NFZH

Voeding voor Zero Hunger, het initiatief om de wereldhonger te beëindigen

We vieren het eerste jaar van het Nutrition for Zero Hunger-initiatief en we delen de resultaten in het teken van Wereldvoedseldag. Nutrition for Zero Hunger is een wereldwijd programma dat is afgestemd op de tweede Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling van de Verenigde Naties, dat tot doel heeft honger in al zijn vormen tegen 2030 te beëindigen en voedselzekerheid en verbeterde voeding te bereiken.

Hunger Project

Wereldwijd hebben meer dan 2 miljard mensen geen toegang tot voldoende, voedzaam voedsel. De wereldbevolking blijft groeien en de verwachting is dat de behoefte aan voedsel zal toenemen. Via het Nutrition for Zero Hunger-initiatief werkt Herbalife samen met partners om middelen, maaltijden en educatie te bieden om mensen in nood te helpen.

Ter ondersteuning van de programma's en educatieve campagnes van Herbalife non-profit partners, heeft Nutrition for Zero Hunger tot nu toe:

  • Bijna 700.000 voedzame maaltijden beschikbaar gesteld aan kinderen en gezinnen.
  • Meer dan 500.000 gedoneerde producten geschonken en 3.500 pond voedsel geleverd aan gezinnen in nood
  • 47.000 vrouwen borstvoeding- en voedingsvoorlichting gegeven voor een gezonde ontwikkeling van het kind
  • 40.000 kinderen voorzien van essentiële voedingssupplementen om het tekort aan voedingsstoffen te verminderen en een gezonde ontwikkeling van het kind te ondersteunen

"Het Nutrition for Zero Hunger-initiatief van Herbalife is behulpzaam geweest bij het verlichten van honger, maar we hebben nog een lange weg te gaan om een ​​wereld op te bouwen waarin iedereen toegang heeft tot kwalitatief voedsel", aldus Alan Hoffman, Executive Vice President, Global Corporate Affairs. "Voor het uitroeien van honger zullen de gezamenlijke inspanningen van regeringen, non-profitorganisaties en bedrijven nodig zijn om samen te werken en we zullen blijven samenwerken met alle betrokken partijen om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot goede maaltijden."

De wereldwijde pandemie zorgt voor meer voedselonzekerheid en volgens een recent rapport van de Verenigde Naties zullen tegen eind 2020 waarschijnlijk nog eens 132 miljoen mensen met voedselonzekerheid te maken krijgen. Meer dan ooit is er een dringende behoefte om risicopopulaties toegang te geven tot gezonde en voedzame maaltijden.

In het eerste jaar kondigde het initiatief partnerschappen aan met wereldwijde non-profitorganisaties die worden erkend voor hun impact bij het aanpakken van honger in de wereld, waaronder Feed the Children, The Hunger Project, Chrysalis, National Hispanic Council on Aging en de Chinese Red Cross Foundation. Door middel van deze partnerschappen werkt Herbalife Nutrition eraan om honger tot nul terug te brengen door goede voeding en educatieve middelen te verstrekken aan gemeenschappen in nood.

Nutrition for Zero Hunger is een samenwerking van Herbalife Corporate met instantie The Hunger Project. Dit is een initiatief dat bestaat naast de Herbalife Family Foundation. En waar we met HFF samen met Distributeurs werken aan een betere toekomst voor kinderen specifiek is NFZH een project waarbij beide instanties hun krachten bundelen om honger wereldwijd tegen te gaan.

Klik hier voor meer informatie over onze samenwerking.

Over Nutrition for Zero Hunger

Met Nutrition for Zero Hunger helpt Herbalife de toenemende honger, voedselonzekerheid en ondervoeding wereldwijd aan te pakken. Als leider in de voedingsindustrie zetten we ons in om in deze behoefte te voorzien door middel van gecombineerde inspanningen voor toegang tot gezonde voeding en voedingseducatie. Nutrition for Zero Hunger sluit aan bij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling # 2 van de Verenigde Naties, die oproept tot gedurfde actie om ondervoeding in al zijn vormen tegen 2030 te beëindigen, evenals oplossingen om wereldwijde honger te beëindigen en voeding wereldwijd te verbeteren. Het initiatief pakt honger, voedselzekerheid en ondervoeding wereldwijd aan door middel van belangrijke toezeggingen om te zorgen voor betere toegang, educatie en empowerment van gezonde voeding wereldwijd.

Gerelateerd

Alle artikelen
Hoe we verpakkingsoplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst

Hoe we verpakkingsoplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst

Auteur: Herbalife

Plastic afval zal naar verwachting verviervoudigen van 2010 tot 2050 en de wereldwijde recyclingcapaciteit zal slechts 1/3 van het afval beslaan. Door onze inzet voor ecologische duurzaamheid, kunnen we het aanzienlijke economische verlies voor de samenleving, de economie en het milieu helpen verzachten.

Lees meer

Herbalife Family Foundation kondigt samenwerking aan met The Power of Nutrition en World Bank om ondervoeding aan te pakken

Herbalife Family Foundation kondigt samenwerking aan met The Power of Nutrition en World Bank om ondervoeding aan te pakken

Auteur: Herbalife

De Herbalife Family Foundation (HFF), onze wereldwijde non-profitorganisatie die zich inzet voor het verbeteren van het leven van kinderen en gezinnen over de hele wereld, heeft een nieuwe tweejarige samenwerking aangekondigd met The Power of Nutrition en de World Bank. Het partnerschap omvat een subsidie van $ 300.000 en zal zich in eerste instantie richten op het Stunting Reduction Program in Rwanda. Deze inspanningen zijn in overeenstemming met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 2 van de Verenigde Naties om wereldwijd nul honger te bereiken.

Lees meer

We breiden onze inzet voor ecologische duurzaamheid en economische empowerment uit met onze samenwerking met Plastic Bank

We breiden onze inzet voor ecologische duurzaamheid en economische empowerment uit met onze samenwerking met Plastic Bank

Auteur: Herbalife

Op 8 juni 2022 is het Wereldoceanendag en hebben wij een tweejarig partnerschap gestart met Plastic Bank, een sociale onderneming die Ocean Stewards over de hele wereld in staat stelt om plastic in de oceaan te stoppen. Door deze samenwerking willen we voorkomen dat tegen het einde van het jaar 2023 meer dan 181.436 kg plastic in de oceanen terechtkomt. Daarnaast biedt de organisatie een economische kans voor de leden van de Plastic Bank-gemeenschap in Indonesië, die plastic afval inwisselen bij lokale inzamelpunten voor levensverbeterende voordelen. Deze inspanning breidt onze toewijding aan recycling en het elimineren van plastic afval verder uit, terwijl het ook bijdraagt aan ons doel om 50 miljoen positieve effecten te bereiken die mensen en de planeet helpen.

Lees meer

Vind een Distributeur

Vind een Distributeur x