Welke oefeningen helpen om gewicht te verliezen?

Ben je op zoek naar sportieve oefeningen om af te vallen? Hoe val je af bij je billen, buik, dijen, benen, armen en/of heupen? Hoe pak je cellulitis aan? Geen geheimen, als het gaat om afvallen. Naast gezonde voeding is het belangrijk om actief te zijn door regelmatig te bewegen!

Cardiovasculaire oefening helpt vet en calorieën te verbranden voor gewichtsverlies. Afhankelijk van waar je wilt afvallen, kan je de spieren in de omliggende gebieden versterken.

Maar laten we duidelijk zijn, je kunt niet zomaar kiezen waar je vet zult verliezen. Het uiteindelijke gewenste resultaat kan niet enkel worden behaald door op een bepaalde spiergroep te focussen met sporten. Als je goede resultaten wilt behalen met afvallen, zijn cardiotraining, spieropbouw en voeding een goede combinatie.

Door lichamelijke inspanning slank je je figuur af en versterk je je spieren. Ook bij afvallen profiteer je van de voordelen van sport: een goed humeur, een betere stofwisseling en dus een betere fysieke conditie.

De onderstaande oefeningen ondersteunen je met gewichtsverlies.

De beste oefeningen om af te vallen

Om gewicht te verliezen, kunnen krachttrainingsoefeningen helpen die op het onderlichaam richten, toon geven en het silhouet verfijnen, zowel thuis als in de sportschool:

  • Squatten;
  • High knees;
  • Burpees;
  • Lunges;
  • Planken;
  • Dippen;
  • Step up;
  • Touwtje springen ;
  • Enzovoort.

Houd er echter rekening mee dat een gezond en uitgebalanceerd dieet belangrijk is in het afvalproces.

Let op je voeding

Sporten terwijl je een goed dieet volgt, is de beste manier om gewicht te verliezen waar je maar wilt. Sporten stelt je in staat om de calorie-inname te verminderen. Het behalen van je langetermijndoelen is essentieel voor een gezonde levensstijl.

Wat je doel van gewichtsverlies ook is, Herbalife Nutrition maaltijdvervangers stellen je in staat om essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen door middel van een gezond en uitgebalanceerd dieet.

Meer weten?

Heb je vragen en wil je sport- of voedingsadvies? Je lokale Herbalife Nutrition Distributeur beantwoordt graag je vragen en geeft je de informatie die je nodig hebt om je persoonlijke doelen te behalen. Klik hier om een distributeur bij jou in de buurt te vinden.

Gerelateerd

Alle artikelen
Welke sportactiviteiten beoefen jij in de herfst / winter?

Welke sportactiviteiten beoefen jij in de herfst / winter?

Auteur: Herbalife Nutrition

De winter nadert, en daarmee worden de dagen korter en dalen de temperaturen. Wat als we deze seizoenswisseling benutten om er ons voordeel mee te doen door nieuwe sportactiviteiten te beoefenen, aangepast aan het seizoen? Je zult ontdekken dat je in de herfst of winter lichamelijke inspanning kunt combineren met fun!

Lees meer

Wanneer is de beste tijd om te trainen?

Wanneer is de beste tijd om te trainen?

Auteur: Herbalife Nutrition

Ochtend, middag of avond: wanneer train je het beste? Als je met een fysieke activiteit begint, dan vraag je je misschien af wat de beste tijd is voor in je schema. Hier zijn wat tips voor het maken van de juiste keuze!

Lees meer

Voor welke racketsport kies jij?

Voor welke racketsport kies jij?

Auteur: Herbalife Nutrition

Tennis, badminton, squash, tafeltennis (pingpong)…: aan racketsporten geen gebrek. Maar welke te kiezen? Lees dit artikel voor meer informatie over de verschillende racketsporten. En maak aan het einde van dit artikel een weloverwogen beslissing.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x