Lab 1

De kwaliteit van onze producten

Voedingsbedrijven hebben een grote verantwoordelijkheid, aangezien zij steeds complexere producten verhandelen en daarom kwaliteitsnormen moeten vaststellen en handhaven. Elk incident waarbij de kwaliteit van producten in het gedrang is gekomen, kan financiële gevolgen hebben en gevolgen hebben voor de reputatie die kunnen worden geassocieerd met terugroepacties van producten, productvervanging, rechtszaken over aansprakelijkheid en overheidsoptreden.

Lab 2

Wat misschien wel het grootste risico is, is schade aan het merkimago van een bedrijf bij consumenten en andere stakeholders, met verlies van vertrouwen tot gevolg. Daarom is het hebben van passende maatregelen voor kwaliteitscontrole in een bedrijf van groot belang en essentieel voor elk voedingsbedrijf.

Kwaliteitscontrole vereist een effectieve teststrategie

Kwaliteitscontrole, in de voedings-, voedingssupplementen- of farmaceutische industrie hebben allemaal één gemeenschappelijk doel; en dat is om ervoor te zorgen dat fabrikanten een kwaliteitsproduct produceren. Om dat te doen, moet je bepaalde kwaliteitsspecificaties bevestigen in gekwalificeerde laboratoriumomgevingen. Kwaliteitsanalyse vereist goed opgeleid personeel, dure apparatuur, laboratoriumruimte en alle accessoires (inclusief kits, verbruiksartikelen, testmaterialen, glaswerk en disposables). In microbiologische laboratoria zijn de kosten hoog vanwege de behoefte aan steriele materialen voor eenmalig gebruik die een aanzienlijke hoeveelheid laboratoriumafval genereren. Een milieubewust laboratorium dat ernaar streeft om afval te verminderen, moet gevoelig blijven voor de hoeveelheid plastic afval voor eenmalig gebruik en manieren bepalen om het gebruik ervan te verminderen.

Strategieën voor kwaliteitscontrole beginnen met testmethoden en -protocollen die de efficiëntie van laboratoria verhogen en afval verminderen, wat soms resulteert in lagere totale kosten. Herhaalde microbiologische tests waarbij gebruik wordt gemaakt van variabele incubatietijden en temperaturen, en het gebruik van testkits en apparatuur, kunnen leiden tot hogere arbeidskosten en verspilling van materiaal. Door al deze variabelen in microbiologie te controleren, kan het een grote uitdaging zijn.

Pathogeentesten in voedingsmiddelen zijn essentieel voor consumentenproducten. Het elimineren van deze tests is geen optie. En hoewel de vereisten voor pathogenen per markt verschillen, worden de meeste voedingsproducten vaak getest op deze bacteriële pathogenen - Salmonella, E. coli en Staphylococcus aureus. Een teststrategie die snel en nauwkeurige resultaten kan opleveren, is een enorm voordeel, omdat het kan helpen de kosten te verlagen door minder verspilling en tijd te besparen.

Een casestudy: nieuwe test leidt tot verlaging van de kosten van het testen van pathogenen en vermindering van laboratoriumafval, terwijl de nauwkeurigheid en specificiteit worden verbeterd

Herbalife Nutrition en Invisible Sentinel hebben in samenwerking met bioMerieux, Inc. en FoodChek Systems een RT-PCR-test ontwikkeld en gevalideerd voor de detectie van deze drie organismen. We hebben een multiplex-assay gemaakt met behulp van een enkel medium, verrijkingstijd en temperatuur, platform en kit. Deze aanpak verlaagde de kosten van kits en verbruiksartikelen, plastic artikelen en disposables. Het verminderde ook de hands-on tijd van de verantwoordelijke analist door drie tests in één te combineren. De RT-PCR-test verminderde ook de hoeveelheid benodigde apparatuur door meerdere grootformaattests te vervangen door een enkele moleculaire test op klein formaat. Dit kan onderhoudskosten en plastic afval in verband met het gebruik van apparatuur en kalibratietesten verminderen.

Uit de studie bleek dat de besparingen van deze methode aanzienlijk zijn.

