Lab 1

De kwaliteit van onze producten

Voedingsbedrijven hebben een grote verantwoordelijkheid, aangezien zij steeds complexere producten verhandelen en daarom kwaliteitsnormen moeten vaststellen en handhaven. Elk incident waarbij de kwaliteit van producten in het gedrang is gekomen, kan financiële gevolgen hebben en gevolgen hebben voor de reputatie die kunnen worden geassocieerd met terugroepacties van producten, productvervanging, rechtszaken over aansprakelijkheid en overheidsoptreden.

Lab 2

Wat misschien wel het grootste risico is, is schade aan het merkimago van een bedrijf bij consumenten en andere stakeholders, met verlies van vertrouwen tot gevolg. Daarom is het hebben van passende maatregelen voor kwaliteitscontrole in een bedrijf van groot belang en essentieel voor elk voedingsbedrijf.

Kwaliteitscontrole vereist een effectieve teststrategie

Kwaliteitscontrole, in de voedings-, voedingssupplementen- of farmaceutische industrie hebben allemaal één gemeenschappelijk doel; en dat is om ervoor te zorgen dat fabrikanten een kwaliteitsproduct produceren. Om dat te doen, moet je bepaalde kwaliteitsspecificaties bevestigen in gekwalificeerde laboratoriumomgevingen. Kwaliteitsanalyse vereist goed opgeleid personeel, dure apparatuur, laboratoriumruimte en alle accessoires (inclusief kits, verbruiksartikelen, testmaterialen, glaswerk en disposables). In microbiologische laboratoria zijn de kosten hoog vanwege de behoefte aan steriele materialen voor eenmalig gebruik die een aanzienlijke hoeveelheid laboratoriumafval genereren. Een milieubewust laboratorium dat ernaar streeft om afval te verminderen, moet gevoelig blijven voor de hoeveelheid plastic afval voor eenmalig gebruik en manieren bepalen om het gebruik ervan te verminderen.

Strategieën voor kwaliteitscontrole beginnen met testmethoden en -protocollen die de efficiëntie van laboratoria verhogen en afval verminderen, wat soms resulteert in lagere totale kosten. Herhaalde microbiologische tests waarbij gebruik wordt gemaakt van variabele incubatietijden en temperaturen, en het gebruik van testkits en apparatuur, kunnen leiden tot hogere arbeidskosten en verspilling van materiaal. Door al deze variabelen in microbiologie te controleren, kan het een grote uitdaging zijn.

Pathogeentesten in voedingsmiddelen zijn essentieel voor consumentenproducten. Het elimineren van deze tests is geen optie. En hoewel de vereisten voor pathogenen per markt verschillen, worden de meeste voedingsproducten vaak getest op deze bacteriële pathogenen - Salmonella, E. coli en Staphylococcus aureus. Een teststrategie die snel en nauwkeurige resultaten kan opleveren, is een enorm voordeel, omdat het kan helpen de kosten te verlagen door minder verspilling en tijd te besparen.

Een casestudy: nieuwe test leidt tot verlaging van de kosten van het testen van pathogenen en vermindering van laboratoriumafval, terwijl de nauwkeurigheid en specificiteit worden verbeterd

Herbalife Nutrition en Invisible Sentinel hebben in samenwerking met bioMerieux, Inc. en FoodChek Systems een RT-PCR-test ontwikkeld en gevalideerd voor de detectie van deze drie organismen. We hebben een multiplex-assay gemaakt met behulp van een enkel medium, verrijkingstijd en temperatuur, platform en kit. Deze aanpak verlaagde de kosten van kits en verbruiksartikelen, plastic artikelen en disposables. Het verminderde ook de hands-on tijd van de verantwoordelijke analist door drie tests in één te combineren. De RT-PCR-test verminderde ook de hoeveelheid benodigde apparatuur door meerdere grootformaattests te vervangen door een enkele moleculaire test op klein formaat. Dit kan onderhoudskosten en plastic afval in verband met het gebruik van apparatuur en kalibratietesten verminderen.

