Hardlopen: 8 Tips om te starten

Terwijl sommigen van ons nog steeds vooral thuiswerken, is het makkelijk om het gevoel te krijgen dat we voor altijd binnenshuis opgesloten zitten. We hebben nu vaak wat tijd over en dit kunnen we goed benutten door nieuwe dingen uit te proberen. Wat goed zou zijn is een goede gewoonte op te pakken, zoals regelmatige lichaamsbeweging (vooral cardiotraining). Cardio is belangrijk, dus laten we het hebben over een van de gemakkelijkste manieren om een effectieve cardiotraining aan je fitnessroutine toe te voegen: hardlopen. Hier volgen enkele eenvoudige tips om je op weg te helpen voor het bereiken van je gewenste hardloopdoel.

Het is belangrijk om te blijven trainen terwijl je veilig bent. Een van de gemakkelijkste en veiligste manieren om fit te blijven, is hardlopen. Steeds meer van ons vinden leuke en creatieve manieren om fit te blijven. Van thuistrainingen, het gebruik van volle waterflessen als gewichten tot online yogalessen en nog veel meer. Hardlopen is een geweldige en steeds populairdere manier voor mensen om fit te blijven. Je kunt het overal doen, op elk fitnessniveau en je hebt niet veel apparatuur nodig om te beginnen. Of je nu een doorgewinterde hardloper bent, een beginnende hardloper of een tijdje niet hardgelopen hebt, hier zijn enkele tips om je op weg te helpen en je fitnessdoelen te bereiken.

Hardloopuitrusting

Het goede nieuws is dat je niet veel uitrusting hoeft aan te schaffen om te rennen, hoewel er een paar essentiële dingen zijn die het allemaal wat aangenamer zullen maken. Een paar hardloopschoenen die goed passen, hardloopsokken en comfortabele kleding.

Luister naar je lichaam

Als je niet klaar bent om te rennen, loop dan gewoon. Als lopen gemakkelijk wordt, probeer dan af te wisselen tussen joggen en lopen. Je doel moet zijn om een ​​comfortabel, goed tempo te vinden dat goed aanvoelt. Vergeet niet te stoppen als je pijn ervaart. Voer altijd een warming-up en cooling-down uit om ervoor te zorgen dat je lichaam is voorbereid op lichaamsbeweging.

Focus je op tijd en niet op afstand

Concentreer je tijdens de eerste paar weken op hardlopen (lopen of joggen) in plaats van na te denken over afstand. Stel een doel van 20-30 minuten, en als je eenmaal deze tijd succesvol kunt rennen, dan vergroot je de duur van je training. In de eerste paar weken naar kilometers kijken kan mentaal ontmoedigend zijn. Zodra je met succes 45 minuten in je gewenste tempo hebt voltooid, breng je de kilometers in kaart en vergroot je gestaag de afstand die je aflegt.

Bouw je techniek rustig op

Kies elke keer een techniek uit om aan te werken tijdens het hardlopen. Er zijn verschillende dingen waar je aan kunt werken, zoals:

  • Voetplaatsing - ervoor zorgen dat je de grond raakt tussen de midden- en voorvoet
  • Armbeweging - ervoor zorgen dat je ontspannen blijft terwijl je je armen heen en weer beweegt
  • Positie - zorg dat je je core sterk houdt

Als je steeds op een techniek focust, dan zal je niet overweldigd raken. En na een paar weken heb je je hardloopstijl verbeterd.

Voeg enkele heuvels toe

Voeg wat heuvelachtig of gevarieerd terrein toe aan je programma. Je achterste kettingspieren, inclusief de hamstrings, bilspieren en kuiten, moeten harder werken als je heuvelopwaarts loopt.

Rust!

Je moet rustdagen in je programma plannen zodat je spieren zich kunnen aanpassen aan de verhoogde werkdruk en zichzelf efficiënt kunnen herstellen. Een tot twee rustdagen per week zijn essentieel voor goede prestaties.

Klik hier voor nog meer fitness tips tijdens de pandemie.

Gerelateerd

Alle artikelen
Fitnesstrends 2021

Fitnesstrends 2021

Auteur: Samantha Clayton

Als we terugkijken op 2020, zullen we ons de verandering van onze routines herinneren. Hoe we deze hebben aangepast aan het nieuwe normaal - vooral onze fitnessregimes. Omdat sportscholen gesloten waren, volgden we online sportlessen en omarmden we buitenoefeningen. In 2021 kunnen we verwachten dat veel van de fitnessveranderingen in 2020 de norm worden. We zullen meer mensen thuis zien trainen in plaats van in een drukke sportschool, waarbij de nadruk wordt gelegd op mentale fitheid en een groeiend aantal technologische hulpmiddelen om onze routines kracht bij te zetten, zowel thuis, op het werk als onderweg.

Lees meer

Essentiële fitnesskit voor de feestdagen

Essentiële fitnesskit voor de feestdagen

Auteur: Herbalife Nutrition

De feestdagen kunnen de wilskracht van zelfs de meest toegewijde fitness- en gezonde levensstijlliefhebber testen, dankzij verstoorde dagelijkse routines, heerlijke snacks en, natuurlijk, de aantrekkingskracht van de bank! Maar met de juiste benodigdheden om je te helpen je shape en fitnessdoelen op het goede spoor te houden, kan je je voorbereiden op succes. Hier is een overzicht van alles wat je nodig hebt om tijdens de vakantie actief en gezond te blijven.

Lees meer

Atleet van wereldniveau deelt welzijns- en fitnessvoornemens voor een gelukkiger nieuwjaar

Atleet van wereldniveau deelt welzijns- en fitnessvoornemens voor een gelukkiger nieuwjaar

Auteur: Samantha Clayton

2020 is een uitdagend jaar geweest. Ik ben er zeker van dat velen van ons klaar zijn om in 2021 op de 'herstart'-knop te drukken en het nieuwe jaar te vullen met veel positiviteit en wellness. De start van het nieuwe jaar is een goed moment om nieuwe fitnessdoelen te stellen en te werken aan een gezondere levensstijl. Lees verder voor 5 manieren om ervoor te zorgen dat je gelukkiger en gezonder bent in 2021.

Lees meer

Vind een member

Vind een member x