  • Analyse van kostenbesparingen van juli tot september 2021, vergeleken met het vorige tweejarige gemiddelde, schat een jaarlijkse besparing van 25% op testkosten. De totale kostenbesparingen worden geschat op ongeveer $ 100k per jaar per locatie aan materiaalbesparingen, en nog eens 15.000 per jaar per locatie aan apparatuurskosten.
  • Conventionele methoden vereisen uitgebreide bevestigingsinspanningen als vermoedelijke positieve resultaten worden getriggerd. De NutraPlex Pro RT-PCR-methode is zeer specifiek en levert minder fout-positieven op, waardoor extra tests en kosten worden verminderd. Plastic afval kan potentieel worden verminderd met maximaal één (1) metrische ton per jaar, wat passend is voor groene initiatieven en natuurbeschermingsplannen. Plastic afval specifiek voor het testen van pathogenen werd verminderd met 94% of 1 metrische ton per jaar.
  • Naar schatting kan per analist 40 minuten per dag worden bespaard, zoals blijkt uit het verschil in tijd die per monster wordt genomen van juni 2021 ten opzichte van juli tot en met september 2021.

Kwaliteitscontrole – Vooruitkijken

Het is redelijk om aan te nemen dat met extra testervaring en verdere optimalisatie van de Nutraplex Pro RT-PCR-methode, extra kostenbesparingen en tijdbesparingen kunnen worden gerealiseerd. Uit de eerste gegevens blijkt dat het hebben van een aparte bron om dit soort strategieën te implementeren niet alleen effectief, maar ook efficiënt is. De besparingsmogelijkheden kunnen alleen goed worden gedocumenteerd als voedingsbedrijven actie ondernemen om deze testprocedure te implementeren, waardoor een veiliger en vertrouwd product ontstaat.

Klik hier voor extra informatie over de kwaliteit van onze producten.

Gerelateerd

Alle artikelen
Hoe we verpakkingsoplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst

Hoe we verpakkingsoplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst

Auteur: Herbalife

Plastic afval zal naar verwachting verviervoudigen van 2010 tot 2050 en de wereldwijde recyclingcapaciteit zal slechts 1/3 van het afval beslaan. Door onze inzet voor ecologische duurzaamheid, kunnen we het aanzienlijke economische verlies voor de samenleving, de economie en het milieu helpen verzachten.

Lees meer

Herbalife Family Foundation kondigt samenwerking aan met The Power of Nutrition en World Bank om ondervoeding aan te pakken

Herbalife Family Foundation kondigt samenwerking aan met The Power of Nutrition en World Bank om ondervoeding aan te pakken

Auteur: Herbalife

De Herbalife Family Foundation (HFF), onze wereldwijde non-profitorganisatie die zich inzet voor het verbeteren van het leven van kinderen en gezinnen over de hele wereld, heeft een nieuwe tweejarige samenwerking aangekondigd met The Power of Nutrition en de World Bank. Het partnerschap omvat een subsidie van $ 300.000 en zal zich in eerste instantie richten op het Stunting Reduction Program in Rwanda. Deze inspanningen zijn in overeenstemming met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 2 van de Verenigde Naties om wereldwijd nul honger te bereiken.

Lees meer

We breiden onze inzet voor ecologische duurzaamheid en economische empowerment uit met onze samenwerking met Plastic Bank

We breiden onze inzet voor ecologische duurzaamheid en economische empowerment uit met onze samenwerking met Plastic Bank

Auteur: Herbalife

Op 8 juni 2022 is het Wereldoceanendag en hebben wij een tweejarig partnerschap gestart met Plastic Bank, een sociale onderneming die Ocean Stewards over de hele wereld in staat stelt om plastic in de oceaan te stoppen. Door deze samenwerking willen we voorkomen dat tegen het einde van het jaar 2023 meer dan 181.436 kg plastic in de oceanen terechtkomt. Daarnaast biedt de organisatie een economische kans voor de leden van de Plastic Bank-gemeenschap in Indonesië, die plastic afval inwisselen bij lokale inzamelpunten voor levensverbeterende voordelen. Deze inspanning breidt onze toewijding aan recycling en het elimineren van plastic afval verder uit, terwijl het ook bijdraagt aan ons doel om 50 miljoen positieve effecten te bereiken die mensen en de planeet helpen.

Lees meer

Vind een Distributeur

Vind een Distributeur x