitesurfen en voor zijn internationale modellen carrière. We zijn blij om hem te verwelkomen in ons ambassadeursprogramma en hem te ondersteunen in zijn sportprestaties.

Lees meer

Wedstrijdzwemmer Jarno Koster

Wedstrijdzwemmer Jarno Koster

Auteur: Herbalife Nutrition

We hebben weer een top samenwerking opgestart! Samen met niemand minder dan wedstrijdzwemmer Jarno Koster! Jarno is 18 jaar en is reeds 14 maal Nederlands kampioen geworden op meerdere afstanden. Hij is een fanatieke sporter met een goede mentaliteit en veel doorzettingsvermogen. Als hij een doel voor ogen heeft dan wil hij er ook 100% voor gaan.

Lees meer

Padelspeler Bram Meijer

Padelspeler Bram Meijer

Auteur: Herbalife Nutrition

Goed nieuws! We hebben een nieuwe samenwerking opgestart met een topatleet, namelijk met Bram Meijer! Bram is de huidige nummer één padelspeler van Nederland. Hij is namelijk viervoudig Nederlands kampioen! Wellicht dat sommigen van jullie nog afvragen wat padel precies is. Padel is een racket- en balsport voor paren (dubbelspel), waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld dient te worden. Het is een mix van tennis en squash. De bal blijft echter in het spel als deze eerst de grond raakt en nadien een van de wanden.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x