Pandemie honger

6 op de 10 mensen ondervonden voor het eerst voedselonzekerheid tijdens de pandemie

De pandemie heeft de wereld zoals we die kennen veranderd en heeft een tragische crisis veroorzaakt in de volksgezondheid, de economie en voedselonzekerheid. Het aantal mensen dat lijdt aan honger en ondervoeding, vooral kinderen, blijft stijgen en vormt een bedreiging voor de meest kwetsbare communities.

In samenwerking met Feed the Children in het kader van ons Nutrition for Zero Hunger-initiatief, hebben we OnePoll de opdracht gegeven om de impact van de pandemie op voedselonzekerheid en gezinnen over de hele wereld te beoordelen. De enquête omvatte meer dan 9.000 respondenten uit 21 landen.

Hier zijn de belangrijkste bevindingen::

  • 49 procent van de respondenten wereldwijd heeft tijdens hun leven te maken gehad met voedselonzekerheid.
  • 61 procent van hen heeft het voor het eerst sinds het begin van de pandemie meegemaakt.
  • 32 procent van de Amerikaanse respondenten zei dat ze niet genoeg geld hadden om eten te kopen.
  • 31 procent van de Amerikanen zei dat ze niet wisten waar hun volgende maaltijd vandaan zou komen.

Toegang tot betaalbaar gezonde voeding zou voor iedereen de norm moeten zijn, maar tragisch genoeg bevinden we ons in een wereldwijde crisis die onze aandacht vereist met meer dan 820 miljoen mensen over de hele wereld die in honger leven, een crisis die nog is verergerd door de pandemie.

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) benadrukt dat schoolprogramma's een cruciale rol kunnen spelen bij het aanpakken van ondervoeding, het verbeteren van diëten en het ontwikkelen van goede, levenslange gezonde eetgewoonten. Als wereldwijd voedingsbedrijf geven wij mensen toegang tot belangrijke informatie over voeding, gezondheid en welzijn.

Een van de manieren waarop we dat doen, is door consumenten voor te lichten over nutriënten en hoe ze gezondere keuzes kunnen maken. Het begrijpen van de richtlijnen voor een gezond, uitgebalanceerd dieet is belangrijk en we moeten er als mensen voor zorgen dat mensen over de hele wereld toegang hebben tot betaalbaar gezond voedsel.

We bieden ook cruciale middelen en expertise aan communities over de hele wereld via ons Nutrition for Zero Hunger-initiatief. In samenwerking met vooraanstaande non-profitpartners streven we ernaar om de antwoorden op deze uitdaging te vinden.

Meer weten over het Nutrition for Zero Hunger-initiatief? Klik hier.

g

Gerelateerd

Alle artikelen
Hoe we verpakkingsoplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst

Hoe we verpakkingsoplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst

Auteur: Herbalife

Plastic afval zal naar verwachting verviervoudigen van 2010 tot 2050 en de wereldwijde recyclingcapaciteit zal slechts 1/3 van het afval beslaan. Door onze inzet voor ecologische duurzaamheid, kunnen we het aanzienlijke economische verlies voor de samenleving, de economie en het milieu helpen verzachten.

Lees meer

Herbalife Nutrition Foundation kondigt samenwerking aan met The Power of Nutrition en World Bank om ondervoeding aan te pakken

Herbalife Nutrition Foundation kondigt samenwerking aan met The Power of Nutrition en World Bank om ondervoeding aan te pakken

Auteur: Herbalife

De Herbalife Nutrition Foundation (HNF), onze wereldwijde non-profitorganisatie die zich inzet voor het verbeteren van het leven van kinderen en gezinnen over de hele wereld, heeft een nieuwe tweejarige samenwerking aangekondigd met The Power of Nutrition en de World Bank. Het partnerschap omvat een subsidie van $ 300.000 en zal zich in eerste instantie richten op het Stunting Reduction Program in Rwanda. Deze inspanningen zijn in overeenstemming met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 2 van de Verenigde Naties om wereldwijd nul honger te bereiken.

Lees meer

We breiden onze inzet voor ecologische duurzaamheid en economische empowerment uit met onze samenwerking met Plastic Bank

We breiden onze inzet voor ecologische duurzaamheid en economische empowerment uit met onze samenwerking met Plastic Bank

Auteur: Herbalife

Op 8 juni 2022 is het Wereldoceanendag en hebben wij een tweejarig partnerschap gestart met Plastic Bank, een sociale onderneming die Ocean Stewards over de hele wereld in staat stelt om plastic in de oceaan te stoppen. Door deze samenwerking willen we voorkomen dat tegen het einde van het jaar 2023 meer dan 181.436 kg plastic in de oceanen terechtkomt. Daarnaast biedt de organisatie een economische kans voor de leden van de Plastic Bank-gemeenschap in Indonesië, die plastic afval inwisselen bij lokale inzamelpunten voor levensverbeterende voordelen. Deze inspanning breidt onze toewijding aan recycling en het elimineren van plastic afval verder uit, terwijl het ook bijdraagt aan ons doel om 50 miljoen positieve effecten te bereiken die mensen en de planeet helpen.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x