Uit de studie bleek dat de besparingen van deze methode aanzienlijk zijn.

  • Analyse van kostenbesparingen van juli tot september 2021, vergeleken met het vorige tweejarige gemiddelde, schat een jaarlijkse besparing van 25% op testkosten. De totale kostenbesparingen worden geschat op ongeveer $ 100k per jaar per locatie aan materiaalbesparingen, en nog eens 15.000 per jaar per locatie aan apparatuurskosten.
  • Conventionele methoden vereisen uitgebreide bevestigingsinspanningen als vermoedelijke positieve resultaten worden getriggerd. De NutraPlex Pro RT-PCR-methode is zeer specifiek en levert minder fout-positieven op, waardoor extra tests en kosten worden verminderd. Plastic afval kan potentieel worden verminderd met maximaal één (1) metrische ton per jaar, wat passend is voor groene initiatieven en natuurbeschermingsplannen. Plastic afval specifiek voor het testen van pathogenen werd verminderd met 94% of 1 metrische ton per jaar.
  • Naar schatting kan per analist 40 minuten per dag worden bespaard, zoals blijkt uit het verschil in tijd die per monster wordt genomen van juni 2021 ten opzichte van juli tot en met september 2021.

Kwaliteitscontrole – Vooruitkijken

Het is redelijk om aan te nemen dat met extra testervaring en verdere optimalisatie van de Nutraplex Pro RT-PCR-methode, extra kostenbesparingen en tijdbesparingen kunnen worden gerealiseerd. Uit de eerste gegevens blijkt dat het hebben van een aparte bron om dit soort strategieën te implementeren niet alleen effectief, maar ook efficiënt is. De besparingsmogelijkheden kunnen alleen goed worden gedocumenteerd als voedingsbedrijven actie ondernemen om deze testprocedure te implementeren, waardoor een veiliger en vertrouwd product ontstaat.

Klik hier voor extra informatie over de kwaliteit van onze producten.

Gerelateerd

Alle artikelen
Casa Herbalife Nutrition

Casa Herbalife Nutrition

Auteur: Herbalife Nutrition

Samen met onze members halen we jaarlijks een mooi bedrag op voor onze Casa Herbalife Nutrition “Het Vergeten Kind”. Dit doen we middels onze eigen stichting HNF (Herbalife Nutrition Foundation). Het Vergeten Kind richt zich op kwetsbare kinderen die het moeilijk hebben en biedt een veilig en liefdevol thuis en komt op voor de belangen van deze, veelal jonge, kinderen. Zodat zij zich kunnen ontwikkelen en later volwaardig meedoen in de maatschappij. Maar hoe zet HVK ons mooie bedrag in om kwetsbare kinderen te helpen? Lees hieronder een aantal persoonlijke verhalen. We hebben voor fictieve namen gekozen wegens privacy van de kinderen.

Lees meer

Vijf tips om je algehele welzijn te ondersteunen

Vijf tips om je algehele welzijn te ondersteunen

Auteur: Dana Ryan

Als je per dag vijf aspecten voor je gezondheid oppakt, dan kan je hiermee je welzijn ondersteunen. Een recent gepubliceerd rapport van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), gebaseerd op 30 jaar aan gegevens, schetst een vijfpuntenplan voor preventie en de vijf gezondheidsgerelateerde gedragingen.

Lees meer

Waarom menselijke verbinding de sleutel is tot optimaal welzijn

Waarom menselijke verbinding de sleutel is tot optimaal welzijn

Auteur: Kent Bradley

Mensen hebben nood aan sociale verbinding, maar veel factoren, zoals stress en de huidige tijd, kunnen ons een geïsoleerd gevoel geven. Losgekoppeld zijn van anderen kan leiden tot minder energie, minder effectiviteit omdat we steeds meer alleen op onszelf vertrouwen, en zelfs meer stress.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x