Fitness tips

Als je fit wilt zijn, dan moet je ervoor zorgen dat je voldoende beweegt. Laat me je helpen met een activiteitenplan om jouw gewenste resultaten te behalen. Mijn aanpak om fit te worden is een lange termijn aanpak, zodat je elke week resultaten kunt behalen.

Eigenlijk zou Iedereen zich moeten bezighouden met lichaamsbeweging, vooral omdat we veel te maken hebben met technologie waardoor we veel zitten. Er is veel onderzoek dat ons laat zien dat evenwichtige voeding en een consistente aanpak van lichaamsbeweging een geweldige langetermijnstrategie is voor het verbeteren en behouden van een gezond lichaam. Als je niet wilt sporten en je lichaamssamenstelling alleen met een dieet probeert te beheersen, dan wil ik je laten zien hoe je je voedingsresultaten kunt verbeteren en deze kunt ondersteunen door regelmatige activiteit aan je week toe te voegen.

De hoeveelheid activiteit die je nodig hebt

Elk persoon zou ernaar moeten streven om minstens 30 minuten, vijf dagen per week actief te zijn. Enkele van de vele gezondheidsvoordelen die gepaard gaan met lichaamsbeweging, zijn verbeterde botdichtheid, verbeterde spierspanning, verbeteringen van het cardiovasculaire systeem en meer energie. Als je een grote impact wilt hebben op je lichaamssamenstelling of je atletische prestaties wilt verbeteren, moet je ernaar streven om actief te blijven voor een langere periode. Streef naar 60-90 minuten aan beweging met gevarieerde intensiteitsniveau.

Wees niet bang voor een workout

De reden waarom zoveel mensen lichaamsbeweging vermijden, is omdat ze het associëren met veel negatieve dingen, zoals zich niet goed voelen, zweten, hard werken en pijnlijke spieren. Nu kan ik niet beloven dat actief worden je niet laat zweten, maar ik kan je vertellen dat als je een langzame, progressieve benadering volgt om actief te worden, je fitness gaat associëren met verbeterde lichaamssamenstelling, zelfvertrouwen en een geweldig gevoel. Te snel in een routine springen kan leiden tot meer spierpijn, dus wees lief voor je lichaam en verhoog je intensiteit naarmate je conditie verbetert. Als het te laat is en je hebt al spierpijn, plan dan een paar dagen niet al te intensieve training om te herstellen. Zoals rustig wandelen en stretchen. Tijdens je volgende sessie moet je jezelf voldoende pushen om resultaten te behalen, maar niet zo hard dat je de volgende dag niet meer kunt lopen.

Vergeet de fun factor niet

De door jou gekozen activiteit moet leuk zijn, want dit zorgt ervoor dat je later terugkomt voor meer. Lees hier meer over sporten met een fun factor. Vermijd de extreme januari-jump of summer-push en verhoog langzaam je activiteitsniveau naarmate je conditie verbetert. Als je een erge tegenslag hebt, dan moet je vaak opnieuw beginnen. Wanneer je stopt met trainen, verlies je een deel van je cardiovasculaire conditie en spierkracht.* Blijf wel vertrouwen hebben, want de weg terug naar waar je was gebleven, kan sneller gerealiseerd worden dan de eerste keer dat je begon. Je lichaam heeft een geweldig spiergeheugen.

Hoe je je conditie kunt verbeteren

Hier zijn enkele eenvoudige tips om je op weg te helpen:

• Voer eenvoudige stretchoefeningen uit om ervoor te zorgen dat je je spieren en gewrichten elke dag door hun volledige bewegingsbereik beweegt.

• Verhoog je dagelijkse lichaamsbeweging door de trap te nemen, op de verste parkeerplek van de parkeergarage te parkeren, te tuinieren, te dansen en te spelen met je kinderen. Gewoon lekker gaan bewegen!

• Begin met het toevoegen van een wandeling aan je dag. Je kunt de tijd langzaam verlengen tot 30 minuten. Verhoog vervolgens je intensiteitsniveau door sneller te lopen. Begin met gevarieerd terrein zoals heuvels en ga dan joggen of hardlopen.

• Voer lichaamsgewicht weerstandsoefeningen uit, zoals eenvoudige squats, lunges, push-ups en voeg dan gewichten toe.

Het belangrijkste is om naar je lichaam te luisteren. Push jezelf genoeg zodat je het gevoel hebt dat je jezelf uitdaagt, maar niet te hard dat je het risico loopt om gewond te raken of een blessure op te lopen.

*Egner IM, Bruusgaard JC, Eftestøl E, Gundersen K. A cellular memory mechanism aids overload hypertrophy in muscle long after an episodic exposure to anabolic steroids. J Physiol. 2013 Dec 15;591(Pt 24):6221-30.

Gerelateerd

Alle artikelen
Slank blijven met zwaartekracht en timing

Slank blijven met zwaartekracht en timing

Auteur: Samantha Clayton

Denk je dat je fitnessapparatuur nodig hebt om in topconditie te komen? Heb je je training uitgesteld, omdat het moeilijk was om aan fitnessapparatuur in winkels of online te komen? Als je jezelf hierin herkent, dan heb ik goed nieuws voor je, je eigen lichaam is eigenlijk het beste fitnessapparaat dat je hebt. Het gaat overal met je mee, je hebt geen ingewikkelde set-ups en daarom is er nooit een excuus om je dag niet sportief te starten.

Lees meer

Hardlopen: 8 Tips om te starten

Hardlopen: 8 Tips om te starten

Auteur: Herbalife Nutrition

Terwijl sommigen van ons nog steeds vooral thuiswerken, is het makkelijk om het gevoel te krijgen dat we voor altijd binnenshuis opgesloten zitten. We hebben nu vaak wat tijd over en dit kunnen we goed benutten door nieuwe dingen uit te proberen. Wat goed zou zijn is een goede gewoonte op te pakken, zoals regelmatige lichaamsbeweging (vooral cardiotraining). Cardio is belangrijk, dus laten we het hebben over een van de gemakkelijkste manieren om een effectieve cardiotraining aan je fitnessroutine toe te voegen: hardlopen. Hier volgen enkele eenvoudige tips om je op weg te helpen voor het bereiken van je gewenste hardloopdoel.

Lees meer

Hoe je fitness in je thuiswerkplanning krijgt

Hoe je fitness in je thuiswerkplanning krijgt

Auteur: Samantha Clayton

Nu veel regeringen het beleid 'veiliger thuis' toepassen, inclusief voorzieningen voor thuiswerken, is het begrijpelijk dat de verstoringen in onze dagelijkse routines stress of angst kunnen veroorzaken. Voor velen is thuiswerken een nieuwe ervaring, en misschien merk je dat je essentiële tijd mist die je zou moeten nemen voor je welzijn. Daarom is het belangrijk om creatieve manieren te vinden om de hele dag door te blijven bewegen, terwijl je vanuit huis werkt.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x