Marathon van New York

Oud-voetbalster Anouk Hoogendijk was jarenlang de populairste voetbalster van Nederland. Als speelster van Ajax, Arsenal en het Nederlands vrouwenvoetbalelftal had ze een mooie carrière, die vorig jaar ten einde kwam. Anouk besloot haar carrière te beëindigen en zocht naar een nieuwe sportieve uitdaging. De marathon van New York stond al tijden op haar bucketlist en dit jaar gaat ze de uitdaging aan! Lees hieronder haar verhaal.

“Een paar maanden geleden werd ik door zanger Robert Leroy benaderd of ik de marathon van New York, op zondag 4 november, wilde lopen. Dit was niet de eerste keer dat hij mij dit vroeg. Hij loopt al 6 jaar de marathon met een groepje en elk jaar kiezen ze een ander goed doel uit waar ze zich voor inzetten. Voorheen kon ik nooit meelopen, omdat ik nog professioneel voetbalde. Vorig jaar toen ik stopte met voetbal, deed ik mee aan Expeditie Robinson en was ik dusdanig verzwakt dat ik niet kon lopen. Maar dit jaar had ik geen excuus. En toen werd ook nog eens bekend dat het goede doel dit jaar ‘Only Friends’ is. Dat is de grootste sportvereniging van Europa voor kinderen met een beperking. Een geweldige club waar ik al meerdere keren geweest ben. Ik zei dus meteen ja! (klik hier voor de donatiepagina)

Een marathon lopen staat bij mij net als bij vele anderen op mijn bucketlist. Nu kon ik dat gaan realiseren. Ik had dus ‘ja’ gezegd maar daar bleef het wel een beetje bij. Ik begon nog niet echt aanstalten te maken om te gaan trainen. Totdat we de eerste meeting met ons groepje lopers hadden. Toen begon ik echt enthousiast te worden. Het besef kwam: ik ga gewoon een marathon lopen!! Hoe gaaf is dat?! Ik kwam er ook achter dat de meesten al flink aan het trainen waren. Daar schrok ik wel een beetje van. Ik houd eigenlijk helemaal niet van hardlopen. Sterker nog: ik heb er een hekel aan, net zoals de meeste voetballers. Ik heb het nog een paar weken voor me uitgeschoven, maar toen was het nog maar 13 weken tot aan New York. Ik begon toen langzaamaan met mijn eerste loopje...

Ik moest mezelf in het begin echt ertoe zetten om te gaan lopen. Het is een flinke uitdaging voor een voetballer: je loopt alleen, zonder spelelement en het is constant hetzelfde. Maar het lopen zelf ging eigenlijk wel goed. En na afloop voelde ik me heerlijk! De opbouw ging lekker en ik maakte enorme sprongen. In het begin liep ik altijd 's ochtends op de lege maag en zonder water. Dat vond ik goed te doen als ik zo'n 10 km liep. Maar als je 15 of 20 km gaat lopen is dat toch wel pittig. Ik kreeg ook steeds meer pijntjes. De welbekende runner’s knee speelde ook bij mij op. Dat was het moment dat ik besefte dat ik wat beter voor m'n lichaam moest gaan zorgen. Maar hoe? Deze sport is toch niet helemaal mijn terrein. Bij Ajax namen we voor de wedstrijd proteinerepen van Herbalife Nutrition. En na een zware training of wedstrijd hadden we de Herbalife24 herstelshakes. Die vond ik altijd erg lekker en ik had ook het gevoel dat het mijn tekorten aanvulde. Dus ik heb contact opgenomen met Herbalife Nutrition. Zij kwamen snel in actie en hebben een runners-pakket voor me samengesteld. Heel erg fijn en heel erg makkelijk in gebruik.

Ik vind het drinken tijdens een training nog steeds wel een ding. Met een fles in je hand lopen is zo onhandig. Ik verstop nu een bidon in de bosjes en moet dus zorgen dat ik daar af en toe weer langs kom op de route. Het nemen van supplementen (shakes en repen) voor en na de training is wel heel makkelijk. Daar kijk ik gewoon echt naar uit!

Qua trainen zit ik nu maximaal op een halve marathon. Dat vind ik al best wel veel, maar het is pas de helft van wat ik in New York ga rennen! Maar ik heb nog even en ik heb er ontzettend veel zin in. Ik vind het ook wel spannend, want 42 km rennen is gewoon enorm veel! En dan schijnt New York ook nog eens de zwaarste te zijn die er is door de bruggen. Maar het schijnt ook de gaafste te zijn met al die mensen die je aanmoedigen en er doorheen schreeuwen.

Sinds ik gestopt ben met profvoetbal, mis ik het om naar een doel te werken en tot het gaatje te gaan. Daar is dit de perfecte uitdaging voor! Ik zeg steeds dat dit mijn eerste en mijn laatste marathon is. Maar misschien moet je me die vraag over 2 maanden nog maar eens stellen. Misschien dat ik hardlopen toch nog stiekem leuk ga vinden....”

Benieuwd naar hoe Anouk de marathon gaat ervaren? Houd dit blog dan goed in de gaten!

Gerelateerd

Alle artikelen
Hoe millennials positieve invloed zullen hebben op de veranderingen in 2019

Hoe millennials positieve invloed zullen hebben op de veranderingen in 2019

Auteur: Herbalife Nutrition

Inmiddels denk je waarschijnlijk aan bepaalde voeding of een nieuw type workout die je wilt uitproberen. We hebben het vaak over fitness- en voedingstrends, maar bestaat er zoiets als een sociale ondersteuningstrend? Daar lijkt het wel op en daar hebben millennials voor gezorgd. Deze doelgerichte generatie is geïnteresseerd in zorg voor het milieu en sociale verantwoordelijkheid.

Lees meer

Vind een sportmaatje: 6 manieren om een vriend(in) te overtuigen om met jou te trainen

Vind een sportmaatje: 6 manieren om een vriend(in) te overtuigen om met jou te trainen

Auteur: Samantha Clayton

Fitness is leuker wanneer je dit met iemand samen doet. Als je deze zes tips toepast, dan lukt het jou zeker om je vrienden van de bank krijgen om vervolgens samen met jou te sporten. Je weet waarom je actief zou moeten zijn, maar nu is het tijd om je kennis te verspreiden en je vrienden en familie te helpen om ook actief te worden. Wanneer je je tijd en energie besteedt aan het verbeteren van je gezondheid, dan zijn de resultaten vaak zichtbaar voor iedereen. Je verbeterde zelfvertrouwen, je lichaamsbeeld en een stralende huid vallen erg op. Maar voor je vrienden en familieleden die niet graag actief willen worden, moet je misschien wat overtuigende tactieken gebruiken om ze op gang te helpen.

Lees meer

Herbalife Nutrition vikings, jullie waren geweldig!

Herbalife Nutrition vikings, jullie waren geweldig!

Auteur: Herbalife Nutrition

Heel veel modder, loodzware obstakels en een Herbalife Nutrition team vol met bikkels. Geniet samen met ons na van de Strong Viking Brother Edition in Amsterdam. Bekijk nu de aftermovie!

Lees meer

Vind een member

Vind een member x