Voeding voor Zero Hunger, het initiatief om de wereldhonger te beëindigen

We vieren het eerste jaar van het Nutrition for Zero Hunger-initiatief en we delen de resultaten in het teken van Wereldvoedseldag. Nutrition for Zero Hunger is een wereldwijd programma dat is afgestemd op de tweede Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling van de Verenigde Naties, dat tot doel heeft honger in al zijn vormen tegen 2030 te beëindigen en voedselzekerheid en verbeterde voeding te bereiken.

Wereldwijd hebben meer dan 2 miljard mensen geen toegang tot voldoende, voedzaam voedsel. De wereldbevolking blijft groeien en de verwachting is dat de behoefte aan voedsel zal toenemen. Via het Nutrition for Zero Hunger-initiatief werkt Herbalife Nutrition samen met partners om middelen, maaltijden en educatie te bieden om mensen in nood te helpen.

Ter ondersteuning van de programma's en educatieve campagnes van Herbalife Nutrition non-profit partners, heeft Nutrition for Zero Hunger tot nu toe:

  • Bijna 700.000 voedzame maaltijden beschikbaar gesteld aan kinderen en gezinnen.
  • Meer dan 500.000 gedoneerde producten geschonken en 3.500 pond voedsel geleverd aan gezinnen in nood
  • 47.000 vrouwen borstvoeding- en voedingsvoorlichting gegeven voor een gezonde ontwikkeling van het kind
  • 40.000 kinderen voorzien van essentiële voedingssupplementen om het tekort aan voedingsstoffen te verminderen en een gezonde ontwikkeling van het kind te ondersteunen

"Het Nutrition for Zero Hunger-initiatief van Herbalife Nutrition is behulpzaam geweest bij het verlichten van honger, maar we hebben nog een lange weg te gaan om een ​​wereld op te bouwen waarin iedereen toegang heeft tot kwalitatief voedsel", aldus Alan Hoffman, Executive Vice President, Global Corporate Affairs. "Voor het uitroeien van honger zullen de gezamenlijke inspanningen van regeringen, non-profitorganisaties en bedrijven nodig zijn om samen te werken en we zullen blijven samenwerken met alle betrokken partijen om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot goede maaltijden."

De wereldwijde pandemie zorgt voor meer voedselonzekerheid en volgens een recent rapport van de Verenigde Naties zullen tegen eind 2020 waarschijnlijk nog eens 132 miljoen mensen met voedselonzekerheid te maken krijgen. Meer dan ooit is er een dringende behoefte om risicopopulaties toegang te geven tot gezonde en voedzame maaltijden.

In het eerste jaar kondigde het initiatief partnerschappen aan met wereldwijde non-profitorganisaties die worden erkend voor hun impact bij het aanpakken van honger in de wereld, waaronder Feed the Children, The Hunger Project, Chrysalis, National Hispanic Council on Aging en de Chinese Red Cross Foundation. Door middel van deze partnerschappen werkt Herbalife Nutrition eraan om honger tot nul terug te brengen door goede voeding en educatieve middelen te verstrekken aan gemeenschappen in nood.

Nutrition for Zero Hunger is een samenwerking van Herbalife Nutrition Corporate met instantie The Hunger Project. Dit is een initiatief dat bestaat naast de Herbalife Nutrition Foundation. En waar we met HNF samen met Members werken aan een betere toekomst voor kinderen specifiek is NFZH een project waarbij beide instanties hun krachten bundelen om honger wereldwijd tegen te gaan.

Klik hier voor meer informatie over onze samenwerking.

Over Nutrition for Zero Hunger

Met Nutrition for Zero Hunger helpt Herbalife Nutrition de toenemende honger, voedselonzekerheid en ondervoeding wereldwijd aan te pakken. Als leider in de voedingsindustrie zetten we ons in om in deze behoefte te voorzien door middel van gecombineerde inspanningen voor toegang tot gezonde voeding en voedingseducatie. Nutrition for Zero Hunger sluit aan bij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling # 2 van de Verenigde Naties, die oproept tot gedurfde actie om ondervoeding in al zijn vormen tegen 2030 te beëindigen, evenals oplossingen om wereldwijde honger te beëindigen en voeding wereldwijd te verbeteren. Het initiatief pakt honger, voedselzekerheid en ondervoeding wereldwijd aan door middel van belangrijke toezeggingen om te zorgen voor betere toegang, educatie en empowerment van gezonde voeding wereldwijd.

Gerelateerd

Alle artikelen
Leidinggeven tijdens een pandemie is als deelnemen aan een triatlon

Leidinggeven tijdens een pandemie is als deelnemen aan een triatlon

Auteur: Herbalife Nutrition

Een paar jaar geleden besloot Herbalife Nutrition een triatlon te organiseren om atleten van alle niveaus de kans te geven op het hoogste niveau te presteren en te laten zien dat voeding en gezonde keuzes een enorm verschil kunnen maken in het leven. Niemand had gedacht dat we op dat moment, op die spectaculaire dag in Los Angeles in mei 2019, samen met de rest van de wereld, deel zouden uitmaken van de ultieme uithoudingstest - het overleven van een wereldwijde pandemie.

Lees meer

Wat is verborgen honger en waarom is goede voeding essentieel om het te bestrijden?

Wat is verborgen honger en waarom is goede voeding essentieel om het te bestrijden?

Auteur: Kent Bradley

Toen ik een kind was, hield ik van verstoppertje spelen. Ik zou tot 50 tellen terwijl mijn vrienden renden en zich verstopten. En mijn rol was om ze vervolgens te zoeken en te vangen. Ook al waren ze aanwezig, ik zag ze gewoon niet. Honger is ook zo; het kan aanwezig zijn, maar gewoon niet gezien worden.

Lees meer

6 op de 10 mensen ondervonden voor het eerst voedselonzekerheid tijdens de pandemie

6 op de 10 mensen ondervonden voor het eerst voedselonzekerheid tijdens de pandemie

Auteur: Herbalife Nutrition

De pandemie heeft de wereld zoals we die kennen veranderd en heeft een tragische crisis veroorzaakt in de volksgezondheid, de economie en voedselonzekerheid. Het aantal mensen dat lijdt aan honger en ondervoeding, vooral kinderen, blijft stijgen en vormt een bedreiging voor de meest kwetsbare communities.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x