Fitness tips

Als je fit wilt zijn, dan moet je ervoor zorgen dat je voldoende beweegt. Laat me je helpen met een activiteitenplan om jouw gewenste resultaten te behalen. Mijn aanpak om fit te worden is een lange termijn aanpak, zodat je elke week resultaten kunt behalen.

Eigenlijk zou Iedereen zich moeten bezighouden met lichaamsbeweging, vooral omdat we veel te maken hebben met technologie waardoor we veel zitten. Er is veel onderzoek dat ons laat zien dat evenwichtige voeding en een consistente aanpak van lichaamsbeweging een geweldige langetermijnstrategie is voor het verbeteren en behouden van een gezond lichaam. Als je niet wilt sporten en je lichaamssamenstelling alleen met een dieet probeert te beheersen, dan wil ik je laten zien hoe je je voedingsresultaten kunt verbeteren en deze kunt ondersteunen door regelmatige activiteit aan je week toe te voegen.

De hoeveelheid activiteit die je nodig hebt

Elk persoon zou ernaar moeten streven om minstens 30 minuten, vijf dagen per week actief te zijn. Enkele van de vele gezondheidsvoordelen die gepaard gaan met lichaamsbeweging, zijn verbeterde botdichtheid, verbeterde spierspanning, verbeteringen van het cardiovasculaire systeem en meer energie. Als je een grote impact wilt hebben op je lichaamssamenstelling of je atletische prestaties wilt verbeteren, moet je ernaar streven om actief te blijven voor een langere periode. Streef naar 60-90 minuten aan beweging met gevarieerde intensiteitsniveau.

Wees niet bang voor een workout

De reden waarom zoveel mensen lichaamsbeweging vermijden, is omdat ze het associëren met veel negatieve dingen, zoals zich niet goed voelen, zweten, hard werken en pijnlijke spieren. Nu kan ik niet beloven dat actief worden je niet laat zweten, maar ik kan je vertellen dat als je een langzame, progressieve benadering volgt om actief te worden, je fitness gaat associëren met verbeterde lichaamssamenstelling, zelfvertrouwen en een geweldig gevoel. Te snel in een routine springen kan leiden tot meer spierpijn, dus wees lief voor je lichaam en verhoog je intensiteit naarmate je conditie verbetert. Als het te laat is en je hebt al spierpijn, plan dan een paar dagen niet al te intensieve training om te herstellen. Zoals rustig wandelen en stretchen. Tijdens je volgende sessie moet je jezelf voldoende pushen om resultaten te behalen, maar niet zo hard dat je de volgende dag niet meer kunt lopen.

Vergeet de fun factor niet

De door jou gekozen activiteit moet leuk zijn, want dit zorgt ervoor dat je later terugkomt voor meer. Lees hier meer over sporten met een fun factor. Vermijd de extreme januari-jump of summer-push en verhoog langzaam je activiteitsniveau naarmate je conditie verbetert. Als je een erge tegenslag hebt, dan moet je vaak opnieuw beginnen. Wanneer je stopt met trainen, verlies je een deel van je cardiovasculaire conditie en spierkracht.* Blijf wel vertrouwen hebben, want de weg terug naar waar je was gebleven, kan sneller gerealiseerd worden dan de eerste keer dat je begon. Je lichaam heeft een geweldig spiergeheugen.

Hoe je je conditie kunt verbeteren

Hier zijn enkele eenvoudige tips om je op weg te helpen:

• Voer eenvoudige stretchoefeningen uit om ervoor te zorgen dat je je spieren en gewrichten elke dag door hun volledige bewegingsbereik beweegt.

• Verhoog je dagelijkse lichaamsbeweging door de trap te nemen, op de verste parkeerplek van de parkeergarage te parkeren, te tuinieren, te dansen en te spelen met je kinderen. Gewoon lekker gaan bewegen!

• Begin met het toevoegen van een wandeling aan je dag. Je kunt de tijd langzaam verlengen tot 30 minuten. Verhoog vervolgens je intensiteitsniveau door sneller te lopen. Begin met gevarieerd terrein zoals heuvels en ga dan joggen of hardlopen.

• Voer lichaamsgewicht weerstandsoefeningen uit, zoals eenvoudige squats, lunges, push-ups en voeg dan gewichten toe.

Het belangrijkste is om naar je lichaam te luisteren. Push jezelf genoeg zodat je het gevoel hebt dat je jezelf uitdaagt, maar niet te hard dat je het risico loopt om gewond te raken of een blessure op te lopen.

*Egner IM, Bruusgaard JC, Eftestøl E, Gundersen K. A cellular memory mechanism aids overload hypertrophy in muscle long after an episodic exposure to anabolic steroids. J Physiol. 2013 Dec 15;591(Pt 24):6221-30.

Gerelateerd

Alle artikelen
Fitnesstrends 2021

Fitnesstrends 2021

Auteur: Samantha Clayton

Als we terugkijken op 2020, zullen we ons de verandering van onze routines herinneren. Hoe we deze hebben aangepast aan het nieuwe normaal - vooral onze fitnessregimes. Omdat sportscholen gesloten waren, volgden we online sportlessen en omarmden we buitenoefeningen. In 2021 kunnen we verwachten dat veel van de fitnessveranderingen in 2020 de norm worden. We zullen meer mensen thuis zien trainen in plaats van in een drukke sportschool, waarbij de nadruk wordt gelegd op mentale fitheid en een groeiend aantal technologische hulpmiddelen om onze routines kracht bij te zetten, zowel thuis, op het werk als onderweg.

Lees meer

Essentiële fitnesskit voor de feestdagen

Essentiële fitnesskit voor de feestdagen

Auteur: Herbalife Nutrition

De feestdagen kunnen de wilskracht van zelfs de meest toegewijde fitness- en gezonde levensstijlliefhebber testen, dankzij verstoorde dagelijkse routines, heerlijke snacks en, natuurlijk, de aantrekkingskracht van de bank! Maar met de juiste benodigdheden om je te helpen je shape en fitnessdoelen op het goede spoor te houden, kan je je voorbereiden op succes. Hier is een overzicht van alles wat je nodig hebt om tijdens de vakantie actief en gezond te blijven.

Lees meer

Atleet van wereldniveau deelt welzijns- en fitnessvoornemens voor een gelukkiger nieuwjaar

Atleet van wereldniveau deelt welzijns- en fitnessvoornemens voor een gelukkiger nieuwjaar

Auteur: Samantha Clayton

2020 is een uitdagend jaar geweest. Ik ben er zeker van dat velen van ons klaar zijn om in 2021 op de 'herstart'-knop te drukken en het nieuwe jaar te vullen met veel positiviteit en wellness. De start van het nieuwe jaar is een goed moment om nieuwe fitnessdoelen te stellen en te werken aan een gezondere levensstijl. Lees verder voor 5 manieren om ervoor te zorgen dat je gelukkiger en gezonder bent in 2021.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x