Voeding voor Zero Hunger, het initiatief om de wereldhonger te beëindigen

We vieren het eerste jaar van het Nutrition for Zero Hunger-initiatief en we delen de resultaten in het teken van Wereldvoedseldag. Nutrition for Zero Hunger is een wereldwijd programma dat is afgestemd op de tweede Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling van de Verenigde Naties, dat tot doel heeft honger in al zijn vormen tegen 2030 te beëindigen en voedselzekerheid en verbeterde voeding te bereiken.

Wereldwijd hebben meer dan 2 miljard mensen geen toegang tot voldoende, voedzaam voedsel. De wereldbevolking blijft groeien en de verwachting is dat de behoefte aan voedsel zal toenemen. Via het Nutrition for Zero Hunger-initiatief werkt Herbalife Nutrition samen met partners om middelen, maaltijden en educatie te bieden om mensen in nood te helpen.

Ter ondersteuning van de programma's en educatieve campagnes van Herbalife Nutrition non-profit partners, heeft Nutrition for Zero Hunger tot nu toe:

  • Bijna 700.000 voedzame maaltijden beschikbaar gesteld aan kinderen en gezinnen.
  • Meer dan 500.000 gedoneerde producten geschonken en 3.500 pond voedsel geleverd aan gezinnen in nood
  • 47.000 vrouwen borstvoeding- en voedingsvoorlichting gegeven voor een gezonde ontwikkeling van het kind
  • 40.000 kinderen voorzien van essentiële voedingssupplementen om het tekort aan voedingsstoffen te verminderen en een gezonde ontwikkeling van het kind te ondersteunen

"Het Nutrition for Zero Hunger-initiatief van Herbalife Nutrition is behulpzaam geweest bij het verlichten van honger, maar we hebben nog een lange weg te gaan om een ​​wereld op te bouwen waarin iedereen toegang heeft tot kwalitatief voedsel", aldus Alan Hoffman, Executive Vice President, Global Corporate Affairs. "Voor het uitroeien van honger zullen de gezamenlijke inspanningen van regeringen, non-profitorganisaties en bedrijven nodig zijn om samen te werken en we zullen blijven samenwerken met alle betrokken partijen om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot goede maaltijden."

De wereldwijde pandemie zorgt voor meer voedselonzekerheid en volgens een recent rapport van de Verenigde Naties zullen tegen eind 2020 waarschijnlijk nog eens 132 miljoen mensen met voedselonzekerheid te maken krijgen. Meer dan ooit is er een dringende behoefte om risicopopulaties toegang te geven tot gezonde en voedzame maaltijden.

In het eerste jaar kondigde het initiatief partnerschappen aan met wereldwijde non-profitorganisaties die worden erkend voor hun impact bij het aanpakken van honger in de wereld, waaronder Feed the Children, The Hunger Project, Chrysalis, National Hispanic Council on Aging en de Chinese Red Cross Foundation. Door middel van deze partnerschappen werkt Herbalife Nutrition eraan om honger tot nul terug te brengen door goede voeding en educatieve middelen te verstrekken aan gemeenschappen in nood.

Nutrition for Zero Hunger is een samenwerking van Herbalife Nutrition Corporate met instantie The Hunger Project. Dit is een initiatief dat bestaat naast de Herbalife Nutrition Foundation. En waar we met HNF samen met Members werken aan een betere toekomst voor kinderen specifiek is NFZH een project waarbij beide instanties hun krachten bundelen om honger wereldwijd tegen te gaan.

Klik hier voor meer informatie over onze samenwerking.

Over Nutrition for Zero Hunger

Met Nutrition for Zero Hunger helpt Herbalife Nutrition de toenemende honger, voedselonzekerheid en ondervoeding wereldwijd aan te pakken. Als leider in de voedingsindustrie zetten we ons in om in deze behoefte te voorzien door middel van gecombineerde inspanningen voor toegang tot gezonde voeding en voedingseducatie. Nutrition for Zero Hunger sluit aan bij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling # 2 van de Verenigde Naties, die oproept tot gedurfde actie om ondervoeding in al zijn vormen tegen 2030 te beëindigen, evenals oplossingen om wereldwijde honger te beëindigen en voeding wereldwijd te verbeteren. Het initiatief pakt honger, voedselzekerheid en ondervoeding wereldwijd aan door middel van belangrijke toezeggingen om te zorgen voor betere toegang, educatie en empowerment van gezonde voeding wereldwijd.

Gerelateerd

Alle artikelen
Heppie Zomertour van Het Vergeten Kind

Heppie Zomertour van Het Vergeten Kind

Auteur: Herbalife Nutrition

Samen met onze Herbalife Nutrition members halen we jaarlijks een mooi bedrag op voor de Herbalife Nutrition Foundation. In Nederland steunen we met deze foundation ‘Het Vergeten Kind’. Deze organisatie richt zich op kwetsbare kinderen die het moeilijk hebben. Het Vergeten Kind, biedt een veilig en liefdevol thuis en komt op voor de belangen van deze, veelal jonge, kinderen. Zodat zij zich kunnen ontwikkelen en later volwaardig meedoen in de maatschappij. Begin dit jaar hebben we samen met onze members EUR 2.600,- opgehaald voor het sponsoren van een bus tijdens de Heppie Zomertour.

Lees meer

Meer energie krijgen wanneer je down bent

Meer energie krijgen wanneer je down bent

Auteur: Samantha Clayton

Het zijn stressvolle tijden. Veel mensen hebben moeite om thuiswerken te combineren met thuisonderwijs en de behoeften van het gezin of huisgenoten. Met al deze saamhorigheid is het vaak moeilijk om tijd voor jezelf te vinden, wat ons kan uitputten. Als je worstelt met energie, dan heeft dit invloed op hoeveel je aan anderen en, belangrijker nog, aan jezelf kunt geven.

Lees meer

Volunteer Day bij Hotel Heppie

Volunteer Day bij Hotel Heppie

Auteur: Herbalife Nutrition

Op zaterdag 27 juni was het zo ver.. de Herbalife Volunteer Day bij Hotel Heppie! Een groep van vrijwilligers, bestaande uit Herbalife Nutrition members en medewerkers van het corporate team, ging die dag flink aan de slag om het terrein bij Hotel Heppie helemaal weer kindvriendelijk te maken. Voor zowel volwassenen als kinderen is het fijn om op vakantie te gaan of op z’n minst een weekendje weg te gaan. Om heerlijk te ontspannen en nieuwe sociale contacten te leggen. Toch zijn er veel kwetsbare kinderen in Nederland die om verschillende redenen er niet tussenuit kunnen, omdat er geen geld voor is of omdat ze een stoornis hebben waardoor ze extra begeleiding bij het spelen nodig hebben.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x