Kenneth 1

Kenneth loopt de zwaarste marathon op aarde

De altijd sportieve Kenneth was door een verbrijzelde rugwervel en een zware rugoperatie even helemaal uit de running. Met een ijzeren plaat in zijn rug kwam hij vele kilo’s aan en stond zijn sportieve leven even stil. Zijn passie voor sport verdween echter niet. Toen hij op 36-jarige leeftijd, door een bootcamp bij hem in de buurt, kennismaakte met de producten van Herbalife Nutrition, kwam er een flinke ommezwaai.

Met Herbalife Nutrition weer op de goede weg

Door zij nieuwe actieve levensstijl in combinatie met de voeding van Herbalife Nutrition, ging Kenneth zich weer goed voelen. Zo goed dat hij het hardlopen weer ten volle wist op te pakken. Hij kreeg zijn zin en vitaliteit terug om er weer volop tegenaan te gaan.

Kenneth gebruikt de Herbalife voeding nu al twee jaar dagelijks en hij heeft de sportieve vaart er goed in. Zo goed zelfs dat hij de loodzware marathon DES SABLES gaat lopen.

Marathon DES SABLES: monsterrace door de Sahara
Deze loodzware ultramarathon, die van 3 tot en met 13 april wordt gehouden, zien velen als de zwaarste voettocht op aarde. Mede ook door de temperaturen die overdag tussen de 40 en 50 graden Celsius liggen. Thuis heeft hij, om alvast aan de warmte te wennen, een kamertje waar een fiets op rollen staat en waar hij de verwarming flink opstookt.

In totaal gaat Kenneth in zes dagen, dwars door de woestijn van Marokko, circa 250 kilometer lopen. De marathon wordt dit jaar sinds 1986 voor de 35e keer gehouden.

Trainen voor marathon DES SABLES
Omdat Kenneth de marathon voor 90% wil hardlopen en niet wil wandelen, is hij nu flink aan het trainen met de voeding van Herbalife Nutrition. Vooral op het strand, om zo goed mogelijk aan het hardlopen op zand te wennen.
Van de zes dagen loopt hij vijf dagen tussen de 30 en 40 kilometer en de derde dag maar liefst 86 kilometer.

Mentaal en lichamelijk bereidt hij zich voor op de hitte, maar ook op de kou. Gek genoeg kan de temperatuur ’s nachts rond het vriespunt liggen. En dan ligt hij, weinig beschut, met acht mensen onder een zeil.

Nooit je sportpassie opgeven
Kenneth ziet in de marathon een grote uitdaging voor zichzelf en wil aan zijn omgeving bewijzen dat je, als je iets overkomt, niet hoeft te stoppen met je sportpassie. Na een zware rugoperatie staat hij toch maar mooi op 3 april aan de zanderige startblokken van deze zeer zware marathon.
Met het lopen van de marathon zamelt Kenneth geld in voor de Herbalife Nutrition Foundation.

Bekijk hieronder de video over Kenneth ’s uitdaging.

Gerelateerd

Alle artikelen
Wat is de beste positie om in te slapen?

Wat is de beste positie om in te slapen?

Auteur: Herbalife

Op je rug, buik, zijkant of in een foetushouding? In dit blog ontcijferen we de verschillende posities om in slaap te vallen en een goede slaapkwaliteit te hebben. Als het gaat om in slaap vallen, heeft iedereen zijn eigen voorkeur qua houding. Het is belangrijk om te weten wat de consequenties zijn van de verschillende houdingen: wat zijn de voor- en nadelen van de houdingen? Hoe kan je goed slapen? Hoe vind je de juiste positie?

Lees meer

4 gezondheidsvoordelen van wandelen en lichaamsbeweging in de buitenlucht

4 gezondheidsvoordelen van wandelen en lichaamsbeweging in de buitenlucht

Auteur: David Heber

Thuiswerken is voor velen de norm geworden, en sociale media, e-mail en huishoudelijke taken kunnen ons meer gestrest maken. Veel mensen voelen zich meer geïsoleerd. Als we ons losmaken van technologie en weer contact maken met de natuur, kunnen we onze hersenen weer opladen. Wandelen is een geweldige manier om frisse lucht te krijgen, vooral als je in stedelijke gebieden woont. Verschillende studies tonen aan dat wandelen voordelen biedt voor de algemene gezondheid.

Lees meer

6 tips voor een kwalitatieve nachtrust

6 tips voor een kwalitatieve nachtrust

Auteur: David Heber

Het afgelopen jaar heeft onze normale routines behoorlijk verstoord en voor vele mensen is ook het slaappatroon in het gedrang gekomen. Het belang van voldoende slaap van goede kwaliteit is echter cruciaal voor de algemene gezondheid en het welzijn. Nu oude routines weer langzaamaan opgepakt kunnen worden, is het dus belangrijk om de volgende 6 tips toe te passen.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x